Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 314
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Другата България
Ами на това се надявам, да съм случила, ако знаех или предполагах, че нещо такова като изживяване би могло да ми се случи, направо Велев да съм потърсила, много положителни отзиви четох за Ненов, не оспорвам качествата му като специалист - както казах, нямах удоволствието да им се насладя, но като човек не струва.
Това мога да го кажа с чиста съвест.
Да не говорим за това колко пари дадох за изследванията в специалната му лаборатория, и които той дори не погледна...то донякъде добре ги направих, защото още след тях беше ясно, че няма нищо тревожно - всички бяха ок. Но идването му след операцията, злословенето по адрес на Велев, убедеността му, че операцията не е ок, въпросния диск...не знам, все пак това му е шеф, такова отношение за мен говори само и единствено за това, че въпросния се е самозабравил.

# 601
  • Варна
Момичета, има ли някоя от вас от Варна, да ми каже в нашия град правят ли оперативна лапароскопия за отстраняване на маточна тръба, по здравна каса? Правила съм по спешност в Майчин дом, доплатих 1110лв, но сега имам време да потърся и да не доплащам такава сума.
Блаогдаря ви!

# 602
Момичета, има ли някоя от вас от Варна, да ми каже в нашия град правят ли оперативна лапароскопия за отстраняване на маточна тръба, по здравна каса? Правила съм по спешност в Майчин дом, доплатих 1110лв, но сега имам време да потърся и да не доплащам такава сума.
Блаогдаря ви!

Ти остави парите (здравна каса или не). Изобщо не те съветвам да правиш лапароскопия във Варна. Д-р Александров го спрягаха като най-добрия за лапароскопии във Варна, обаче той ме оперира заедно с д-р Кисьов и последния ми прогори дясната тръба... Никой от тях двамата не ми каза в очите, че са допуснали тази грешка. Никой не е застрахован от човешки грешки. Моето е мал-шанс, но все пак... Аз докато си гледах записа сама видях това и да не ти казвам какъв шок беше за мен... Потвърдено е после от 4-ма лекаря, които гледаха записа.

Насочи се към лекар в София, който е специализиран в лапароскопиите. Аз сега смятам да се доверя на д-р Попов от Вита и дано всичко да е наред този път.

И друго: аз вече задължително искам предварителен разговор с анестезиолога, защото при моята лапароскопия анестезиологът ме видя в момента, в който вече бях пльосната на операционната маса. Пита ме за алергии и като започнах да изброявам... анестезиологът леко се притесни. За мен показателно е винаги разговорът с анестезиологът да е преди операцията, а не вече като си на операционната маса. Несериозно е просто!

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 21:17 от Magdalena1978

# 603
Насочи се към лекар в София, който е специализиран в лапароскопиите. Аз сега смятам да се доверя на д-р Попов от Вита и дано всичко да е наред този път.

И друго: аз вече задължително искам предварителен разговор с анестезиолога, защото при моята лапароскопия анестезиологът ме видя в момента, в който вече бях пльосната на операционната маса. Пита ме за алергии и като започнах да изброявам... анестезиологът леко се притесни. За мен показателно е винаги разговорът с анестезиологът да е преди операцията, а не вече като си на операционната маса. Несериозно е просто!

Д-р Попов за мен е най-добрият. Peace

Само че и във Вита говориш с анестезиолога, чак като си на операционната маса. Peace Мен даже не ме и слушаше особено внимателно, като обяснявах. Rolling Eyes

# 604
  • София
Аз имам 4 операции досега и винаги съм говорела с анестезиолога преди операцията, а не на масата. Имаше специално консултация с  анестезиолог. Двете ми ги е правил въпросният Ненов, една Велев. Явно в Шейново практиката е такава.
Последно в Исул ми махаха жлъчката и пак сутринта се видях с анестезиолога, а операцията беше на обяд.

# 605
Само че и във Вита говориш с анестезиолога, чак като си на операционната маса. Peace Мен даже не ме и слушаше особено внимателно, като обяснявах. Rolling Eyes

Аз ще изисквам разговор предварително. Не ми се рискува просто. Аз съм с полиалергии и до сега винаги съм се оперирала в големи болници, та ако не дай си Боже се случи с мен някаква алергична реакция по време на операцията да могат да реагират. Ако не вземат под внимание към кои антибиотици съм алергична просто няма смисъл да рискувам.

# 606
  • Другата България
Потвърждавам за разговорът с анестезиолога преди операцията в Шейново.
Дори два пъти аз говорих, но нали при мен всичко е по две..... Tired Laughing

# 607
Тук е момента да изкажа изключително положителното си мнение за анестезиоложката, която присъства на моята операция в Шейново - д-р Румяна Мандажиева, Началник на отделението по Анестизиология и интензивно лечение. Тя ми проведе консултация няколко дни преди операцията. А в деня на приема ми в болницата минах още една консултация с друг анестезиолог. Аз съм преживявала операция с пълна упойка през 2009 г. по друг повод и спомените ми са ужасни. Ужасно заспиване /сякаш ми дръпнаха изведнъж шалтера/ и повръщане цяла вечер и нощ след операцията. Сега при тази операция д-р Мандажиева само ми каза: "Сега ще ви се доспи" и клепачите ми започнаха да залепват един за друг сякаш просто много ми се е доспало. Събудих се без проблеми и без никакво повръщане или неразположение. А това ми беше един от най-големите страхове...

# 608
Това с повръщането от упойките е много неприятно. Колкото по-дълго време съм била под упойка, толкова по-дълго повръщам после. При четирите ми различни операции повръщах, вкл. и след спинална упойка. Единствения път, когато не съм повръщала беше след операцията на щитовидната жлеза при доц. Сечанов. Там ползват упойки за хора с алергии, аз не знаех това предварително, но моят организъм е усетил разликата. Аз после възторжено стисках ръката на анестезиолога Simple Smile

Сега бих попитала дали могат да ползват пак такава упойка, но от друга страна анестезиологът ако е свикнал с конкретна упойка ще предпочете да работи с нея.

А друг куриозен случай беше първият път, когато се събуждах след упойката. Мозъкът ми не се беше събудил, а тялото беше тръгнало да става от операционната маса. И късно се усетих, че някой ме натиска отново и отново да легна на операционната маса. Та и за тази ми особеност ги предупреждавам.

# 609
  • София - Варна
За първи път чувам, че е възможно да се повръща след спинална упойка... това е гадно.

# 610
За първи път чувам, че е възможно да се повръща след спинална упойка... това е гадно.

То само повръщане да беше, щеше да е на 6 работата. Получих и халюцинации и ми се смаза психиката, вдигнах кръвно 150/100 (за първи път през живота ми) и останах да пренощувам в болницата. Не съм от типичните случаи и това си е.

# 611
  • Другата България
Тук е момента да изкажа изключително положителното си мнение за анестезиоложката, която присъства на моята операция в Шейново - д-р Румяна Мандажиева, Началник на отделението по Анестизиология и интензивно лечение. Тя ми проведе консултация няколко дни преди операцията. А в деня на приема ми в болницата минах още една консултация с друг анестезиолог.
Сега при тази операция д-р Мандажиева само ми каза: "Сега ще ви се доспи" и клепачите ми започнаха да залепват един за друг сякаш просто много ми се е доспало. Събудих се без проблеми и без никакво повръщане или неразположение. А това ми беше един от най-големите страхове...
+1.
Същата лекарка.
Точно както го описваш.
Изключително компетентно и професионално отношение.

# 612
Някой практикувал ли е следната "хватка": при лапарото се взема течност от дъгласовото пространство (за което д-р Попов ми потвърди, че го прави така или иначе). После се прави посявка на тази течност, за да се открият патогени - евентуално. Д-р Попов беше толкова любезен да ми обясни, че въз основа на неговият опит до момента резултати от такава посявка се получават единствено когато има активно възпаление, т.е. гной. В останалите случаи организмът успява да се справи със съответния патоген и от посявката нищо не се открива.

Та ми хрумна да пратя тази течност (то е всъщност кръв + течност) в Геника, защото аз си имам мои съображения за 2 вида патогени. Някой правил ли е такива "гимнастики"? PCR тестовете са много по-чувствителни (уж) и могат да намерят ДНК на определени патогени, дори и да са в малко количество. Та за това ми се иска да пробвам и това.

Някой правил ли е това?

# 613
  • София - Варна
Не, за първи път го чувам, не знаех, че се прави и при лапаро.
Скрит текст:
При мен на УЗИ винаги се вижда малко течност в Дъгласа. След доказана ову, но примерно и 10 дни след нея има малко течност, нз доколко е нормално.

# 614
Не, за първи път го чувам, не знаех, че се прави и при лапаро.
Скрит текст:
При мен на УЗИ винаги се вижда малко течност в Дъгласа. След доказана ову, но примерно и 10 дни след нея има малко течност, нз доколко е нормално.

В интерес на истината доц. Щерев видя при мен калцификати по антралните фоликули на ляв яйчник и доста течност в дъгласовото пространство при положение, че бях вече няколко месеца на противозачатъчни и тази течност явно не е от овулация. Господ здраве да му дава, че ми спря третия опит и ми каза в прав текст, че от тези фоликули няма да излязат читави яйцеклетки и опитът ще е неуспешен. Правих физиотерапия, помогна ми, но тази течност при мен си стои. Според него е индикация за някакъв възпалителен процес, който не е причинен от някакъв конкретен патоген. (Аз пък си мисля, че имунната система няма как по инерция да задвижи тези сложни био-химични процеси.)

Така и така ще се подлагам сега пак на лапаро и искам да "изцедя" ситуацията до максимум. Може от страни да звуча малко като параноичка, която се взира във всеки детайл от операцията, но просто не искам да повтарям предишен лош опит, когато бях буквално в ролята на "измаменото камилче" Simple Smile

Та ако някой е правил тази хватка: изпращане на течност от дъгласа в Геника, моля да сподели.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 19:00 от Magdalena1978

Общи условия

Активация на акаунт