Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 68~

• 36 010
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
той пак е могъл да си направи сезон 3- Пътят на Емир. Продължават си неговата история без да намесват Фериха и без толко драми. Те феновете се разбунтуваха заради убийството й и лошия край на сезона,неочакваният край,защото те показаха в последният епизод че би трябвало завършека му да е щастлив и в последният момент тези надежди ни ги взеха. Все едно да дадеш на бебе играчка и после да му я изтръгнеш от ръцете,много ясно че ще се разсърди,разплаче и разбунтува. Е случи се и с нас същото. ако си бяха изиграли правилно картите и не бяха направили тази глупост с убийството,а просто ги бяха разделили може би сезон 3 щеше още да си се снима,да си има успех и гледаемост най-малкото защото тези фенове щяха да чакат евентуално Фериха да се върне с гръм и трясък както го беше направила. това щеше да държи жив сериала,тя Хазал едва ли щеше да се върне,но няма нищо сигурно в този живот но както и да е . Фатих сгреши още в първото си раздаване на картите като реши да убие главната геройня, а с нея уби и сериала си дори и парите си.
Според мен най-добре щеше да бъде ако изобщо нямаше трети сезон. Двата сезона си бяха напълно достатъчни, даже накрая леко пооплескаха нещата, което е нормално.. толкова много серии, няма как всяка минута да е на ниво, но все пак..
Всички щяхме да сме доволни ако сериала беше свършил минути преди финала.  Peace Само това искахме - един щастлив край на тази история.
А трети сезон беше провал, защото Фериха я нямаше. Дори да не я бяха убили, но пак я нямаше в новия сезон - отново щеше да бъде неуспешен.

# 691
по добре да беше свършил когато ги бяха развели там и точка. всеки да поема по своя път - Фериха заминава в Америка печели пари и си живее свой живот далеч от миналото,а Емирчо продължава в друга посока и намира друга любов с която живее ( разбира се не такава като с Фериха) и така да свърши всичко,без такива драми и сълзи.

Ето такъв финал е най-неприемлив за мен... В такъв случай голямата любов, побеждаващата всичко любов е химера, илюзия. Да, прекалено драматичен, прекалено набързо и някак не на място финал, но ако беше свършило всичко до там където тя бяга, и всеки тръгва по различен път,  не - едва ли щяхме да бъдем по-удовлетворени. Предпочитам настоящия финал, пред този. Любов до последен дъх.
разлчни хора различно мислене Simple Smile аз по бих го приела,все пак само с любов не се живее и те в парка си го казаха, по добре разделени,но живи и двамата и всеки рано или късно намерил капчица щастие в живота си отколкото и двамата мъртви - единия физически,а другия мъртъв отвътре и погубен от болка и тъга,за мен това не е по добрия финал. лично мое мислене

# 692
по добре да беше свършил когато ги бяха развели там и точка. всеки да поема по своя път - Фериха заминава в Америка печели пари и си живее свой живот далеч от миналото,а Емирчо продължава в друга посока и намира друга любов с която живее ( разбира се не такава като с Фериха) и така да свърши всичко,без такива драми и сълзи.

Ето такъв финал е най-неприемлив за мен... В такъв случай голямата любов, побеждаващата всичко любов е химера, илюзия. Да, прекалено драматичен, прекалено набързо и някак не на място финал, но ако беше свършило всичко до там където тя бяга, и всеки тръгва по различен път,  не - едва ли щяхме да бъдем по-удовлетворени. Предпочитам настоящия финал, пред този. Любов до последен дъх.
разлчни хора различно мислене Simple Smile аз по бих го приела,все пак само с любов не се живее и те в парка си го казаха, по добре разделени,но живи и двамата и всеки рано или късно намерил капчица щастие в живота си отколкото и двамата мъртви - единия физически,а другия мъртъв отвътре и погубен от болка и тъга,за мен това не е по добрия финал. лично мое мислене

very89, не се обиждай.  Hug Да, различни хора, различно мислене и усещане. И така е по-добре.  Wink

# 693
  • Стара Загора
Мерхаба къзлар, (някой беше питал къзлар е момичета, а не момиче, момиче е къз), та аз малко късно се включвам, но съботно неделните задачи нямат край ....

Гледам коментирате ПЕ, изчетох всички ви с удоволствие, Марги  Hug  теб с особено внимание, тъй като доста от своите мисли откривам в твоите постове.
Моето мнение е, че там Емир не се влюби, поне не на етапа, до който е показан сериала, изглеждаше ми по - скоро като Емир- Едже, отколкото като Емир - Ферия, някой е използван, и понеже му по размина мерака за отмъщение, взе че съжали. Гледах ПЕ, за да видя това прословуто продължение, е, нищо особено, дори като нов сериал, ако го разглеждам, пак нямаше бъдеще според мен, някакви събития се повтарят и до почти веднага след предходните, няма тръпка, няма интрига, няма интерес, дори и най - невероятния мъж да излезе на екрана пак нямаше да се промени нищо, НО за показаните епизоди и играта на актьорите, е Чаги там е във вихъра си наистина, 10 стъпала от 1 сезон на АФК, този образ "Емир" показа всякакво развитие като чувство и усещане, зъл, добър, нежен, мил, груб, страдащ, обичащ, това ме навежда на мисълта, че Чаги би могъл да изиграе почти всичко с подходящия партньор. В лицето на Хазал го откри, но Гизем ... ами как да кажа, слабооо, много слабо, ако приемем факта, че тя е била наистина влюбена в него както се е писало, е, моето момиче бая хляб има да изядеш, докато и очите ти почнат да го говорят. Абсолютно нищо в нея не ме жегна, сълзите й, "тръпките й" от Емре, нищооо... С Фериа плачех, с Гизем - нищо!!

Та, така да не се отплесвам, по - късно пак ще ви навестя  Hug

# 694
  • У Диспансера ...♥♥♥
Марги  Hug,аз съм реалист,знам че това е художествена измислица,когато изживявам цялата тази мъка,и тревога с тях,макар че е сериал,поне искам накрая да видя че си е струвало,ако знаех как свършва,никога не бих го гледала,когато разбрах вече беше късно,избягвам такива филми,просто защото много ги изживявам,а имам достатъчно други неща на главата.Каква поука има към пътя до  финала,за теб е една,за мен е друга,всичко е въпрос на гледна точка,веднага давам пример,ако го разгледам от друг ъгъл финала,стигам до извода че даден човек(в случая Халил),един изявен престъпник вече,защото той посегна на човешки живот,не с цел заплаха,а да го отнеме.Да болен е,но това не може да го онивини,1-ви път застрелва Зехра,2-ри път отвлича Фериха, и убива човек,а да не говорим и за мъченията спрямо Емир,3-ти път опит за убийство на Джансу,каква е поуката в случая,може да си решиш да посегнеш на живота на който искаш,но няма да те заключат в затвора,а ще те лекуват за да можеш да избягаш,и най-накрая да убиеш един невинен млад човек. А относно,бедното момиче и богатото момче,то върху тази тема се градеше целия сериал.Да беше по богата накрая,но не даром,а всичко постигна с много труд,това исках да кажа аз,че всичко в живота и ,и се е налагало да постига сама PeaceТака ,че кой от която страна го разгледа,ще види поука.За мен не е приказка,щом завършва трагично.Аз не мога да си съградя добра поука от този финал с един насилствено отнет човешки живот.Коя е щастливата поука,че газеха наред,за да бъдат щастливи,и в най-щастливият им момент,когато започнаха на чисто ги застигна най-лошото.В тази поука аз не виждам доброто,напротив виждам че когато си добър страдаш,и за жалост не видях доброто да победи.Както казах всеки си има различна гледна точка Peace

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 17:22 от Ирка.84

# 695

very89, не се обиждай.  Hug Да, различни хора, различно мислене и усещане. И така е по-добре.  Wink
аа не моля ти се,не съм се обидила,няма и за какво  Hug всеки си изказва мнението така както го мисли,неможе всички да мислим по един и същи начин,а и аз приемам всяко едно мниние - кога съгласна,кога не но го приемам и уважавам,защото човека който го е написал е решил за него така да бъде  Wink

# 696
С Фериха всички плачехме,страдахме,радвахме се но ГЮнеш беше различно нещо честно казано мен ме трогна полицайката някак си тя беше онази част която го върна към живота защо никой не разказа на Гюнеш за Фериха защо веднъж него пратиха на гробището или просто е ходил ама не са го давали.

# 697
Маргита всеки сериал си има поуката така,че си мисля че Фемир ни показаха какво не трябва да правим.
Гали,  Grinning
Скрит текст:
Наричай ме Марги, ако не е проблем за теб Hug
Разбира се, всичко е въпрос на гл. точка и по-скоро от коя страна ще бъде погледната/като посока/.
Да и това което не трябва не е за подценяване/пренебрегване/, то също носи елемента на който се гради посоката на поуката, но все пак е фиксация върху нещо с отрицателен знак...
А за една отрицателност винаги има причини, тя почти винаги е следствие от определени обстоятелства. newsm78
Лично за мен позитивната страна която е и ценната в една поука следва да се търси в "плюса" в една история и поуките от нея.

# 698
  • У Диспансера ...♥♥♥

аа не моля ти се,не съм се обидила,няма и за какво  Hug всеки си изказва мнението така както го мисли,неможе всички да мислим по един и същи начин,а и аз приемам всяко едно мниние - кога съгласна,кога не но го приемам и уважавам,защото човека който го е написал е решил за него така да бъде  Wink
Точно така,всеки си има виждане за себе си,ние да не сме клонинги,да мислим еднакво Hug

# 699
Няма проблем за мен да те наричам Марги. Hug

# 700
# 701
Невраче,кое им беше пречка,те изчистиха всички пречки,и когато трябваше да си заживеят спокойно,бум,бум.Нима между Емир и Гюнеш,нямаше пречки,връзка започната с цел отмъщение,това че не го довършиха,не означава че се влюбили и заживели щастливо.Аз мисля,че именно заради всичко през което минаха,и преживяха,оцениха какво значат един за друг.Какво излезе накрая след като си направя равносметка,едно бедно  момиче,което нищо никога не му е давано на готово,имаше амбицията да постигне нещо,срещна нейната приказка в лицето на Емир, и заживя с нея,но тъй като нищо хубаво не става лесно,пътя беше осеян с препятствия,кои от кои по големи,преживяха много и двамата,и нима не искахме да видим приказката със красив финал,нима бедното момиче не го заслужи,в момента визирам,личността  Фериха,нима и Емир не беше достатъчно лишаван от обич и внимание от малко дете.Да Марги имаме избор като зрители,и моя избор беше да не приема, че приказката свършва трагично Hug.И какво става,живота на бедното момиче свършва трагично,не могло да се наслади на така мечтаната любов.Красивия принц от приказката остава сам,страдащ по своята голяма любов.Появява се едно богато момиче,което е носено на ръце през целия си живот,никога не и се е налагало да се бори за нещо,живяло и пазено под стъклен похлупак,и по стечения на обстоятелствата без да си мръдне и пръста дори,без нищожно усилие от нейна страна,тя получава красивия принц на поднос ooooh!Може да не съм вече малко момиче,но предпочитам за миг дори да вярвам в приказки,а от малко дете,всички приказки,които съм слушала, последното изречение винаги е било "И заживели щастливо"Всеки има нужда,да вярва в приказки,понякога,защото когато прочете последното изречение,на лицето му се появява онази,глуповатата и замечтана усмивка Heart Eyes.Затова,аз още искам,понякога да вярвам в приказки,дори за миг.Извинявам се,стана дълго,но се отплеснах Heart Eyes

Ирка  Hug напълно подкрепям мнението ти. И аз все още искам да вярвам в добрия край на приказките и съм  #Cussing out за този финал и ..... неговото продължение.

# 702
Знаете ли какво се надявам знам че е налудничево и знам че може би няма да сте съгласни с мен,но искам да го споделя...Иска ми се някоя друга компания да вземе да направи сценариии на АФК тоест да започне 3 сезон но да си е АФК и да видим онова от което ни лишиха. Няма значение коя ще е компанията може дори и тази която е снимала Малки Тайни но ми се иска да видя този щастлив край ще преглътна сериите който бяха снимани.

# 703
ще ходим на вечеря с мойто Чагинце вие тука опъвайте чаршафи  Mr. Green

# 704
за мен няма Пътят на Емир,защото неговия път е при Фериха  Peace

Общи условия

Активация на акаунт