Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 71

• 79 559
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
      Аз качих линка за клипа, без превод. При вас има достатъчно момичета, които се справят добре с руски език. Сравнението оставям на вас кой от кого и как…
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BOkDEYcWYYE
РЕФЕРАТ НА ТЕМУ: ВЕЛИКОЛЕПНЫЙ ВЕК  Автор ролика: Виталина-Татьяна Автор стихов: ФАТИ

Направих сравнението наместо eleaem. Намерете разликите в двата стиха  newsm78

Скрит текст:
Това в бяло е "превода" на клипа от пипина127, а в синьо е стихчето на Трендафилка.

Ани, За да сме справедливи трябва да сравним 3 неща- клипа, стих1 и стих 2.

И опсс- изненада те са еднакви, което значи , че Тренди е плагиатствала от рускинята, а Елеаем я е копирала, като си е мислела, че това стихче е превод на клипчето.
Когато се съдят за авторски права например, се сравняват нещата за които се спори и дори да има променени няколко думи или словореда, очевидно е, че Тренди е копирала Рускинята, като е подредила думите в стих.
Тренди пише много хубави стихчета, но това настина е взето от клипчето, а също не е написала това.
Не съдете прекалено строго- и в нашият гардероб има скелетче. Laughing

# 31
В нета  авторски права няма!
(Кога имате време да се ровите и да търсите съвпадения не знам)
 А колкото до "зоркото" око на модераторите-извинявайте, ама сте смешни!!!!!!!!!!!!
  Много на сериозно се вземате като цензура по отношение на снимки,,мнения,цитати или най-обикновени дебати!
Единствено модератор,който е постоянно тук на "пост" може да разбере кой пост  е против "правилата"  ( които са страшно разтегливи и субективни)newsm78, а не минавайки по молба на някоя "кака" да забърше де що има!
 (по темата)
И в Рустем няма такъв акъл за толкова зад кулисни интриги!

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 11:53 от vvi

# 32
ВВИ, не търся съвпадения- те са очевадни. Всеки, който поне малко знае руски или дори тези които дума не знаят, още с пускането на клипчето ще разберат.  Laughing Laughing Laughing

Това за авторските права го написах за да дам пример, не съм писала, че някой има авторски права и другите не могат да го копират, заради което всъщност в момента дебатираме.

И тук е редно да напиша, че след като някой, публикува в интернет нещо а не си го държи вкъщи, няма право да претендира, кой и кога ще го разпространява. Не забравяйте, че всичко- всяка снимка, превод и т.н. са копирани от някъде- не сме ги снимали ние, интервютата с артистите - не сме ги правили ние нали, сериите и тях не сме ги правели ние.

# 33
Haseki Denisass,точно така!
След като нещо вече е качено в нета значи му е отвързано "въженцето" и тогава никой няма право да претендира,кой,къде ,защо и как ще го публикува!
А тогава никой няма право собственоръчно да налага цензура и да го трие!
   Joy
 Да ХЮРЕм пак ще го отнесе!(по темата)

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 11:52 от vvi

# 34
  • Sofia
Не можете да нарушавате правилата на форума.
Не можете да коментирате извънфорумните си сплетни.
Не можете да си организирате тук битки с други форумни и извънфорумни групи.
Не може да се обиждате и да блъскате темата с оффтопици.
Тук може да коментирате единствено сериала. За всичко останало си имате извънфорумни комуникации - скайпове, фейсбуци и други по-малки или по-големи боклуци.
За да имате претенции към правилата тук, следва минимум да сте се запознали с тях.
Въпроси към модераторите и администраторите НЕ се задават тук. Има друго място и друга форма.
Сега ако обичате се върнете към обсъждане на сериала, а довечера ще изтрия останалите оффтопици, както и това съобщение.

# 35
Привет великолепни bye

Защо се чудите откъде Хюррем има пари- тя вече трябва да има много пари- в първите теми  имаше много инфо за йерархията в харемите и заплащането според длъжността- според правилата Хюррем би трябвало да има най- голямата заплата в харема като хасеки и като валиде...
освен това във предишни серии многократно е ставало въпрос ,че и султана "помага" за благотворителността със земи и отпуснати допълнително определени суми от хазната...
сега за тези пари не съм много наясно ,защото не съм гледала още серията от сряда- само четох в темата... Thinking

# 36
Като се спомена "Валиде" да питам..

Защо всички се обръщат към майките си по този начин,Валидето не е ли само една..

# 37
  • Средната земя
Като гледам стари епизоди, ей така, за удоволствие, ме наляга носталгия...
Благодаря за новата тема   bouquet

# 38
  • София
Момичета, всички знаем как стоят нещата в интернет. Тук въпроса е принципен! Когато тръбиш навсякъде че сме ненормални, че нямат нужда от нас, и че не ги интересува мнението ни, то предполагам, че тези думи трябва да личат и в делата им. Свидетели сме на точно обратното.

Tatti, благодарим за "включването"!
Ние НЕ желаем да пренасяме "битките" си тук, предизвикват ни постоянно с докладите си. При вчерашният случай са докладвани и изтрити неща, които са напълно по темата. Да не говорим, че във вички теми хората си честитят празниците помежду си или се черпят със сутрешно/следобедно кафе но само тук, при нас това е повод за санкция. Отново по вина на хора, които умишлено ни предизвикват и пренасят сплетните си тук индиректно, чрез непрекъснати доклади. Да, нарушаваме правилата, НО целият форум е пълен с оффтопици, а само при нас има санкции и то благодарение на въпросните "миролюбиви" персони.

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 15:35 от lidiya_ilieva

# 39
Като се спомена "Валиде" да питам..

Защо всички се обръщат към майките си по този начин,Валидето не е ли само една..

Защото Валиде значи МАЙКО, а АННЕ Е МАМО, и на свекървите си някои жени викат Майко, което значи, че  Майко е  уважително обръщение, титла и т.н.
В Англия също се обръщат към Майката на Елизабет с титлата Кралица- Майка.
Махи и Хю не са Валиде - майка на Султан, но за децата си са майки, та затова се обръщат така към тях- но само само децата им, другите се обръщат към тях със Султан.

# 40
има ли някъде линкове към серията с руски превод?

# 41
  • Сливен
Здравейте.Последните дни не съм ви следяла,че имах ангажименти. И последните 2 серии не съм гледала,но даже и нямам желание. Скука,скука,скука. Почнаха да ми омръзват безсмислените и скучни интриги на Шах. Щеше да  бъде по-интересно,ако лисицата беше на страната на Хю.

# 42
Искам да ви напомня ,че на 1 стр. има    Превод на The Imperial Harem-превод Gawina  
където има много интересна информация за заплащането ,длъжностите и всичко около харема Peace

# 43
Аз пък съм спокойна за Хюрем, защото Султана я обича и ще покрие дълговете й..

# 44
Все се чудя защо този сериал така ме радва и намерих отговора днес..

Та то ме връща в детските ми години,когато гледах каубойски филми..Каубоите нападат Винету и Ташунко сапа,а те винаги отвръщат на удара..

..Та и Хюрем така,те я нападат,тя отвръща на удара и ги побеждава..

Общи условия

Активация на акаунт