Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 548
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Как разбраха, че няма ЕМ на други места? Понякога има на такива места, че няма как да се види. Ще провеждаш ли хормонално лечение?

# 256
  • София

Искам да попитам след операцията спазвахте ли някаква диета за храна и напитки и колко време?

Не бих казала диета, но това което на мен бяха казали е само леки храни, които не издуват корема. Пилешка супа, солети, бисквити, кисело мляко. Избягвай плодове и зеленчуци, газирани напитки. Но това е само до първото ходене до тоалетна. След това хапваш каквото искаш.

Здравейте, момичета. Днес при профилактичен преглед ми откриха киста на десния  яйчник с размери 44-52 мм (голяма).Не съм здравно  осигурена,  но лекарката ми препоръча да си вляза в системата тъй като трябва  операция.От Варна съм, не знам откъде да започна, освен че цял ден висях в Напа в най добрия случай след седмица ще имам възстановени права но от там на къде...Много ме е страх.Дайте съвет колкото чета из нета толкова повече се обърквам.
Не мога да ти препоръчам болница или доктор във Варна, но искам да те успокоя. Няма нищо страшно. Операцията минава много бързо и не усещаш почти нищо. Кистата ти не е голяма. На следващия ден вероятно ще си вкъщи, а след една седмица като нова.  Wink

# 257
Как разбраха, че няма ЕМ на други места? Понякога има на такива места, че няма как да се види. Ще провеждаш ли хормонално лечение?
Ами казаха ми, че не е имало нали все пак съм правила лапароскопия, би трябвало да са огледали всичко, не няма да има лечение
 mimoni_s благодаря за отговора, но този етап мина вече питах се докога  Peace  Flutter

# 258
  • София
Защо няма да провеждаш лечение? Питам, защото ако не смяташ скоро да забременяваш е доста рисковано.

# 259
Защо няма да провеждаш лечение? Питам, защото ако не смяташ скоро да забременяваш е доста рисковано.
Смятам точно това е целта. Flutter

# 260
  • София
Смятам точно това е целта. Flutter
Успех!

# 261

[/quote]

Не мога да ти препоръчам болница или доктор във Варна, но искам да те успокоя. Няма нищо страшно. Операцията минава много бързо и не усещаш почти нищо. Кистата ти не е голяма. На следващия ден вероятно ще си вкъщи, а след една седмица като нова.  Wink

[/quote]
Много ти благодаря!  Hug Hug Hug
Изписаха ми дуфастон, 5дни,за предизвикване на цикъл който никакъв го няма... след това ще се действа .Притеснено ми е   естествено, но няма как, като чета колко жени са минали през това ...
Искам да ви питам, чета тук в нета, клизми, катетъри.... Sad  нали е безкръвна операция трябва ли да минавам през всичко това?

# 262
  • Перник

Не мога да ти препоръчам болница или доктор във Варна, но искам да те успокоя. Няма нищо страшно. Операцията минава много бързо и не усещаш почти нищо. Кистата ти не е голяма. На следващия ден вероятно ще си вкъщи, а след една седмица като нова.  Wink

[/quote]
Много ти благодаря!  Hug Hug Hug
Изписаха ми дуфастон, 5дни,за предизвикване на цикъл който никакъв го няма... след това ще се действа .Притеснено ми е   естествено, но няма как, като чета колко жени са минали през това ...
Искам да ви питам, чета тук в нета, клизми, катетъри.... Sad  нали е безкръвна операция трябва ли да минавам през всичко това?
[/quote]
Здрасти, нормално е да ти е притеснено и да те е страх, но повярвай няма нищо страшно. Бях повече от шашната преди лапарото, но наистина нищо не съм разбрала. Катетъра го слагат след като са те приспали и го махат преди да те събудят/поне при мен беше така/ Клизма не са ми правили, а ми дадоха очистително от предния ден. Моята операция беше в клиника Надежда в София. Ако можеш съвет от мен, направи я там. Успех и ако нещо те интересува пиши на лични.

# 263
neji_s,
благодаря ти за отговора.Аз съм от Варна и тук ще се оперирам най вероятно, още нямам насоки за къде точно, първо чакам МЦ, пия достинекс и дуфастон по схема.
Преди самата операция правят пълни  изследвания нали, аз съм с нисък хемоглобин дали това ще е проблем?

# 264
 Във Варна др Стамевов е мн добър и лапаро прави а  на двете ми операции лахаро и перитонит катетъра ми го слагаха преди упойката и след лапарото ми го махнаха като си бях в съзнание  а след перитонита бях 2 мес още с катетър

# 265
В коя болница това?

# 266
Az sym ot bs laparoto mi e praveno v bs no hodih na pregled pri slav4ev vyv varna i na edna poznata toi i pravi laparoto i e mb dovolna no nz v koq bolnica az kato hodih na pregleda pri nego be6e v sveta anna
IZVINQVAM SE ZA LATINICATA

# 267
Здравейте, моята лароскопия мина и сега чакам другата седмица да ми махнат конците и тогава доктора щял да изготви план за 6 месечно лечение с някакви инжекции по една всеки месец. Та въпросът ми е някой да е бил с подобен план, просто някой ако може да сподели каквото и да е, не че той няма да ми обясни вс, но друго си е да чуеш мнението и на човек, който е минал през това.
  Peace Peace Peace

# 268
  • София
С ендометриоза ли си? При нея се прилага хормонално лечение.

# 269
Здравейте,на 28.03.ще е моята лапороскопия в МБАЛ Софиямед,ще ме оперира др.Николов.Ще е оперативна заради множество сраствания от ляво и малко отдясно ooooh!

П.П Момичета,какво трябва да си нося в болницата Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт