Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 846
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Уф  Mr. Green

Днес си пусках ТСХ, 20 дни след раждането е 0,61  Rolling Eyes А в болницата, 4 дни след раждането беше 4,89  Mr. Green Даже ми каза лекарката да си вдигна дозата - един ден 50 Л-тироксин, един ден - 75, но аз не го направих и продължих само по 50 да пия, исках да видя как ще се раздвижат хормоните след бременността и чак тогава да пристъпвам към смяна на дозата.
0,61 към хиперфункция ли отива  Thinking Никога не ми е бил толкова нисък ТСХ.

# 526
Уф  Mr. Green

Днес си пусках ТСХ, 20 дни след раждането е 0,61  Rolling Eyes А в болницата, 4 дни след раждането беше 4,89  Mr. Green
Странно ми е, че изобщо си пускала ТСХ толкова бързо след раждането. Обикновено препоръките съм към 45-тия ден. Като изключим раждането, имаш ли наблюдения как влияе времето върху ТСХ при теб? При мен и сезонния характер на ТСХ е добре изразен.

# 527
  • Бургас
Нямам наблюдения, защото при мен проблемът се установи чак в 28г.с. Дотогава не знаех за него.
От 28г.с. до момента пия по 50 Л-тироксин без да ми е променяна дозата, така че и смяната на дозите не знам как ми влияе...

# 528
ТСХ=0.61 е хубава стойност, има накъде да пада до хиперфункция. Не се притеснявай излишно, радвай се на бебенцето си и просто след 3 седмици пусни пак хормона. Но ако се почувстваш зле, с признаци на хиперфункция - пускай ТСХ и по-рано.

# 529
  • Бургас
Благодаря, Блу  Hug
А с две думи какви са симптомите на хиперфункция? Знам за напрегнатост, обилно потене, отслабване, отпадналост, слабост в мускулите, ускорен пулс... Нещо важно пропускам ли?

# 530
Задъхване, стягане в гърлото още. Но нямам опит как се отразява кърменето върху подобни симптоми и ТСХ. Сигурно ще се включат кърмилите момичета. Аз не успях да кърмя.
А иначе когато веднъж се бях хванала в хиперфункция с ТСХ под 0.1 се чувствах прекрасно и кипях от енергия. Дори повтарях изследването, но резултат си беше коректен и все така много нисък.

# 531
Сърцебиене, тремор, нерност, безсъние са най-ясно изразени. Кашави изпражнения също.
Предполагам ще я усетиш ако се появи, но не е задължително. Аз с ТСХ 0,008 лятото се чувствах страхотно, а зимата ужасно. Времето също ми влияе.
ТСХ ти е нормално сега.
Както е казала Блу, изчакай още. Рано е и не се е наместил ТСХ. След още 20 дена друго може да покаже, но ако усетиш ускорен пулс и треперене да се задържи няколко дена може да пуснеш едно ТСХ.

# 532
  • Бургас
Благодаря ви Hug Ще изчакам. Звънях на лекарката, но не вдига, този резултат дали изисква намаляне на дозата или и това е рано да се каже... Предполагам не съм сгрешила като не я вдигнах, не знам само и сега ли така да продължавам Thinking Ще видя и лекарите какво ще кажат де, но да питам и вас имате ли опит в подобни ситуации и как е по-правилно /че всеки случай е индивидуален и т.н. е ясно/...

# 533
  • София
Мон към третия месец след раждане хормона пощурява/обикновено,има изключнения разбира се/...та прави си извода...

# 534
  • София
И аз съм вече на еутирокс-0,25 и глюкофаж....
Мереленда,ти ли го пиеше това?

# 535
Благодаря ви Hug Ще изчакам. Звънях на лекарката, но не вдига, този резултат дали изисква намаляне на дозата или и това е рано да се каже... Предполагам не съм сгрешила като не я вдигнах, не знам само и сега ли така да продължавам Thinking Ще видя и лекарите какво ще кажат де, но да питам и вас имате ли опит в подобни ситуации и как е по-правилно /че всеки случай е индивидуален и т.н. е ясно/...
Аз бих си намалила дозата. Ако сега си само на 50, бих намалила на 25 и 50. Но се въздържам да давам подобни съвети на други. С времето сама ще си свикнеш с усещанията и стойностите на хормона.

# 536
И аз съм вече на еутирокс-0,25 и глюкофаж....
Мереленда,ти ли го пиеше това?
Не, аз съм на Сиофор. И двете са метформинови препарати.
Заради кръвната захар ли го изписаха?
Първите дни е нормално да те разкарва до тоалетната, да не се чудиш. Ако се появят болки ниско долу в червата, подувания - обади се на доктора, който ти го е предписал.

Мон..., ТСХ в момента ти е нормално. Не си предозирана според мен.
Най-добре е естествено да се свържеш с доктор. И пак според мен - рано е за изследване и промяна в дози. Не се знае след 15-20 дена как ще стоят нещата.

# 537
Идвам само за да се похваля. Трябваше да пусна ТСХ 40 дни след раждането - е пуснах го днес  Blush. В деня на раждането спрях да взимам еутирокс по препоръка на Начев и до днес продължавам да не взимам. Резултатът ми е

TSH                  0.884   mIU/l

Много съм щастлива, че въпреки, че през цялата бременност непрекъснато вдигахме дозата, сега нещата пак си влезнаха в нормите и не са ми необходими лекарства Party

# 538
  • София

Мон..., ТСХ в момента ти е нормално. Не си предозирана според мен.
Най-добре е естествено да се свържеш с доктор. И пак според мен - рано е за изследване и промяна в дози. Не се знае след 15-20 дена как ще стоят нещата.
Peace аз съм на същото мнение.

# 539
  • Бургас
Благодаря за мненията   bouquet Hug
И честит хубав резултат на rendence  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт