Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 379
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Някой знае ли служебните бележки за самоосигуряващите се какво точно включват.Съпруга ми е  собственик на фирма и се самоосигурява.Предполагам неговите данни ,данни на фирмата и адресната регистрация  и района в който се намира .Тъй като не е на трудов договор в бележката трябва май да е упоменато ,че се самоосигурява.Ако нещо още трябва моля кажете.
И тези бележки от ГРАО навсякъде ли ги искат.Адреса на малкия и моя съвпадат.

# 511
  • Пловдив
От сайта  копирам това
-Мъжът ми е самоосигуряващо се лице. Посочили сме, че ще ползва критерий 1.2.1. За какъв период трябва да представим копие от вносните бележки при записване на детето?
-Трябва да представите копие от платежните документи  за настоящия или предходния на месеца на представяне на документите за записване. Считаме, че спазвате нормативните разпоредби и внасяте ежемесечно сумите за осигуровки

За бележката от ГРАО- питай там където сте приети, защото има детски градини в които е задължителна и такива в които не е.

# 512
  • Пловдив
Значи само копия от платежните за внесени осигуровки?А служебна бележка от счетоводителката трябва ли му?
За адреса на фирмата и района.

# 513
  • Пловдив
Какъв е този критерии !.2.1?

# 514
  • Пловдив
Дами, дайте ми съвет какво да правя. Коригирах си заявлението за ясли и подадох на трето желание (с 13 точки) за ясла в Централен. На първо и второ желание съм съответно с 19 и 18.5 точки за ясли в Северен. Сега яслата, която ми е на трето място е пуснала 15 свободни места. Какво ще стане ако ни приемат, макар и с мизерните ни 13 точки, а в същото време в първите две ясли не се обявят места. Ще мога ли да я запиша там, а след това пак да кандидатствам за първите две ясли, които са ми в квартала?
класирана ли си за някъде-нямаш право на избор,на първото желание,където си събрала точка ще бъдеш приета,но и аз мисля,че за р-н централен са малко точките

# 515
  • Пловдив
Значи само копия от платежните за внесени осигуровки?А служебна бележка от счетоводителката трябва ли му?
За адреса на фирмата и района.
......Питайте защото бюрокрацията е голяма и ако не бях прочела тук, че може копия от последните платежни за самоусигуряващите се, се бях засилила да вадя бележка от НАП за една година назад и не ми мърдаше един ден чакане.
А всичко е много по-просто отколкото се опитват да го изкарат.
Това е относно самоосигуряването, цитат от по-предна страница в темата.
Какъв е този критерии !.2.1?

Прочети тук http://dz-priem.plovdiv.bg/regulatories. Приложение 2. Изобщо- на сайта за кандидатстването я има цялата информация!

# 516
  • до едно тепе
Дами, дайте ми съвет какво да правя. Коригирах си заявлението за ясли и подадох на трето желание (с 13 точки) за ясла в Централен. На първо и второ желание съм съответно с 19 и 18.5 точки за ясли в Северен. Сега яслата, която ми е на трето място е пуснала 15 свободни места. Какво ще стане ако ни приемат, макар и с мизерните ни 13 точки, а в същото време в първите две ясли не се обявят места. Ще мога ли да я запиша там, а след това пак да кандидатствам за първите две ясли, които са ми в квартала?
Точно за тази ясла с 13 точки няма никакъв шанс.Там със 18 точки децата почти нямат шанс да бъдат приети ooooh!
Като гледам резултатите от класиранията май само в яслата с най-много точки реално има шанс да бъде прието детето и не мога да рзабера защо изобщо са направили 5 ясли в които да кандидатстваш.Ако на първото желание имаш 18 точки на 3-4 стават 12-13 и реално няма шанс да ти приемат детето там ooooh!

# 517
Благодаря, pospalancho , успокои ме. И аз не знам защо подадох за тази ясла, може би защото ми е близо до работата. Сега се моля да не ни приемат там.

# 518
Точно за тази ясла с 13 точки няма никакъв шанс.Там със 18 точки децата почти нямат шанс да бъдат приети ooooh!
Като гледам резултатите от класиранията май само в яслата с най-много точки реално има шанс да бъде прието детето и не мога да рзабера защо изобщо са направили 5 ясли в които да кандидатстваш.Ако на първото желание имаш 18 точки на 3-4 стават 12-13 и реално няма шанс да ти приемат детето там ooooh!
Падат с по 0.5, т.е ако си на първо с 18т. , на пето ще си с 16т, ако са в един и същи квартал, разбира се. За яслите  е сложно наистина, но за градините има приети на трето желание например, защото са повече. А системата е една.

# 519
  • до едно тепе
Ами те падат с по 0,5,но район централен е огромен и никак не ми се връзва да си водя детето на ясла на Априлов при положение,че на Каменица ми е в пъти по-близо,но се води в друг район и точките стават много по-малко Peace

# 520
Ами те падат с по 0,5,но район централен е огромен и никак не ми се връзва да си водя детето на ясла на Априлов при положение,че на Каменица ми е в пъти по-близо,но се води в друг район и точките стават много по-малко Peace
Много е тъпо наистина ... Ако кандидатствам за ясла в район Централен , където работим с мъжа ми пак няма да ни приемат защото пък по адрес се водим в р-н Южен .... но ако работим в Южен всеки получава по 1т . Каквото и да  правим , както и да го мъдрим местата за ясли са малко и много деца ще останат извън яслите. Sad

# 521
  • Sofia, Bulgaria
да питам излезнаха ли резултатите за ясли. newsm78

# 522
  • до едно тепе
да питам излезнаха ли резултатите за ясли. newsm78
Ми там всеки месец върви класиране-ако има обявени места има и прием ако не само подреждат децата по броя на точките и виждаш на кое място е детето Peace Сега има обявено класиране на 5.07 и има обявени места само в 5 ясли.

# 523
sani_idris, до колкото знам на 5 юли ще излезнат резултатите.

Аз пак да попитам нещо. Какво ще стане, ако кандидатстваме и за други ясли? За сега имам само едно желание и се притеснявам, че ако посоча други то няма да имам избор при положение, че бъдем приети на второ и трето жлание....

# 524
Аз пък не мога да разбера .... Наблюдавам номерата на  децата за класиране в яслите. Бяхме 140 номер за първото желание  а  днес гледам , че сме на 154 ...Недоумявам как стават тези работи ?!

Общи условия

Активация на акаунт