Лидл ::26::

• 57 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря!

# 271
  • София
Специално за сосовете - ако наистина има Барила (не съм ходила още да облажа и аз от италианската седмица), на брошурата цената им е с около лев и 50 по-ниска от тази в Била, ако не и повече. В Била са по 5 и нещо. Ние обикновено взимаме по 1-2 бурканчета и ги ползваме като допълнителен овкусител към соса.

# 272
  • Бургас
alina_si, обяснила си ясно и точно как да се абонираме да следим новостите в дадена тема, без да досаждаме на активно пишещите в нея със "запис".  Поздравления Peace Опцията наистина е полезна и удобна дори за самия ползвател!

Напоследък накупих, но и върнах някои продукти на Лидл, предимно от кошовете в средната част на магазина.  Laughing Чета и се интересувам от препоръките на вече използвалите ги. Разбира се едни са възхитени от нещо, а други напротив и заради това аз ще споделя своите наблюдения, като още едно мнение.

1. Касеролите, които все още явно се намират тук-там според мене са чудесни и като единствен недостатък , че са твърде близки по диаметър и се обезмисля притежанието на два броя, особено ако някой планува да купува сета от тенджери. Идеални са за колективно пазаруване и поделяне с приятелка или съседка. Не загарят, лесно се почистват и дори не надраскаха.
2. Тенджерите ги гледам от миналата година, когато бяха около 75 лв по спомен. Рових се, четох за системата тройно дъно и т.н. и накрая въпреки повишената им цена ги купих. Снощи, вероятно като в много бълг. домакинства, повлияни от промоцията на Лидл бяхме на италианска кухня. Варих спагети. Уж  на вид като старата ми тенджера алпака, с двойно дъно, но е точно така. При новите дъното е два пъти по-дебело и изобщо не залепна, въпреки, че варих едновременно два пакета спагети, които доста набъбнаха. Това разбира се може и от спагетите да е и от по-голямото количство вода. Винаги, колкото и да се старя и да държа капака открехнат ми изкипява част от водата, а тук наистина се разпределя равномерно, при това котлона ми е по-малък от дъното на голяма тенджера. Има дюзата за парата и е  доста широчка, която действа като коминче. Не съм използвала прозрачен капак до сега, но това също е удобно - виждаш, без да вдигаш и отнемаш от огъня. Като неудобство, по-крехък от алпака капака и дръжката му е метална и се леко се позатопля, така, че внимателно при отварянето. С дръжките няма такъв проблем, изтеглени са достатъчно настрани, за да се охлаждат. Може да се използват и за фурна до 1 час на 220 градуса. Днес ще изпробвам и за други ястия, но предполагам, че ще е на същия принцип като касеролите. И двете са подходящи за индукционни котлони, но не съм изпробвала, защото нямам все още такъв - ще го чакам на промоция.  Naughty Чела съм, че за такива котлони е хубаво дъното от долу на тенджерата да е възможно по-гладко, а при тези е оребрено.
Саморедактирам се: Вкарах на бойното поле и малката тенджерка и приготвях сос за спагети. Първоначално се притесних, че започва леко да залепва на дъното, но при добавянето на доматите, малките залепнали парченца от каймата веднага се отлепиха с едно разбъркване. Вреше и бълбукаше тихо и равномерно, без надигане. С капаците се борави с невъоръжена ръка, не са горещи дръжките. Тежки са и стоят много стабилно, че и красиво. Измиват се лесно като порцеланова чиния. Накратко - доволна съм, въпреки цената.
3. Подочистачката - електрическа (акумулаторна) метла не ми вършат очаквана работа и я върнах. Красива е, но не е подходяща за моето жилище. Имам килими и котарак. Първо изчистих прецизно с прахосмукачка и исках да поддържам с новата някои дребни боклучета, преди следващото сериозно чистене. Килима ми е дебел и вълнен и постоянно се скубе. С няколко минавания, четката се заваля и забоксува. Отскубнатите мъхчета се разпиляха насякъде. При минаване на границата между килим и ламинат/теракот четката е неефективна при мене, заради различните нива. Оказа се, че е подходящо предимно за участъци с гладка и широка повърхност и почистването на четката, е по-дълго от самата употреба. Накрая пак завърших с прахосмукачката и турбочетката. Моя приятелка ми  препоръча уреда и тя пък е много доволна, друг приятел също като мене е недоволен. (нямаме угодия  Mr. Green)
4. Пистолет за горещ въздух - в брошурата пишеше, че е подходящ за почистване на килими. В инструкциите не видях такова нещо. Преполагам, че ако някой го направи ще си стопи или изгори килима. Опитах един път (дефицит на време) и боята се стопява и се поостъргва с шпакла, но не мога да кажа, че съм възхитена за сега.
5. Фурна, мини грил - Изключително доволна съм, използвам я от Нова година. Като неудобство при нея, когато печеш на най-горния ред, изделието, примерно сандвичи трябва често да се върти, защото нагревателите са успордно в двата й края - в дъното и до вратичката и така изгаря неравномерно.
5. Инфрачервена лампа (от предишни промоции) - върнах я след месец, макар, че котаракът ми много я хареса за печка и винаги се нареждаше пред мене за облъчване. Може и да върши работа, но е трудно да я позиционираш и намериш подходящия ъгъл за отделните места, които ти се налага да облъчиш.
6. Кафе-машината - за нея писах с двата си неуспешни опита в края на минала тема, но ще чакам следващи промоции и пак ще си я купя, ако съм бюджетна в момента, защото не искам да се занимавам със сервизи при съвсем нова и неупотребявана стока. Money Направих тази грешка с един климатик и още ме е яд.
7. Кожени стелки със силикон - все още ги има по някои магазини и съм много доволна от тях.
8. Шевна машина PFAFF - имам такава марка, но друг модели с други, повече опции, които все пак се използват рядко. Консумативите, като допълнителни крачета и приспособления струваха скъпо. Немска е, купувана от специализиран магазин преди повече от 20 години. Работи безотказно. Тази ми се видя много добра, особено за цената си...особено ако ще шиете само пердета или ще подгъвате дрехи.

Не се сещам за друга скорошна нехранителна покупка, за която да споделя мнение.  newsm78

Допълнение:
9. Накрайник за батерия - На етикета пише "Подходящ за всички разпостранени кранове за вода с връзка М22-М24". Тъй пише, че е произведено в Германия, се питам къде са имали предвид, че са популярни с тази резба - там или тук?!  Първо си проверете батериите и се консултирайте, че да не се наложи после да се разхождате да връщате? И ако някой е купил такъв накрайник, моля да сподели мнение?!

Уж щях да пиша само няколко думи в полза на питащите, а как съм се увлякла...  Laughing

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 10:25 от ilinayor

# 273
  • София
Здравейте, момичета.
Следя темата и черпя полезна информация за стоките в Лидл. Благодаря ви, че споделяте впечатления. Вчера не успях да открия сухо мляко. Някой да знае дали изобщо е в асортимента и дали има смисъл да търся и в друг магазин?

# 274
  • София
Великденските  промоции до кога са? Че нещо то почти нищо не е останало, не са ли до Великден.

# 275
Здравейте, момичета.
Следя темата и черпя полезна информация за стоките в Лидл. Благодаря ви, че споделяте впечатления. Вчера не успях да открия сухо мляко. Някой да знае дали изобщо е в асортимента и дали има смисъл да търся и в друг магазин?
Няма сухо мляко в Лидл.
За Великденската промоция,според мен- избързаха.Към немско,католиците го изпразнуваха...а при нас тази година е по-късно и се получи разминаване Wink

# 276
 Те дано пуснат боите за яйца, че от миналата година съм много доволна  Rolling Eyes

# 277
  • Русе
Като ги пуснат, ще ги похвалиш, че да си купим и ние  Wink Laughing Аз миналата година доста им се чудих и не си взех.

# 278
Някой да е пробвал прошутото от италианската седмица? Знаете ли дали е намалено или е на редовна цена?

Прошутото си е на нормална цена (за Лидл имам предвид). Досега го пускаха само по Коледа и винаги на такава цена. На мен много ми харесва точно това прошуто. Опитвала съм и други, но не ми харесват. За първи път купихме по-миналата Коледа и беше супер, което не мога да кажа за партидата от последната Коледа - всичкото беше сурово и нямаше спицифичния си вкус. Та снощи със страх си взехме и слава богу беше си пак Лидълското прошуто - перфекто!!!

# 279
 Хехехе, ами аз миналата година взех едни, мисля че с мраморен ефект бяха и много ми хареса как станаха яйцата.  Simple Smile

# 280
  • София
Здравейте, момичета.
Няма сухо мляко в Лидл.
Благодаря, спести ми още обикаляне и чудене Wink

# 281
Прошутото си е на нормална цена (за Лидл имам предвид). Досега го пускаха само по Коледа и винаги на такава цена. На мен много ми харесва точно това прошуто. Опитвала съм и други, но не ми харесват. За първи път купихме по-миналата Коледа и беше супер, което не мога да кажа за партидата от последната Коледа - всичкото беше сурово и нямаше спицифичния си вкус. Та снощи със страх си взехме и слава богу беше си пак Лидълското прошуто - перфекто!!!

Колко време може да се съхранява отворено, в домашни условия?

# 282

Колко време може да се съхранява отворено, в домашни условия?

Докато го изядеш  Simple Smile. Няма какво да му стане. Прошутото е както нашите пастърми - осолено и сложено да съхне след това. Най-много да изсъхне повече при по-дълго стоене отворено в хладилник.

# 283
  • София
Да, боите не бяха лоши миналата година...аз май имам още едно пакетче тук от тогава Simple Smile

# 284
  • София
Много съм ви изпуснала, но да се запиша пак, вече успявам по-честичко да отида на пазар  Grinning

И да не е без нищо, да споделя за сиропите за кафе, взех си с аромат на лешник, но леко съм разочарована, изобщо не се усеща аромата, но поне добре подслажда и все пак ще се употреби.

Общи условия

Активация на акаунт