Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да не би Ненов да не е дошъл?
 Grinning
Не си първата. За моето секцио дойде в 17ч. вечерта.
Как си сега? Всичко добре ли мина?

# 556
Привет на всички момичета.
Моята операция мина, не ми я направи Ненов, а Велев, но след време ще разкажа подробно за нелепата ситуация, създала се с мен.
Чакам да ми излезе хистологията и се моля всичко да е ок.

Пожелавам ти бързо, безболезнено и безпроблемно възстановяване!

# 557
  • Другата България
Да не би Ненов да не е дошъл?
 Grinning
Не си първата. За моето секцио дойде в 17ч. вечерта.
Как си сега? Всичко добре ли мина?
hahaha Сега ми е смешно, ама тогава хич не беше.
Защо не ме предупреди някой, че може така да се случи? ooooh!
Ще напиша подробно, но сега ми се иска някой да ми каже нещо за Велев - дали е добър или лош, аз се запознах с него 20 минути преди операцията....
Привет на всички момичета.
Моята операция мина, не ми я направи Ненов, а Велев, но след време ще разкажа подробно за нелепата ситуация, създала се с мен.
Чакам да ми излезе хистологията и се моля всичко да е ок.

Пожелавам ти бързо, безболезнено и безпроблемно възстановяване!
Благодаря, то никой нищо не ми каза какво да правя и не правя и аз лежа в нас, за утре фризьор си записах, само тренировки казаха да не правя месец, иначе за храна нищо...ям си, аз там свалих две кила за три дни сигурно....

# 558
  • София
Добър е Велев, не се тревожи! Свършил си е работата добре! Щом се чувстваш добре, няма причина да не отидеш на фризьор.
Бях писала по-темите, че Ненов закъснява. Мислех,че си прочела...Ако съм те подвела аз, извинявай. Аз просто си го знам и си го чакам.

# 559
Благодаря, то никой нищо не ми каза какво да правя и не правя и аз лежа в нас, за утре фризьор си записах, само тренировки казаха да не правя месец, иначе за храна нищо...ям си, аз там свалих две кила за три дни сигурно....

Аз имам операция на миомни възли, но предполагам, че това важи и за операцията на кисти - колкото повече се движиш, толкова по-добре. Аз на четвъртия ден се качих да карам кола, сега не знам дали бих го направила.

# 560
  • Другата България
Добър е Велев, не се тревожи! Свършил си е работата добре! Щом се чувстваш добре, няма причина да не отидеш на фризьор.
Бях писала по-темите, че Ненов закъснява. Мислех,че си прочела...Ако съм те подвела аз, извинявай. Аз просто си го знам и си го чакам.
Моля те, напротив - ти и Гърне без похлупак ми дадохте най - много инфо, благодарна съм много, никаква вина нямате за ситуацията, проблемът не е в закъснението...не съм прочела, да, но за мен е недопустимо такова поведение на лекар, колкото и добър професионалист да е.
Дано хистологията е добра, и докторът да е добър, защото никакво инфо нямах за него.

Аз имам операция на миомни възли, но предполагам, че това важи и за операцията на кисти - колкото повече се движиш, толкова по-добре. Аз на четвъртия ден се качих да карам кола, сега не знам дали бих го направила.
Ами една приятелка, оперирана в Плевен каза, че не трябвало да се яде 5 дни нищо тежко...аз бях примряла от глад и се наядох като пич веднага след операцията....отделно малко ми е подут корема, така го чувствам, хем ходих до тоалетна............

# 561
  • София
Нещо се случва около него. Преди не беше така. Не че го оправдавам, права си, просто явно съм свикнала. И на мен не ми беше смешно като го чаках цял ден, но като го видях и всичко ми мина. Просто благодарение на него имам възможността да имам деца и вечно ще съм му признателна.
Но, отново да кажа, и аз не оправдсвам това.
За Велев не мисли. Първото секцио той ми го прави!

# 562
  • При семейството си
Мери – Ан, нормално е да ти е подут корема, все пак са вкарвали газ. В първите дни е хубаво да се яде по-лека, течна храна, най-вече такава, която ти действа добре не перисталтиката. Може да лежиш, може да се движиш, зависи как се чувстваш, но най-вредна е присвитата, седнала поза. Бързо и леко възстановяване и добри резултати ти пожелавам.

# 563
  • Другата България
Благодаря ви, момичета! Hug
По - нататък ще разкажа за патилата си.

# 564
  • София - Варна
Напълно съм съгласна с Elpis.
Препоръчително е да се движиш, за да се избегнат възможно най-много срастванията.
А за упражненията - аз седмица след операцията възобнових вдигането на детето си /ок.10 кг./, просто нямаше как, но и състоянието ми позволяваше, чувствах се добре.

# 565
Напълно съм съгласна с Elpis.
Препоръчително е да се движиш, за да се избегнат възможно най-много срастванията.
А за упражненията - аз седмица след операцията възобнових вдигането на детето си /ок.10 кг./, просто нямаше как, но и състоянието ми позволяваше, чувствах се добре.

Мен ме оперираха във вторник, в събота изчистих цялата си къща и занесох сама голяма кашпа до банята, за да изкъпя цветето. След това се качих на колата и отидох на шопинг. Врътнах един мол и се прибрах превита на две. Не съм имала проблеми с възстановяването, на 10-ия ден бях на работа. Не мисля, че има нужда от тези геройства, но имах чувството, че за 4 дни се сраснах с матрака. Разхождах се непрекъснато и една година след операцията се оказа, че имам красиви сраствания. Подобрих положението значително с йога.

# 566
  • Другата България
Как ги установи тези сраствания? Нещо те заболя, или?

# 567
  • София - Варна
За жалост и активното движение не винаги помага, понякога явно е и до организъм. Някои хора правят по-лесно сраствания от други.
Herz, а как разбра за тези сраствания? Нова операция?

# 568
Как ги установи тези сраствания? Нещо те заболя, или?

Първото, което ме наведе на мисълта за сраствания беше като се разтягам, когато се събудя. Дърпаше ме неприятно. След това на задължителните профилактични прегледи и нефролога ги установи при прегледа с ехограф.

# 569
  • София - Варна
С ехограф не може да се установи категорично срастване. Може само да се заподозре такова, ако дадени органи не са си съвсем на мястото, на което трябва да са.
Например при мен на ехограф се виждаше, че матката е изместена леко наляво и пак лекарите отказваха да дадат финално становище, че се касае за срастване, засегнало матката. Казваха, че може и да е анатомична особеност.

Общи условия

Активация на акаунт