Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 49 018
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
ами обадете им се отново,кажете им,че не можете да подадете заявлението отново и да се задействат,те са претупани от работа,нищо чудно и да са позабравили,не се притеснявай

# 331
  • Пловдив
Някой може ли да ми каже минималния брой точки, с които са приети деца в Деница, Ралица и Здравец в Кичука  Praynig

# 332
Някой може ли да ми каже минималния брой точки, с които са приети деца в Деница, Ралица и Здравец в Кичука  Praynig

17.5 за Деница, но не е от голямо значение, защото сега ще се пренареждат желанията, а и тези места, които са обявени са за друга група.  В смисъл-не са останали свободни, а са новообявени. Аз вече съм с 19т. и ще се пробвам първо желание за Надежда, за 4места на общо основание hahaha
Цирка е пълен!

# 333
Почва да ми светва ква е врътката, която са измислили от общината с тоя прием, така като гледам колко места са останали незаети!!! Хем децата масово не са приети на първо класиране, хем са останали по 70- 80 % незаети места, защо ли?? Ми защото тея местенца са си обещани, и по нататък  ще трябва да си се раздават, за това. Аз, примерно, съм от обещаващите, и какво сега да направя?
Ми дават ми едно списъче с имена и ЕГН-та на деца, примерно от община Исперих или Опака или Русе, няма значение. И аз почвам да си създавам акаунти, и да декларирам обстоятелства, ама каквито си искам, та да събера точици- по 25-6 минимум. Никой не ми търси отговорност после, за това че не съм си записал детето, това си е въпрос на избор все пак. И така, драги ми родители, се запушват реални местенца (за 1-вото класиране гонят 80 %), а ние тука се възхищаваме на справедливостта на електронното класиране. И така на 2-ро, 3-то .... Накрая, драги ми родители, ще дойде м. Октомври, и за останалите няколко стотин свободни местенца ще излязат там от РИО-МИО и Общината, ни обяснят за това колко свободни места има, и че последното класиране ще си го направят те, и нашите дечица ще си останат без градинки, за да се нагласят техните роднини, приятели...

# 334
Почва да ми светва ква е врътката, която са измислили от общината с тоя прием, така като гледам колко места са останали незаети!!! Хем децата масово не са приети на първо класиране, хем са останали по 70- 80 % незаети места, защо ли?? Ми защото тея местенца са си обещани, и по нататък  ще трябва да си се раздават, за това. Аз, примерно, съм от обещаващите, и какво сега да направя?
Ми дават ми едно списъче с имена и ЕГН-та на деца, примерно от община Исперих или Опака или Русе, няма значение. И аз почвам да си създавам акаунти, и да декларирам обстоятелства, ама каквито си искам, та да събера точици- по 25-6 минимум. Никой не ми търси отговорност после, за това че не съм си записал детето, това си е въпрос на избор все пак. И така, драги ми родители, се запушват реални местенца (за 1-вото класиране гонят 80 %), а ние тука се възхищаваме на справедливостта на електронното класиране. И така на 2-ро, 3-то .... Накрая, драги ми родители, ще дойде м. Октомври, и за останалите няколко стотин свободни местенца ще излязат там от РИО-МИО и Общината, ни обяснят за това колко свободни места има, и че последното класиране ще си го направят те, и нашите дечица ще си останат без градинки, за да се нагласят техните роднини, приятели...

Къде видя 80% незаети места? Щото в Кючука с изключение на две градини, за които май сега пускат по още една група са останали по 4-5 места на общо основание в градина.
При обявени 3429 места общо за целия град са заети 2575, свободни са 854, от които голяма част са свободни, защото са запазени по социални критерии и СОП.
Като цяло не че не е възможен и твоя вариант и сигурно ще го има, но не и в такива размери, които предполагаш, поне така си мисля.
А защо са останали свободни места-ами около мен масово майките не четат форуми и не си дават труд да четат в сайта. Една мама си пуснала адрес в Пловдив, въпреки че го няма, с идеята, че докато излезе класирането ще го придобие-да, ама не. Отпада. Друга си мисли, че за записване трябва бележката за платен данък на жилището, а не за платени данъци към общината.Трета сгрешила административния район, в който работи таткото.
От 10тина мами, с които съм говорила, три отпадат покрай горните причини, една не разбрала и изобщо не подала заявление, три приети и записани без проблем и две-три неприети. Според мен си е нормално, засега.

# 335
  • Пловдив
само времето ще покаже дали има някаква врътка  Whistling

# 336
  • Пловдив
edin tatko а ти погледна ли къде са най-много свободните места? Иначе "Теория на конспирацията" и на мен ми е любим филм.  Sunglasses
Хайде да изчакаме и второ класиране и след това да броим приети и неприети. Освен това мисля, че местата за СОП ако останат незаети ще ги обявят също като свободни бройки за деца без специални критерии. Дано приемат всички дечица!

# 337
  • Пловдив
дано!
аз сега се чудя-ама нали е задължително от 4г възраст детето да посещава ДГ,е..ако си остане неприето-какво става?Говоря за нашия случай-малкия Януари навършва 4г и ако не му се осигури място>и може ли да ме задължат да го водя примерно от Тракия в Смирненски?

# 338
дано!
аз сега се чудя-ама нали е задължително от 4г възраст детето да посещава ДГ,е..ако си остане неприето-какво става?Говоря за нашия случай-малкия Януари навършва 4г и ако не му се осигури място>и може ли да ме задължат да го водя примерно от Тракия в Смирненски?

Това прието ли е или е още в проект? Не знам защо си мисля, че ГЕРБ подадоха оставка преди да приемат новия закон и си остана задължително само от 5г. засега?

# 339
  • Пловдив
Искам да попитам дали името на дадено дете фигурира в списъка само на една градина,било то прието или неприето.Имам предвад в списъка на градината на първо желание.Например в списъка за "Осми март" са 173 деца общо-приети и неприети,тоет това са всички деца писали на първо желание тази градина.Така ли е?

# 340
  • Пловдив
дано!

Това прието ли е или е още в проект? Не знам защо си мисля, че ГЕРБ подадоха оставка преди да приемат новия закон и си остана задължително само от 5г. засега?
Задължителната детска градина за четиригодишните деца е от учебната 2016 г. Предвижда се тя да влезе в сила от 2016 г., за да има време да се осигурят места и учители.

Искам да попитам дали името на дадено дете фигурира в списъка само на една градина,било то прието или неприето. да Имам предвад в списъка на градината на първо желание.Например в списъка за "Осми март" са 173 деца общо-приети и неприети,тоет това са всички деца писали на първо желание тази градина.Така ли е? -записани са приетите, независимо по първо или второ желание и неприетите по първо

# 341
  • Пловдив
Да за приетите е ясно.За неприетите явно имах предвид.Това означава ,че има доста деца ,който събират по  малко точки още за 1 желание за градина.Това ми дава надежда,че с нашите 18 точки ,дори и намаляйки със  следващите по ред градини би следвало да сме си в градина в квартала.За кичюка говоря,защото явно тук е най-голямата битка за градини.

# 342
  • Пловдив
Божилова дано да ви приемат в квартала! За неприетите- мисля, че като неприети се изписват само тези деца, които са посочили (добре де , на те, а родителите им  Laughing) градината като първо желание.  Иначе ще се получи дублиране.

# 343
  • Пловдив
Не е така.В списъците са посочени всички деца приети или неприети ,независимо от желанието.Аз видях и в петте градини,в които не сме приети на кое място сме по точки.Така,че по имената не може да се ориентираме според мен.А може би ни има в списъците на петте градини защото не сме приети никъде  newsm78

# 344
  • Пловдив
И не само да е в квартала,ами искам и да е базова ,а не блокова градината.В краен случай след второ класиране може и блоковите да са вариант.И все пак от извида ,който си направих много семейства са с малко точки.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт