Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 272
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Зависи какво се разберете с директорката, но предполагам към 16.09 ще може да започне. Имай предвид, че в началото /1-2 седмици/ децата са до обяд, така че си вземи купони за септември, според мен ще ви трябват  Peace

Благодаря за бързия отговор! Купих ги купоните  Wink

# 706
Здравейте,

Днес ни приеха на последното ни желание в Послушко- дя

Имам няколко въпроса- наскоро си правихме временна адресна регистрация- Мога ли да ползвам тези документи от Грао т.е да не изкарвам на ново докумети от Грао

За местни такси и данъци - по постоянният адрес или по временният - трябва да отида да си взема бележките? И след като нямаме брак - за 2 родители ли трябва да изкараме.Ако може някой да напомни колко парички бяха тези бележки

Така също ми казаха и за васерман на един от родителите -за колко време става.

И относно изследванията на детето - кръв,урина и изпражнения ли?
Искам да съм готова със всичките докумети,защото ще ходим на море и искам да съм с готови изрядни документи Simple Smile

Благодаря ви!

# 707
нас ни приеха в котарака в чизми и сме много радостни  сега остана да попитаме нали ще може да си вземем документите дето подавахме за таксите и за осигоровките от старата и да ги подадем в новата някой знае ли нещо по нашия въпрос

# 708
  • Пловдив
Referimente
Най-добре е да попитате в детската ясла дали  може да ползвате старите документи,иначе бележката от ГРАО струва 3лв и се вади за 5мин,може и за 3 дни да я изкарате с такса 1лв
За местни такси и данъци-ако,при полъплване на заявлението сте посочили ,че и двамата нямате задължения-вадите бележки и за двамата.Цената е 10лв на човек,ако е за един ден(даже става в рамките на 15минути),т.е. общо 20лв или 5лв на човек за срок от 1 седмица
Васерман не са ни искали никъде-обърнете се към личния ви лекар
Изследванията-идете на место в яслата-те ще ви дадат 1 лситче с необходимите изследвания,които трябва да се направят!!!Всяко изследване е с определен срок.За чревните мисля,че важеше 14 дни от правенето,за кръвните мисля,че една седмица,бележка,че детето е здраво 3дни.Може и да бъркам с 1-2 дена,но общио взето е най-добре да посетите детското заведение
6o6ko обадете се по телефона и попитайте или в детсаката ясла или в телефона в сайта за приема

# 709
обаждах се на тел.от сайта нищо конкретно не ми каза жената ще видя утре сутринта като караме малката ще говоря с директорката на яслата и после  тази на градината дано да може да подам тях да не даваме излишни разходи и да висим пак пред даначното

# 710
Справката за данъците от къде се вади ? От НАП или от Общината ?

# 711
Данъчна служба,за Пловдив на ул.Радецки,ако не се лъжа! newsm78

# 712

Може ли единият родител да направи двете бележки - и за двамата ?

# 713
  • Пловдив

Може ли единият родител да направи двете бележки - и за двамата ?
Може единият родител да подаде и за двамата, но се получават лично- всеки трябва да си вземе неговата бележка.

# 714
Моя приятелка ме хвърли в тъча. Детето е на 3г. и половина, приети са във възрастова група :подготвителна 6годишни. Ходи до градината-нямало грешка, приети са, имали отметка, че са съгласни да участва в класиране за по-горна група.
А сега ми кажете това в коя графа да влезе: в "експерименти с деца" или в "откачена работа"?

# 715
  • Пловдив
Zolka, моята дъщеря така я взеха миналата година. В нашата градина директорката взе във всички големи групи деца набор 2009г, защото имаше много не приети, а в 6 год групи са малко децата, нали някой ги записват на училище.
Сега вече като завършиха 6 годишните ще ги съберат в една група и ще си продължат вече като втора група.
Аз лично съм много доволна от ходенето на градина с 6 годишни. Но може би имахме и късмет, защото децата бяха изключително добри и възпитани и много грижовни към малките.
Даже си мисля, че тази година може да й е скучно.
Не е откачена работа, защото по добре да ходи на градина с големи деца, отколкото да седи в къщи   и да се чудиш кой да ти гледа детето.
За мен това беше единствения вариант и не съжалявам, както казах. Дъщеря ни много дръпна и изобщо не научи никакви глупости, а напротив, научи се да бъде учтива.

# 716
Zolka, моята дъщеря така я взеха миналата година. В нашата градина директорката взе във всички големи групи деца набор 2009г, защото имаше много не приети, а в 6 год групи са малко децата, нали някой ги записват на училище.
Сега вече като завършиха 6 годишните ще ги съберат в една група и ще си продължат вече като втора група.
Аз лично съм много доволна от ходенето на градина с 6 годишни. Но може би имахме и късмет, защото децата бяха изключително добри и възпитани и много грижовни към малките.
Даже си мисля, че тази година може да й е скучно.
Не е откачена работа, защото по добре да ходи на градина с големи деца, отколкото да седи в къщи   и да се чудиш кой да ти гледа детето.
За мен това беше единствения вариант и не съжалявам, както казах. Дъщеря ни много дръпна и изобщо не научи никакви глупости, а напротив, научи се да бъде учтива.

Не знам-това си е чист късмет за мен. Не говоря за научаването на глупости, но като си представя 22деца на шест и отгоре и моето на 3 и малко и ми става лошо.

# 717
  • Пловдив
......................но като си представя 22деца на шест и отгоре и моето на 3 и малко и ми става лошо.

хихи, моя мъж миналата година реагира по същия начин и беше изключително притеснен, как малкото му момиче ще ходи заедно с 6 годишни. Ами ако я бият..........
Е, ела сега да го питаш на какво мнение е  Laughing

# 718
  • Пловдив
Това е един от начините да се осигурят места за всички деца. Zolka, дано при приятелката ти се получи както и при  ninand  Hug

# 719
  • Пловдив
Това е един от начините да се осигурят места за всички деца. Zolka, дано при приятелката ти се получи както и при  ninand  Hug
Наистина е така!
Дали ще е с три годишни или с шест годишни-най важното според мен са госпожите и децата(винаги може да има агресивни, по буйни и т.н). Ние извадихме огромен късмет и с двете Simple Smile Даже като си говоря с майки, които деца бяха първа група се радвам, че ние попаднахме в тази по голямата група.
От сърце желая и на вашето приятелче добри госпожи и много усмивки. Според мен всичко си е късмет. Аз като ми предложиха този вариянт си казах-това ще е за добро, щом така е писано. И наистина.
А и друго важно да споделя-с по големите деца не се боледува Wink
Успех!  Hug

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 21:29 от ninand

Общи условия

Активация на акаунт