Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 477
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Голяма киста на левия яйчник с много сраствания.
По-малка на десния.
Каза ми директно, че ако бях раждала, направо е щял да ми махне отляво яйчник и тръба.
Но понеже не бях, е положил достатъчно усилия да спаси всичко.
Сега съм бременна за втори път и затова винаги ще  съм му благодарна.

# 436
Страхотно се е справил, значи. Peace А ти защо се спря точно на него? На кого смяташ, че е по-добре да заложа, в такъв случай – Попов или Ненов, като се абстрахираш от своя положителен опит с Ненов. За Велев ясно - вече писа, че си нямаш на идея относно способностите му за отстраняване на кисти.

Оф, май много го мисля, но досега не съм имала никакъв опит с гинеколози от по-голям калибър, ако мога така да се изразя, и спряганите в темата имена за мен са само случайна поредица от буквички към момента. Rolling Eyes Абсолютно нищо не ми говорят, а уж четох доста по въпроса...

# 437
  • София
Ще ти кажа аз как попаднах при Ненов.
Когато ми откриха кистата, ходих при много лекари, исках различни мнения. В МД категорично искаха отворена коремна операция. Оказа се, че наш съсед е гинеколог в Шейново, но не прави лапаро и каза, че ще ме свърже с лекар, който ще ми свърши работа. По онова време и Попов работеше още  в Шейново.
Та този мой съсед звънна първо на Попов, но той не му вдигна. Тогава се обади на Ненов. Разбрахме се кога да отида, останах доволна от прегледа. Каза, че ще действа с лапаро. И така...
Просто някаква случайност...

# 438
  • София
Всъщност, последно да попитам - д-р Николай Попов, когото явно силно препоръчвате, работи ли все още и в "Шейново" с направление за самата операция, или?...
Той отдавна не работи в Шейново, ръководи ендоскопска хирургия към АГ отделението във Вита. Лапарото в Шейново ще ти е на по-ниска цена с направление, отколкото във Вита. На мен, преди 2 години, във Вита, с направление, ми беше 1200лв (но включваше и премахването на миомните възли, не само ендометриозата).

# 439
Много ценна информация давате, момичета. Hug Ще го мисля още малко явно, то се е видяло. Confused

Veseto*, най-вероятно ще посетя и Ненов за преглед, в такъв случай. Peace

ижинка, не разбрах съвсем - във Вита, макар че си била с направление, си доплатила 1200 лв., така ли? Като включваме и отстраняването на миомните възли, за което пишеш, в тази сметка. Не е проблем сумата, по принцип - хич не пестя, щом става въпрос за здравето.

А понеже подкарахме темата в тази насока - ако заложа на "Шейново" и съм с направление, ще трябва да заплатя само избор на екип, нали? И колко е, всъщност, това доплащане? Rolling Eyes

# 440
  • София
Аз платих само избор - 800 лв.

# 441
Бях останала с впечатлението, че ще е по-евтино, но и това е поносимо. Peace Мерси!

# 442
  • София
ижинка, не разбрах съвсем - във Вита, макар че си била с направление, си доплатила 1200 лв., така ли?
Да, точно така. Може би са били за избор на екип, но може и да е включено нещо за миомните възли, не знам - не съм гледала в детайли какво е пишело на фактурата.

# 443
Ясно, благодаря. Peace Съвсем възможно е, при положение че цената за избор на екип в "Шейново" е 800 лв., във "Вита" да е 1200 - разликата не е чак толкова голяма.

# 444
А задължително ли е да е с избор на екип?

# 445
Д-р Попов, когато работеше в Шейново, сестрите и санитарките го наричаха царя на лапароскопиите. Това е може би един от най-добрите, ако не най-добрия оператор в България. Доста е особен като човек, но е много способен като лекар.
Познавам момиче, което беше с огромна ендометриозна киста, която беше обиколила сума доктори, които първо искаха да и правят коремна операция, второ и бяха казали, че ще отстранят яйчника. Д-р Попов и е правил доста дълга операция, но в крайна сметка и махна кистата с лапаро, като и запази и част от яйчника. Той е доктор, който не се отказва лесно и се бори до последно.

# 446
А задължително ли е да е с избор на екип?
Мисля, че не. Peace

Nachita, много изчерпателно мнение. Wink Колебанията ми са дали "Вита", като болница, е достатъчно реномирана? Доколкото разбирам, Попов няма как вече да прави операции в "Шейново"...

# 447
  • София
Колебанията ми са дали "Вита", като болница, е достатъчно реномирана?...
Зависи какво е твоето разбиране за реномираност в случая. За мен е болница с добри лекари, достатъчно адекватен друг персонал и добра апаратура. Освен, че се оперирах там при д-р Попов, избрах там да родя и детето си и сега продължавам да съм пациент на болницата, когато се наложи.

# 448
  • София
В Шейново не може планово лапаро без избор на екип.

# 449

Nachita, много изчерпателно мнение. Wink Колебанията ми са дали "Вита", като болница, е достатъчно реномирана? Доколкото разбирам, Попов няма как вече да прави операции в "Шейново"...

Не съм била пациент на Вита, но не съм и чувала нещо лошо за самата болница. Със сигурност базата ще е по-добра от тази на Шейново, защото е по-нова. Колкото до апаратурата, не вярвам Шейново да са по-модерни от към оборудване. В крайна сметка е по-важно кой е зад ендоскопа, а не каква марка е  Wink
Успех ви избора!

Общи условия

Активация на акаунт