Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 837
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
аз те разбирам.По-добре е да видиш първо къде са обявени свободни места и след това да подадеш заявление,защото в противен случай може да посочиш детско заведение,което не е обявило свободни места.Не мога да те ориентирам за детските ясли как стои въпросът,защото кандидатстваме за градинка.Иначе белжката от ГРАО се изважда за 10мин и струва 3лв
И на мен не мни е никак ясен техния календар и затова им звъня и питам-те се изнервят,ама обясняват Simple Smile),в крайна сметка тов аим е работата

# 406
mannuella, преди да задам тук въпроса говорех със служителката по телефона от сайта. Започна да цитира нормативни актове и като навита на пружина да говори, без да слуша какво точно я питам, но ясно и точно не ми отговори на въпроса. Останах с впечатлението, че трябва да съм видяла предварително обявените места от директорите, но нали разбирате, както и на нея в един момент й казах, че не може да стоим онлайн и да четем, тия човеци искат и разходки, пък и само това да е....
За това попитах и тук, може би все някой ще се намери да отговори на въпроса, понеже ми се иска да подавам месец за месец заявление, за да съм по-сигурна, че ще ни приемат.

# 407
  • Пловдив
съжалявам,че не мога да помогна,може би трябва малко да си по-груба по телефона,иначе ни се качват на главите

# 408
  • Пловдив
mannuella, преди да задам тук въпроса говорех със служителката по телефона от сайта. Започна да цитира нормативни актове и като навита на пружина да говори, без да слуша какво точно я питам, но ясно и точно не ми отговори на въпроса. Останах с впечатлението, че трябва да съм видяла предварително обявените места от директорите, но нали разбирате, както и на нея в един момент й казах, че не може да стоим онлайн и да четем, тия човеци искат и разходки, пък и само това да е....
За това попитах и тук, може би все някой ще се намери да отговори на въпроса, понеже ми се иска да подавам месец за месец заявление, за да съм по-сигурна, че ще ни приемат.

Какъв ти е въпросът по-точно, че не ми е много ясно? Дали може да подаваш заявление за ясла без да си видяла дали има свободни места? Ами ще подадеш напразно. Освен това щом ще намериш време да подадеш заявлението ще отделиш една-две минути преди това за да погледнеш свободните места- избираш за кой район и гледаш какво ще излезе. И после подаваш заявление.

# 409
Ето това например как се разбира за кое детско заведение става въпрос. Копирала съм го директно от Календарника?

Срок за подаване на заявления за кандидатстване при Директорите на детски заведения за съответното класиране
10/06/2013 17:00

Предишната дата е 6 юни - Срок за обявяване на свободни места от директори
06/06/2013 23:59
, но тогава например не съм погледнала обявените свободни места, то как да се ориентирам.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 10:13 от данина

# 410
  • Пловдив
Не става въпрос за детски заведения конкретно, а за класирания.  Едното класиране-  първо за детска градина за набор 2010 се води "22 май" На текста, който копира отгоре пише дата- или 22-ри май, или 13 юни. Тъй като ние вече сме приети и не мога да проверя, не съм сигурна това 13 юни, дали е второто класиране за ДГ или класирането за ясла. Ти може да провериш- като попълваш заявлението и избираш за кое класиране да участваш, отстрани ти изписва кое класиране за какво е. В момента обаче не виждам да има свободни места за ясли, така че, това, което си копирала, вероятно е за второ класиране за ДГ. И трябваше да копираш и погледнеш целия текст
   Класиране 2013/2014 - 13 Юни - ето това тук ти показва за какво е класирането.
Срок за подаване на заявления за кандидатстване при Директорите на детски заведения за съответното класиране

И да добавя- пише се учебната година. Щом е 2013-2014 е детска градина, а за яслата е 2012-2013.
Дано да съм обяснила добре и да ти се изясни вече. Ако не- питай пак.

# 411
Не става въпрос за детски заведения конкретно, а за класирания.  Едното класиране-  първо за детска градина за набор 2010 се води "22 май" На текста, който копира отгоре пише дата- или 22-ри май, или 13 юни. Тъй като ние вече сме приети и не мога да проверя, не съм сигурна това 13 юни, дали е второто класиране за ДГ или класирането за ясла. Ти може да провериш- като попълваш заявлението и избираш за кое класиране да участваш, отстрани ти изписва кое класиране за какво е. В момента обаче не виждам да има свободни места за ясли, така че, това, което си копирала, вероятно е за второ класиране за ДГ. И трябваше да копираш и погледнеш целия текст
   Класиране 2013/2014 - 13 Юни - ето това тук ти показва за какво е класирането.

И да добавя- пише се учебната година. Щом е 2013-2014 е детска градина, а за яслата е 2012-2013.
Дано да съм обяснила добре и да ти се изясни вече
. Ако не- питай пак.

Благодаря ти t_tabakova , сега наистина ми стана ясно! Много добре си обяснила.
Класиранията а след първото - второ и трето по същата логика ли са?
И понеже както пишеш се ориентирам по учебната година, то до юли месец е само за детски градини. След като септември се очаква големият прием за ясли, то никъде до август вкючително не видях да се обявяват резултати за ясли.
Наистина се извинявам за многото въпроси. Подадох заявление декември, но в един момент започнаха да изникват въпроси и се поразрових тук таме, при което съвсем се омотах...

t_tabakova, mannuella и на всички отговорили, благодаря за търпението!   bouquet

# 412
  • Пловдив
След като септември се очаква големият прием за ясли, то никъде до август вкючително не видях да се обявяват резултати за ясли.
Не съм много наясно с яслите, но се предполага, че лятото и там са по-малко деца и едва ли има прием.

# 413
При сборни групи юли и август силно се съмнявам да обявяват места. Те се чудят как да ни изгонят, за да си вземат отпуски, вие места чакате. hahaha
Календара го обновяват, когато дойде време, не са изнесени датите с година напред.
Късмет на утрешното класиране!Стискайте и стискаме палчета!

# 414
Благодаря ви момичета!!! Знаех си аз, че в БГ мама е отговора Wink

Успех на всички ви и дано всички малчугани бъдат приети в ясли или градинки!!!
  bouquet

# 415
http://www.moreto.net/novini.php?n=213935&p=5 - По 120 лв. компенсация на месец да се изплащат от догодина на родителите, чиито деца не са приети в общинските детски градини. Дали наистина ще се случи?

# 416
http://www.moreto.net/novini.php?n=213935&p=5 - По 120 лв. компенсация на месец да се изплащат от догодина на родителите, чиито деца не са приети в общинските детски градини. Дали наистина ще се случи?

Мдам,вчера го казаха по новините,само дето пак щяло да е за най-нуждаещите се,познайте кои ...циганите... Crossing Arms  с малки изключения и българите надявам се

п.с. аз днес и данъците платих,сега остава и утре да прочета,че сме приети Praynig

# 417
  • Пловдив
Дано утре всеки намери своето местенце!  Peace

# 418
  • Пловдив
Мдам,вчера го казаха по новините,само дето пак щяло да е за най-нуждаещите се,познайте кои ...циганите... Crossing Arms  с малки изключения и българите надявам се
Точно циганите в Пловдив не знам дали ще ги огрее при положение, че в Източен има най-много свободни места. Друг въпрос е те дали си записват децата на градина. Така или иначе според мен ще направят много врътки за да не се дадат тия пари.
Стискам палци утре вече да няма неприети деца!

# 419
  • Пловдив
В системата пише,че в 9 часа ща има резултати.Ще се побъркам от това чакане и напрежение .Успех на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт