Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 49 695
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Ами уж трябва да е тази година, но знае ли се-надежди...
В сайта на общината пише, че трябва да е готова до 6м., считано от началото на април.
http://projects.plovdiv.bg/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82% … 1%82%D0%B0%D1%80/

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 16:06 от Zolka

# 91
  • Пловдив
Къде мога да прочета какви точно документи се изискват, когато детето е прието, да се представят?
И мога ли да изкарам през тази седмица някои от тях - с какъв срок са валидни.

# 92
Къде мога да прочета какви точно документи се изискват, когато детето е прието, да се представят?
И мога ли да изкарам през тази седмица някои от тях - с какъв срок са валидни.

Ако си пуснала заявление, на обратния имейл от системата си го пише след всяко желание:
Необходими документи: Копие от лична карта на родителя /ако съвпада с адресната регистрация на детето/ или документ от служба ГРАО за настоящ адрес на детето за прием
Kопие от лична карта на родителя /ако съвпада с адресната регистрация на детето/ или документ от служба ГРАО за настоящ адрес на детето за прием
Служебна бележка от работодателя с ЕИК, изх.№, адрес на месторабота, мокър печат и подпис;за самоосигуряващите се – копие от документите за внесените осигурителни вноски.

Момичета, защо не четете-почти всичко си има в сайта ...

# 93
  • Пловдив
Момичета, защо не четете-почти всичко си има в сайта ...
 202uu
Към документите бих добавила и бележка за платени данъци-липса на задължения, а също и копие от акта за раждане на детето, разбира се (с оригинал за сверяване).  Това е в общия случай. Вече при други има и бележки за ТЕЛК, служебни бележки за месторабота на роднина в детска градина и т.н. И това го пише в посочения на първа страница сайт.
 За това каква валидност имат бележките не мога да отговоря, но поне изчакай да излезе класирането.

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 13:58 от t_tabakova

# 94
 Здравейте! През ноември месец подадох заявление за детска ясла в нета и получих писмо за регистрация на родител, това ли е обратното писмо, което трябва да получим всичките, че сме включени в системата? Иначе срещу името пише - датата 22 .05, предполагам в това класиране ще участва,статус-подадено. Или трябва наново да подам заявлението?

# 95
Здравейте! През ноември месец подадох заявление за детска ясла в нета и получих писмо за регистрация на родител, това ли е обратното писмо, което трябва да получим всичките, че сме включени в системата? Иначе срещу името пише - датата 22 .05, предполагам в това класиране ще участва,статус-подадено. Или трябва наново да подам заявлението?

Заглавието на обратното писмо е "Потвърждение за успешно попълване на заявление за кандидатстване"
В него е описано за кои ясли/градини сте кандидатствали, колко точки събирате за всяка.

# 96
мами някой от вас знае ли кога ще може да се кандидатства за цдг котарака в чизми в кичука
и ако сега не ми приемат кога ще има 2 класиране защото имаме много малък шанс
благодаря ви предварително

# 97
мами някой от вас знае ли кога ще може да се кандидатства за цдг котарака в чизми в кичука
и ако сега не ми приемат кога ще има 2 класиране защото имаме много малък шанс
благодаря ви предварително

Ами уж трябва да е тази година, но знае ли се-надежди...
В сайта на общината пише, че трябва да е готова до 6м., считано от началото на април.
http://projects.plovdiv.bg/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82% … 1%82%D0%B0%D1%80/

Като я завършат...

# 98
  • Пловдив
Запис, че ми предстои

# 99

Заглавието на обратното писмо е "Потвърждение за успешно попълване на заявление за кандидатстване"
В него е описано за кои ясли/градини сте кандидатствали, колко точки събирате за всяка.
До кога е срока на подаването на заявленията? Мен ме притеснява, че нямам такова писмо с "Потвърждение за успешно попълване на заявление, но иначе имам обратно писмо с регистрация на родител, а в системата пише, че е подадено. Не знам как да постъпя.

# 100
До 19ти може да го анулираш и да подадеш наново.

# 101
  • Пловдив
До кога е срока на подаването на заявленията? Мен ме притеснява, че нямам такова писмо с "Потвърждение за успешно попълване на заявление, но иначе имам обратно писмо с регистрация на родител, а в системата пише, че е подадено. Не знам как да постъпя.
Виж в Спам-а да не е отишло. А и щом пише в системата, че е подадено значи всичко е ок.

# 102
Виж в Спам-а да не е отишло. А и щом пише в системата, че е подадено значи всичко е ок.

На мен ми стоеше месеци наред със статус "Чернова", но като дадях на проверка ми изписваше "За детето има подадено заявление". В крайна сметка обратен мейл получих след като потвърдих всичко и статуса ми стана друг.

# 103
  • Пловдив
От сайта ни напомнят да бъдем коректни в посочените данни  Wink

Уважаеми родители,

Съгласно Раздел II от Методиката за приемане чрез централизирано класиране на децата, т. 7 гласи "При промяна на обстоятелствата, посочени в заявлението,  родителят е длъжен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, където е подал заявлението."
     По този повод Ви напомняме, че данните в подадените от Вас заявления следва да са актуални към крайния срок за подаването им. За първа група за учебната 2013/2014 г. (родените през 2010 г. деца) за участие в първо класиране крайният срок за подаване на заявленията онлайн е 19.05.2013 г.
Актуализацията става чрез анулиране на подадените заявления и създаване на нови (Системата ще Ви улесни като съхранява въведените данни за децата и родителите и ще направите корекция само в променените данни).
     Напомняме Ви, че по-ранното подаване на заявленията не носи предимство и по-важното е въведените обстоятелства да можете да докажете с изискваните документи при класиране и записване на децата.
     Успех при кандидатстването!

И още една полезна информация
Смятаме, че през новата учебна година в детските градини в Пловдив няма да има недостиг на места, заяви пред репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът Стефан Стоянов. Към момента кандидатстващите за първа група от септември месец тази година са 2591, а свободните места са 2371, каза още Стоянов. Разликата ще се запълни с допълнителните 500 нови места - 300 за градините и 200 за яслите, които общината ще разкрие до началото на учебната година, поясни той.

Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване по електронен път е 19 май, уточни зам.-кметът.

Припомняме, че се очаква до септември да отворят врати строящата се в момента детска градина "Котаракът в чизми" в "Южен", която ще е с разгърната застроена площ от 2257.1 квадратни метра и с капацитет от 8 групи за над 300 деца, новото крило на ОДЗ "Космонавт", както и отварянето на още две групи в ЦДГ "Рая " в "Западен".

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 14:20 от t_tabakova

# 104
  • Пловдив
Днес изтича срока за подаване.

Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт