Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 272
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Magdalena1978 - 5-ма доктори (вкл. Попов) виждат киста/джоб/балон пълен с течност до тръбата ми (над матката точно) и едното предположение е хидросалпингс, другото предположение е някаква си киста (забравих вида), която дори и да не запушва тръбата стои в малкия таз, точно над матката.
Ясно, това променя ситуацията. В такъв случай не зная защо настоява за цветна снимка.

# 646
  • София
Смятам както сме се уговорили за цветна снимка да му се обадя, но да му кажа, че искам да се видим да я обсъдим пак тази ЦС преди да ми свърши цикъла, за да успея да го убедя да пожелае и да сметне за нужно да ме оперира.
Ниаситна съм си го харесала като лекар, на който да се оставя да ме оперира и не искам да ходя при друг. Но той се заяде с мен и по-точно с мнението на моя доктор май...  Confused

Имаше и нещо от типа (не цитирам дусловно) - Ти за какво си дошла? За операция или за моето мнение?  newsm78
Аз малко се ошашках, защото не предполагах, че може да ме пита така хаха

Ще ви информирам как се развива сагата ми.
Но иначе д-р Попов ми каза, че няма смисъл от МБ и други изследвания преди ЦС (освен ако не знам да имам някаква бактерия), аз все пак си направих (от къде да знам имам ли или не, още повече че някои са безсимптомни).

Скрит текст:
п.п. Препоръчаха ми и д-р Румен Димитров в Майчин дом. Само болницата ме спира да отида и при него за мнение... хич не харесвам МД, но накрая може и да го преглътна

# 647
  • От Луната
Брайда с тези неща шега не бива. Аз имах 100 изследвания преди лапаро, включително снимка на сърце и бял дроб. За мен е леко казано не нормално да нямаш поне МБ и хламидия... това за мен е лекарска небрежност.
Ако се колебаеш, мога да ти препоръчам д-р Калчев с две ръце ... той е моя лекар  Heart Eyes
Лапарото в клиниката е 890лв, не знам дали можеш да минеш с трансвагинална или ти трябва оперативно лапаро. За съжаление не работят със ЗК, но си струва всеки лев ... в тази сума са включени всички предоперативни изследвания, без медикаментите около 12лв.
В клиниката не се правят компромиси за тези неща ... и д-р Калчев е страхотен оператор. Това му е на сърце и го прави с голямо желание и хъс.
Желая ти успех, каквото и да решиш  Hug

Какво и е на МД? Държавна болница ... да малко са допотопни нещата, но пък там можеш да си сигурна, че ако стане напечено няма да те изтърват. Лично мнение  Peace

# 648
  • София
Аз така или иначе съм с фонд и сигурно ще ми покрият някаква част от сумата.

Според Попов с хистероскопия (трансвагинална както я наричаш) не може да се стигне до яйчника или до края на тръбата, а може да се огледа само входа на тръбите от матката. - за това не съм убедена, защото съм чувала, че с оперативна хистероскопия се премахва и хидросалпингс.

Да, разучила съм и други лекари, както и д-р Калчев. Дори вчера се опитах да се свържа с клиниката да попитам за час, но явно не работеха в 16ч и никой не се обади на телефона.

Аз съм свикнала лекарите да пренебрегват разни изследвания, питат ме дали имам оплаквания и ако имам тогава ми пускат, но тъй като чета постоянно и се интересувам, не оставям нещата така. Изследвам се, те не ми отказват ако искам, все пак си плащам Simple Smile

А това което ме тревожи в МД е, че първо се стои с ден повече (приемат те в деня преди операцията), отношението на акушерките е  #Crazy, а и условията не са особено добри (визирам главно санитарните помещения - баня, тоалетна....)

# 649
  • От Луната
Трансвагиналната лапароскопия си е съвсем ОК за оглеждане на всичко, самата процедура е с включена офис хистероскопия (това е леко надраскване на лигавицата, за по-добра инплантация и по-дебела лигавица. За сравнение, на 9ти ден без хистеро правя лигавиза 7мм, а с хистерото беше 9мм), което са две различни неща.
Имам запис, снимки, епикризи и Я са огледани отвсякъде.
Първо док оглежда матката от вътре, прави и хистерото, после с малък разрез минава в коремната кухина. Там оглежда естествения ход на тръбите, без да ги напъват с разтвор. Оглежда Я, после и входа на фалопиевите, тогава акушерката пуска един син р-р за продухване и проверка за проходимост. Този р-р не помня как се казваше, но ако има инфекция оцветява тъканта. И това е, ако няма нищо за премахване, нещата са ясни и операцията приключва.

# 650
  • София
да, това съм съгласна, но може ли да се стигне до края на тръбите през матката и ако има хидросалпингс, те да се премахнат? Май не става... Пак си иска разрез Simple Smile

# 651
  • От Луната
Разреза е вътрешен, през матката (не съм 100% сигурна дали е през матката или през влагалището, по скоро е матката, понеже нямах дискомфорт) и може да се стигне до фибралния апарат, имам снимки и на него и на самите тръби отвън. Лапарото може да мине в оперативна, но не всичко може да се извърши, по-големи проблеми са си за оперативна лапароскопия. Но дребни корекции може да се оправят - страствания, ЕМ, малки кисти...
Ако има нужда, ТВЛ може да мине в оперативна лапароскопия и да се направи всичко каквото трябва.
Док ще ти обясни, аз само споделям, че не ти е нужна ЦС.
Най-добре запиши час за консултация с него, и ако си решила да е там, направо да коментирате нещата на място. Няма да го откриеш на телефон, а лапарото трябва да е на чист ден преди О. Най-вероятно ще остане за следващия месец ...
Не бързай, премисли, консултирай се ... направи си изследванията и действай на сигурно.
Това което мога да ти кажа за него е, че ще направи всичко което трябва в една процедура. 100% съм убедена, че ЦС не ти трябва, загуба на пари и време. Не е ОК в един месец и ЦС и лапаро ... все пак тия Я не са ни за един ден ... поне аз така мисля.

На мен лично коментара на Попов не ми хареса! А като се сетя, че обмислях да съм техен пациент  Shocked

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 18:36 от ♥Синеока♥

# 652
  • София
Личното ми мнение за Попов, с което разбира се не ангажирам никого, е че не обича да прави консултации на пациенти на друг доктор. Може и да е "мерцедеса на лапароскопията", ама с мен, тъй като го посетих за второ мнение и не казах категорично, че той ще ме оперира, се държа като с кръгъл идиот.
Това включва и поставянето на диагноза ЛУФ синфром, в рамките на един преглед с ехограф.
Скрит текст:
Brayda, ще ти направи лапарото, спокойно. Но няма да пропусне да ти вземе парите за ЦС, макар да не е необходима.

Аз си избрах друг хирург в крайна сметка, три операции имам при него, последната от които спешна (кофти ситуация, но не поради негова грешка), но в самия хирург и професионалните му качества се убедих лично и не съм съжалила за секунда, че избрах именно него.

# 653
  • София
Аз лично не бих правила ЦС преди/вместо лапаро. Голям е шансът там да не се изяснят нещата и да се наложи и лапаро. А ако се прави лапаро, снимката е напълно излишна. Тоест, така или иначе само лапарото показва ситуацията на 100%. Не бих правила ЦС.

# 654
  • София
И аз съм на това мнение за ЦС и май просто ще пробвам да говоря още един път с попов, а ако не, моя доктор ми препоръча Нецов в София мед, ще отида при него на преглед.
Най-кофтито от всичко е, че вместо сега като ми дойде (до няколко дни ще е) да се готвя за лапаро, ще трябва да отложа още цял месец, а после инвитро клиниките са в почивка август и заради неразбирателство и овъртания, всичко ще ми се отложи за есента Sad

Благодаря на всички за мненията, ще ви кажа какво е станало, дано в крайна сметка да нямам хидросалпингс, а тази киста да е нещо безобидно, защото до сега никога не съм имала подобно, получи се след стимулацията ми с фемара...  newsm78

# 655
Здравейте, момичета, от повече от година и половина се опитвам да зачена, но за съжаление не се получават нещата. Накратко, тръгнах по специалисти, тестостерона ми е на горна граница, кръвната захар е почти там, другите хормони са ок, спермограмата е 6+,  след ХСГ миналият месец се установи че имам запушена тръба и срастване след отстраняване на апандисит, лявата уж е ок. Доки смята, че само лапарото ми е спасението...но съм на кантар - защо ми е да ме режат след като тръбата е запушена така или иначе...освен това е доста скъпа интервенция...Има ли някоя от Вас която може да се похвали със естествено забременяване след подобен случай без лапароскопия, ще ми се да не прибягвам до нея..колко време след лапарото се пият антибиотици и за колко време се преустановява бебеправенето?

# 656
  • София
На мен след хидротубацията се установи една напълно запушена, но аз тогава реших че няма да правя лапаро, а ще следя овулация от ляво, където се оказа че най-често се случва Simple Smile
Но после се видя и проблема в ляво и сега вече ще трябва да се оперирам.

# 657
  • София
Запушена тръба е добре да се махне. Не се знае какво има вътре, а и крие риск от извънматочна бременност. Аз не съм пила антибиотици след лапаро.
Brayda, аз ли не разбрах или сте правили стимулация при запушена тръба?

# 658
  • Сливен
Хубаво е да се махне тръбата защото както са ти написали не се знае как е вътре.Аз не съм пила антибиотици след лапарото.Разреза не е голям и се възстановяваш много бързо.Аз още след седмица си бях 6 точки.В сравнение с двете ми коремни операции ,лапароскопията е мн по щадяща.А бебеправене казват че почти веднага могат да се подновят опитите за бебе даже има много случай на жени който след лапаро са забременели.Успех ти желая.

# 659
Ама чакайте малко, говорим за отстраняване на срастване, не за махане на тръба, Доки дори се е споменавала отстраняване на тръбата изобщо

Общи условия

Активация на акаунт