Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 71

• 79 561
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Хюррем строй със свой пари- не с пари от хазната. Заплатите на наложниците се плащат от бюджета на харема. От хазната не отпускат пари за харема- защото няма, всичко е заминало за похода.

Аз като тъпа, провинциална селянка да питам-от къде са парите на Хюрем, някаква лепта може би, от родния край, ако не от хазната?И защо бюджета на наложниците не е към хазната, а си имат собствен бюджет/който навярно е отпуснат от хазната/, защото им бавят заплатите, заради похода.И какво толкова правят аджеба в тази каменна стая, че се и бунтуват, ако не им платят навреме. football ribolov topka

# 16
  • Пловдив
Хюррем строй със свой пари- не с пари от хазната. Заплатите на наложниците се плащат от бюджета на харема. От хазната не отпускат пари за харема- защото няма, всичко е заминало за похода.

Аз като тъпа, провинциална селянка да питам-от къде са парите на Хюрем, някаква лепта може би, ако не от хазната?И защо бюджета на наложниците не е към хазната, а си имат собствен бюджет/който навярно е отпуснат от хазната/, защото им бавят заплатите, заради похода.И какво толкова правят аджеба в тази каменна стая, че се и бунтуват, ако не им платят навреме. football ribolov topka

Парите на Хюрем за благотворителност и ги даде султана А и тя както и всички други имат някакъв фиксиран приход  според сана -за пашите заплата за принцовете и принцесата нещо като джобни Безхалветните  в харема нали работят чистят перат слугуват и им се полага заплата тя пък е от бюджета на харема(един вид отделно счетоводство) Всъщност заради разноските по похода се обърка бюджета на харема та се наложи Хюрем да търси пари От тези момичета дето са в харема има такива дето си изпрашат парите -заплатата на семеиствата Нормално е  да се ядосват  

# 17
кетти доколкото знам всяка ханъма, която е преспала със султана е получавала лични пари ,а тук говорим за Хасеки-любимата жена и майка на 5 деца ,така че е имала доста свои пари ... Peace

# 18
Т.е. стигнахме до хазната и бюджета и че всичко идва от там....На кой повече, на кой по-малко.Как пък Хююрем има свои пари, освен ако не й ги дадат от хазната.То и аз имам едни пари в мен, ама някой ми ги е дал да свърша някаква работа с тях, не са мои.И С.С.каза-давам колкото е необходимо.Обаче това, че са ти ги дали в ръцете, не означава, че са твои,а да свършиш нещо с тях.
trendafilka, после си писала, но не разбрах.Дори да е така, не са ли от хазната, отчет не се ли е водел за тези пари?

# 19
  • Пловдив
За лека нош подарък за фенките на наш Руско

# 20
Ами аз доколкото си спомням султана предложи пари на Хюрем за благотворителност,но тя отказа с това че фонда който е създала ще поеме разходите ,а в него членуват съпругите на всички по-заможни мъже ... Thinking

# 21
# 22
Ами аз доколкото си спомням султана предложи пари на Хюрем за благотворителност,но тя отказа с това че фонда който е създала ще поеме разходите ,а в него членуват съпругите на всички по-заможни мъже ... Thinking
Мда, така съм по-съгласна, че наистина има някакви свои пари, дарени.
Бюджетите на всяко "ведомство" се определят от хазната, месеци преди това, освен ако няма походи и всичко да отива там.Няма самостоятелен бюджет, освен ако са имали тогава алтернатива на нашата Сметна палата.

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 02:30 от ketti

# 23
  • Варна
Добро утро,много често ми се случва като постна трейлъра във фейса някой ми трие поста и го пуска вече под друго име,същото се случва и когато има магнет,трейлъра го виждам на стената на фейса си и го поствам от там,а превода на серията винаги казвам от кой е,винаги ми е било чудно защо има такъв проблем и не е ли по-важно повече фенове да видят определена публикация,почва да ми писва от фейс-групата вече,все едно сме в концлагер Crossing Arms

# 24
Благодаря за снимките и превода на трейлъра, както и за новата тема на Ани   bouquet

# 25
Основните доходи на Хюрем идват от имотите, които притежава - доходите от тях отиват в нейния джоб - за всяко дете, за това че става законна съпруга и сие заслуги тя получава чифлици, конаци и т.н.т

# 26
Това дете в рекламата не е ли нашия принц?

http://vimeo.com/63387697

# 27
Мда, така съм по-съгласна, че наистина има някакви свои пари, дарени.
Бюджетите на всяко "ведомство" се определят от хазната, месеци преди това, освен ако няма походи и всичко да отива там.Няма самостоятелен бюджет, освен ако са имали тогава алтернатива на нашата Сметна палата.

Всички които живеят в двореца- получават заплата, тези пари са лични и могат да разполагат с тях, както им е угодно. Парите които получават са заплати или ренти. Сестрите също получават рента- доживотна. Султана също има свое имущество, което е отделно от хазната.
Кралица Елизабет и днес има свои пари и имоти, но поддръжката и всички нейни разходи се плащат от бюджета на Англия. Както и на всички членове на кралското семейство. Единствено Принц Чарлз си плаща всичко сам.
Хюррем освен, че има най- голямата заплата, има и много имоти- подарени от Султана. Реално няма къде да си изхарчи парите а в имотите не живее, както и Шах, Хатидже и т.н.
Огромното богатство на Ибо откъде мислите беше- заплати, подаръци за заслуги  и след това ренти от имотите.
Колкото до фондацията на Хюррем- тя плаща всичко сама, когато покани жените на пашите им каза, че пари от тях не иска.
Разбира се в Харема е водено счетоводство и всяко акче е записано, затова Махито направи издънка, като изхарчи парите от бюджета за Мустафа а не по предназначение.
Сега ситуацията е друга, Хюррем не е изхарчила парите на харема, те просто не са отпуснати защото ги изхарчиха за похода- което обаче не е нищо ново, Валиде при всеки поход е вземала на заем пари и като се върнат от поход хазната се пълни от новите завоевания- заемите се връщат.
Сценаристите вече не знаят как да ни баламосват и измислят поредната плитка и недомислена интрига- е добре още една серия, една сряда и няколко милиона за тях.
А ние, че си се чудим защо Валиде можеше да взема заеми а Хюррем- не.
Аман от простотия- това вече е гавра с нас.
Не очаквах, че ще дойде този момент, но аз се отказвам да си губя времето с тази пародия на онзи хубав исторически сериал който гледах.
Понякога ще влизам тук и ако от вас разбера, че е станало отново интересно- ще гледам пак.
Приятно изкарване на почивните дни!

# 28
      Аз качих линка за клипа, без превод. При вас има достатъчно момичета, които се справят добре с руски език. Сравнението оставям на вас кой от кого и как…
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BOkDEYcWYYE
РЕФЕРАТ НА ТЕМУ: ВЕЛИКОЛЕПНЫЙ ВЕК  Автор ролика: Виталина-Татьяна Автор стихов: ФАТИ

Направих сравнението наместо eleaem. Намерете разликите в двата стиха  newsm78

Скрит текст:
Това в бяло е "превода" на клипа от пипина127, а в синьо е стихчето на Трендафилка.

# 29
  • София
каква е тази група във фейса дето толкоз ви ядосва, аз пък там никога не съм влизала, тук ми е напълно достатъчно

странни хора ..... (онези от фейса де)

Общи условия

Активация на акаунт