Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 820
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
дано до живеем до 50г.

# 511
  • София
дано до живеем до 50г.

Хахахаха, ти пък! Това да не е рак, пък и с рак хората живеят ..някои и до дълбока старост.

А на мен синини без да има удар не са ми се появявали.

# 512
Ето ме и мен! И аз съм на комбинирано лечение вече - 0,25 елтирокс и вечер таблетка Метизол. След 45 дни пак контрола. Дано тогава всичко да е наред!

# 513
Знам, че ходиш при Начев и е отличен специалист, но честно казано съм учудена от терапията.
При ТСХ над 4 на 1 таблетка метизол, не намирам логично обяснение за включване на елтирокс, който от своя страна, освен да повиши ФТ4 ще повиши и ТСХ.
А ти попита ли каква е целта на комбинираната терапия в твоя случай? Не съм специалист, разсъждавам като пациент и не мога да оспоря терапията на доктора. Просто се интересувам каква е целта.

# 514
  • UK
дано до живеем до 50г.
ooooh! Хашимотото не е смъртоносно заболяване Peace Живей си живота и се радвай на малките неща Hug
В петък се тестувах аз, на 11 ден след ЗЕТ на 3 ден замразени ЧХГ е 174.49 и ТСХ е 1.19 Crazy Дано всичко е наред Praynig

# 515
  • София
Утре рано,рано съм при Тодорова и после ще пиша Peace
за капак на всичко цитонамазката ми е 3-та група ooooh!вече ми се реве....с глас Tired
Кали, не се притеснявай за цитонамазката от сега. ако е взета пробата около овулацията има вероятност да дава отклонения /казвам го от личен опит/.

# 516
  • София
Благодаря ти за успокоението Hug
минах сутринта при Тодорова...обичам я тази жена Heart Eyesдейства ми страхотно всяка среща с нея.
ще ви пиша допълнително,че съм в трамвая Mr. Greenходих да гласувам Peace

# 517
Знам, че ходиш при Начев и е отличен специалист, но честно казано съм учудена от терапията.
При ТСХ над 4 на 1 таблетка метизол, не намирам логично обяснение за включване на елтирокс, който от своя страна, освен да повиши ФТ4 ще повиши и ТСХ.
А ти попита ли каква е целта на комбинираната терапия в твоя случай? Не съм специалист, разсъждавам като пациент и не мога да оспоря терапията на доктора. Просто се интересувам каква е целта.
Обясни ми, че ако се пие по-малко от една таблетка дневно метизол, то той губи ефикасността си и не действа. Поради това ми изписва И елтирокс. Нали метизола покачва ТСХ, а елтирокса го понижава  Thinking А не можело и да спрем лечението с метизол, защото така намалявали шансовете за ремисия, към която всъщност се стремим. Относно притесненията ми, че ще ме върне да изследвам и ФТ4, се оказа, че няма нужда, дори на следващата контрола след 45 дни каза да изследвам само ТСХ.

# 518
Момичета на вас потят ли ви се ръцете и да студени,особено като се притесните?

# 519
Обясни ми, че ако се пие по-малко от една таблетка дневно метизол, то той губи ефикасността си и не действа. Поради това ми изписва И елтирокс. Нали метизола покачва ТСХ, а елтирокса го понижава  Thinking А не можело и да спрем лечението с метизол, защото така намалявали шансовете за ремисия, към която всъщност се стремим. Относно притесненията ми, че ще ме върне да изследвам и ФТ4, се оказа, че няма нужда, дори на следващата контрола след 45 дни каза да изследвам само ТСХ.
Боже, каква глупост съм написала! Извини ме.  ooooh!
Правилно. И подхода е правилен. Наистина, по-добре по-дълго да приемаш метизола, поне да знаеш, че си минала максимално дълго лечение и си направила всичко както трябва. Еутирокса ще вкара ТСХ в норми без да се спира метизола.
Извини ме още веднъж. Разсеяна съм напоследък.  Whistling
Успешно лечение и безкрайна ремисия ти желая. Simple Smile

Моето лечение предния път беше 11 месеца, аз май писах, от които 8 месеца с показатели в норма на 1 таблетка тирозол. Тогава докторът реши, че няма нужда повече да пия лекарства. Според случая е бил прав - нямала съм кой знае какви изменения в жлезата и т.н. , да не изреждам. Един вид - лек случай съм се водила.
Сега след като направих рецидив нещата са много различни и докторът при който ходя ми каза, че за спиране на терапия ще мислим след година и половина лечение, ако показателите са в норми, ама те моите не се кротват нещо.
Честно казано и в норми да са, и да не са, тя моята жлеза е много увредена вече и ми е ясно, че и да спрат терапия и да не спрат - няма да стана работата, особено след 1 рецидив.
И все пак съм тъпа и упорита.  Mr. Green

# 520
Merelenda, успех и на теб!  Heart Eyes
trada, Моите ръце почти винаги са студени, откакто се помня  Mr. Green

# 521
  • Sofia
Не ми се потят ръцете и не са ми студени,това май са симптоми за хипер....
Аз от притеснение може да се поизпотя малко повече от нормалното   Flushed

# 522
моите хормони на щит.жлеза са в норма имам силно увеличени ати ТРО. Скоро ще ходя на ехография на щит.жлеза.

# 523
  • до една звездичка
Искам за попитам, на някой появявали ли са се синини по краката. На мен ми се появяват огромни, наситени, преди години ходих на хематолог, всичко беше ок, но не само че не спират, ами се появяват и повече. Накъде четох, че може да е при автоимунно заболяване.

Сините, особено ако са се появили спонтанно, могат да бъдат симптом за кръвно заболяване. Не е задължително, естествено, ако с кръвната картина всичко е ОК, причината се търси другаде.

При мен синините по бедрата бяха единствения симтом за тромбоцитопенията, която имам.

# 524
В петък се тестувах аз, на 11 ден след ЗЕТ на 3 ден замразени ЧХГ е 174.49 и ТСХ е 1.19 Crazy Дано всичко е наред Praynig[/color]
Дано! Hug

Общи условия

Активация на акаунт