Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 505
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
SAB-f , за д-р Попов и аз съм чувала, че реже здраво и притесненията ти ми изглеждат основателни. За останалите лекари, които споменаваш, не мога нищо да кажа...

Аз съм пациент на болница "Щерев" и там са ми правени и лапароскопия (преди 4 години), и хистероскопия (тази пролет). И двете процедури за мен минаха изключително леко, нямах никакви оплаквания след това, персоналът и невероятно мил, така че ги препоръчвам... А, и още нещо, което в моя случай беше важно - не се чака!

# 331
Кой  е лякарят ти в Щерев? Доволна ли си от лапароскопията? От къде си чувала че д-р ПОпов реже здраво?

# 332
  • София
Аз съм вече бивш пациент на д-р Попов и личното ми мнение е, че не реже здраво. Благодарение на адекватната му намеса, през февруари 2013, сега имам дете. Той се справи с около две години ''отглеждана'' ендометриоза 4та степен, която беше направила една топка от сраствания с матка, тръби и перитонеум. Преди операцията той ме увери, че няма да изреже нещо, което може да бъде запазено и един ден да заработи, защото чудеса се случвали. Лежах заедно с момиче, което беше при него за диагностична лапаро - лекарят й в Пловдив искал да й маха тръбите, защото били запушени, Попов не го направи и тя му беше много благодарна за това.
Освен това, SAB-f, той е и ин-витро специалист - работи във Вита ин-витро.

# 333
ижика, аз знам, че Попов е професионалист, имам 2 операции при него. но при първата се наложи да се махне около 1/2 - 1/3 от яйчника ми. Да, наистина беше много тежка операция но все пак си мисля, че може би има някаква разлика между това как оперират хирурзите и специалистите които се знаимават главно с ин-витро.

# 334
Здравейте.Искам и аз да ви споделя моите проблеми.Скоро ми направиха цветна снимка, която не беше никак болезнена.Но след това веднага ми дойде цикъла и вече 5 дена ще става.Според вас нормално ли е това?Взех си отново час при доктора щял да ми направи хормонални изследвания.След цветната снимка доктора ми обясни, че съм имала много нагъвания на маточните тръби със сраствания, трябвало да ми направи лапароскопия.Малко съм притеснена за това.Ако някой е минал по този път, да сподели?..

# 335
Mila, aз не съм правила ЦС, а направо лапароскопия, която всъщност е най-сигурния метод за оценка на репродуктивния апарат. След лапарото може да се окаже, че всичко е наред и с него могат да се отстранят срастванията и да се оправи състоянието на тръбите, така че не се отказвай от него. А на кой ден ти правиха ЦС,че ти дойде веднага цикъла? Доколкото знам кървенето след ЦС е нормално и продължава около седмица! Peace

# 336
На 4ти този месец ми направиха ЦС и на 6ти ми дойде, а имаше още 10 дена докато ми дойде редовния цикъл?.Аз си взех час при доктора за да ми направят хормонални изследвания,които се правели на 3-5 ден от цикъла.Но това дали ми е редовния цикъл, май трябва да питам какво става..Лапарото се правело след мензис на чист ден.Дали трябва да отида и при друг лекар,за да се консултирам?

# 337
  • София
Мен ме оперира Ненов. Левият ми яйчник е съвсем по-малък от десния, но не знам как процедира винаги. И аз имам дете благодарение на него, но в никакъв случай не е репродуктивен специалист. Въпреки, че на кабинетът му пише, че е кабинет за репродуктивни проблеми. Стига до изследване на хормонии лечение.

# 338
  • София
Здравей те може би въпроса не ми е за тук ,но аз ще го задам защото не намирам къде другаде Simple Smile
В петък ми правиха трансвагинална лапароскопия заради поликйстозни яичници  всичко мина много добре,но в неделя започнах да кървя всеедно съм в цикъл само че доста по оскъдно.възможно ли е това да е цикъла ми?До него има още десетина дни.Нещо се осашках от клиниката ми казват че не е цикъл ама то не е само да ми прицапва.Какво мислите Ви е да го броя ли за цикъл. Simple Smile

# 339
  • София
След лапаро често има кървене. Понякога дори преминава направо в менструация.

# 340
Момичета, какво носихте и от какво имахте нужда след лапарато? Предстои ми лапаро за премахване на тръба. Изчетох цялата тема. Ясно е за нощница, бельо, чехли, превръзки, кърпи и тоалетни принадлежности. Нещо друго?
Интересува ме и дали упойката при лапаро е с интубация? Че предния път имах много сериозни проблеми след интубация и ми се иска да съм подготвена.

# 341
  • Перник
Момичета, какво носихте и от какво имахте нужда след лапарато? Предстои ми лапаро за премахване на тръба. Изчетох цялата тема. Ясно е за нощница, бельо, чехли, превръзки, кърпи и тоалетни принадлежности. Нещо друго?
Интересува ме и дали упойката при лапаро е с интубация? Че предния път имах много сериозни проблеми след интубация и ми се иска да съм подготвена.
С интубиране е. Вода за пиене си вземи. Къде ще ти е лапарото?

# 342
Moкри кърпички също ще са ти от полза. И аз имах проблеми от интубацията - болеше ме доста гърлото и едва говорех няколко дни!

# 343
КИРМ Плевен или Стара Загора, днес ще уточним. Притеснявам се, защото имам предишна коремна операция, и може да не съм подходяща за лапаро.

# 344
  • Перник
КИРМ Плевен или Стара Загора, днес ще уточним. Притеснявам се, защото имам предишна коремна операция, и може да не съм подходяща за лапаро.
Моето лапаро беше в Надежда, никакво проблеми не съм имала освен мускулна треска на корема. Нито болки нито дразнене след интубирането. Ако ти е отдавна кокермната операция, мисля, че няма да има проблем. При мен се получи обратно първо лапаро, след 6 м коремна отворена. Успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт