Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява лапароскопията и за какви проблеми се използва?
Какво е хидросалпингс и как се лекува?
Какво представлява трансвагиналната лапароскопия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява лапароскопията и за какви проблеми се използва?
Лапарскопията е минимално инвазивна процедура, която включва използването на лапарскоп - инструмент с камера, за визуализиране и извършване на операции върху органи в коремната и малка тазова област. Използва се за диагностициране и лечение на различни състояния като кисти на яйчниците, хидросалпинкс, ендомметриоза, сраствания и други проблеми, свързани с репродуктивната система.
-
Какво е хидросалпингс и как се лекува?
Хидросалпингсът е състояние, при което фалопиевите тръби са блокирани и съдържат течност. Лечението може да включва отстраняване на запушването чрез лапароскопска хирургия, което може да подобри шансовете за успешно забременяване. Хидросалпингсът е състояние, при което фалопиевите тръби се разширяват поради натрупване на течност. Лечението може да включва антибиотици и в някои случаи оперативно отстраняване на засегнатите тръби, което може да се извърши по време на лапароскопска хирургия.
-
Какво представлява трансвагиналната лапароскопия?
-
Какво е ендометриоза, нейните видове и методи за лечение?
-
Какво представлява биопсията и кога се извършва?

привет и от мен в новата тема
а аз още не съм раждала.Каза ми 5-6 месеца пазене и да раждам,нямам опити с пробване за забременяване.Много ме е страх,че пак ще се появат.Още съм вкъщи след операцията обаче долу ниско към пикочните пътища много ме боли.От една капка урина много ме боли.Купих си от днеска Ципрофлоксацин дано да ми олекне.Вика ме на преглед 4 месеца след операцията.И друго да се оплача понеже ми цапаше цял месец преди операцията сега след операцията положението е същото.Чудя се дали възлите са били въобще проблема дано да е от операциятаи да се възстановя
Не споменах,че скоро т.е.следващият месец ще стана на 30 години
Моят контролен преглед беше след един месец.