Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 373
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • до едно тепе
Аз пък не мога да разбера .... Наблюдавам номерата на  децата за класиране в яслите. Бяхме 140 номер за първото желание  а  днес гледам , че сме на 154 ...Недоумявам как стават тези работи ?!
подадени са заявления с повече точки от вашите през този един месец Peace

# 526
Аз пък не мога да разбера .... Наблюдавам номерата на  децата за класиране в яслите. Бяхме 140 номер за първото желание  а  днес гледам , че сме на 154 ...Недоумявам как стават тези работи ?!
нали заявления се приемаха до 30 май .... Просто сега всички се юрнаха да вадят документи , че работят в района за да спечелят допълнително точка. - подават ново заявление поради промяна в обстоятелствата  Thinking
Също не ми е ясно защо не се обявява класиране в  яслите за септемврийския прием след като в градините вече е ясно колко деца са приети и съответно колко места са освободени в яслите.

# 527
  • Пловдив
В момента тече трето класиране за градините-т.е. още не са ясни окончателните бройки.

# 528
  • Plovdiv
нали заявления се приемаха до 30 май .... Просто сега всички се юрнаха да вадят документи , че работят в района за да спечелят допълнително точка. - подават ново заявление поради промяна в обстоятелствата  Thinking
Също не ми е ясно защо не се обявява класиране в  яслите за септемврийския прием след като в градините вече е ясно колко деца са приети и съответно колко места са освободени в яслите.
Срокът за подаване на заявления за ясла не е до 30 май, класиранията са ежемесечни. Ето какво ми отговориха от сайта на въпроса ми кога трябва да подам заявлението си:
Въпрос: "Здравейте,
Детето ми е набор 2012г. и желаем през месец септември 2013г. да тръгне на ясла. Въпросът ми е кога трябва да се подаде заявлението за кандидатстване, т.е. кога е крайният срок за подаване на заявлението, при положение, че желаем септември месец да започне ясла?"
Отогвор: "Здравейте,
В системата за централизирано класиране, в секция КАЛЕНДАР се обявяват
датите и срокове за текущите класирания в които Вие преценявате дали да
участвате. В момента няма класиране и свободни места за яслена възраст.При
желание за прием през м.септември, изчакайте класиране през м.август и
обявени свободни места за които да кандидатствате".
Но и аз гледайки, че всички вече са си подали заявленията преди 3 дни си подадох и моето. На първо желание събираме 20 точки, защото работим и живеем в района на яслата.

# 529
Когато имате подадено заявление за класиране, но няма свободни места, заявлението ви автоматично се прехвърля за следващия месец, т.е не е нужно да подавате пак и пак. Разбира се, при обявени свободни места можете да решите да промените реда на желанията.
На кое място сте класирани, когато не сте приети няма толкова голямо значение. На всяко ново класиране системата наново джурка всички с определен брой точки-може едното класиране да сте първи неприети, на другото да сте 40ти неприети.
Например имате 18т., не сте приети и по първо желание в яслата/градината са влезли всички с 19т, а вие сте първите с 18т., които не са влезли. На следващото класиране може и да има, но може и да няма с повече точки, но това не ви гарантира, че ще сте приети.

# 530
  • Пловдив
Новата детска ясла "Приказка" в "Тракия" отваря врати на 15 септември

Read more: http://news.plovdiv24.bg/440256.html#ixzz2XQiN5UFz

# 531
малко тъп въпрос, ама да питам - кандидатсвам сега за ясла, приемат ни, имам ли право да кандидаствам за друга по-късно, след като вече посещаваме първата???

# 532
# 533
  • Пловдив
малко тъп въпрос, ама да питам - кандидатсвам сега за ясла, приемат ни, имам ли право да кандидаствам за друга по-късно, след като вече посещаваме първата???
малко трудно,но не невъзможно
Трябва да имате основателна причина да искате да преместите детето,подавате заявление в министерство на образованието(мисля беше/,срещу ресторант К2 и ако заявлението е одобрено-ще ви вкарат отново в системата за да кандидатствате,но без основателна причина надали ще ви разрешат.

# 534
а дали е възможно от сега да кандидатствам за детски ясли за септември догодина, т. е. за септември 2014 год.

# 535
а дали е възможно от сега да кандидатствам за детски ясли за септември догодина, т. е. за септември 2014 год.

Не съм сигурна възможно ли е, но каква ти е идеята? Точка за срок не се дава, а дотогава може обстоятелствата да се променят при вас. Абе, в общи линии начинанието е безмислено.

# 536

Не съм сигурна възможно ли е, но каква ти е идеята? Точка за срок не се дава, а дотогава може обстоятелствата да се променят при вас. Абе, в общи линии начинанието е безмислено.
идеята ми е да съм сигурна, че ще имам запазено място за дъщеря ми в детската ясла, и когато дойде време за това, да не се чудя какво да правя.... но май не може, защото когато се опитах да се регистрирам в системата  и потърсих период за кандидатстване ми изписа само една възможност 07 месец 2013 година

# 537
  • Пловдив
Дори и да можеше да кандидатстваш по-рано, както вече написаха- няма да имаш предимство или да ти се "пази място". Децата се класират по точки, а не по срок на записване. Догодина си подай документите- чакаш да обявят свободни места и подаваш. Доколкото знам ежемесечни са класиранията за ясли, така че и преди септември може да тръгне.

# 538
  • Пловдив
Ами,ако я приемат и си плаща абонамент от по 25лв месечно  няма ли да и се пази мястото

# 539
Ами,ако я приемат и си плаща абонамент от по 25лв месечно  няма ли да и се пази мястото
така и аз мисля , че се пази местото защото реално детето е прието там и си плаща ежемесечно ( дори и да отсъства ...)  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт