Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 71

• 80 094
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Мюнхен
Здравейте!

Замислих се, че ако Хюрем успее да докаже, че Шах е организирала нападението срещу нея и е наредила да откраднат заетите пари, тогава положението и ще е по-добро. Иначе Хюрем хубаво си е взела документите обратно, но не е ли толкова лесно просто да попитат венецианката? Няма да се учудя ако убият и нея или я сплашат.
Замислих се и над втори вариант. Хюрем вече познава Шах и сигурно и е хрумнало, че тя е предвидила е евентуално нападение. Дали пък не е организирала по някакъв начин документа да е бил разменен още преди тръгванет? Нападението да е само за замазване на очите и това, което държи СС да е нещо друго?
А пък с какви пари Шах е върнала дълговете на Хюрем, само за да се добере до разписката? Явно с откраднатите.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 09:02 от bggirl22

# 226
Благодаря и аз на Розичката за резюмето, наистина така е по-добре, отколкото да четем накъсани диалози.
Ох, като гледам по всяка вероятност ще се самоубие Хатидже при гроба на Ибрахим /те друго не могат да измислят, но истината е, че децата й умират от шарка, а тя от мъка по тяхната загуба/.
Нигяр и аз не мога да я трая, защото е предателка, а преди симпатизираше на Хюрем и едва ли не беше нейната дясна ръка.Според мен, ако тя се махне от сериала, ще е по вина на Рустем, не че ще я убие, но поне ще я заточи някъде.
Все по някакъв начин Румейса ще се отзове в леглото на Мустафа, но това ще стане на по-късен етап.

# 227
И аз благодаря много за преводите, които прави
darkroze    bouquet . Серията беше доста динамична и пълна с женски сплетни и интриги.

# 228
Според мен е изключено самоубийство-могат да заплашват,но не и да го реализират.
Не е в традициите.Силна емоция и то отрицателна ,плюс настинка и почти логичен край.

# 229
Имам една огромна молба, може ли някой да публикува най-интересните снимки на последния епизод от сайта на стартв, пробвам от моя комп, но постоянно ми забива, а ако не, една страница се зарежда много бавно и се нервя, благодаря предварително.

# 230
Според мен е изключено самоубийство-могат да заплашват,но не и да го реализират.
Не е в традициите.Силна емоция и то отрицателна ,плюс настинка и почти логичен край.

Той Шекер като и спретне една пача-чорба и ще й убие микробите.
Така че от друго ще се спомине Хатиджето..

# 231
Muhteşem Yüzyıl 94.Bölüm

# 232
# 233

Специално за Лидия един подарък от мен  Laughing   bouquet

# 234
Мерием е писала, че е отказала цигарите. Браво на нея  Simple Smile

# 235
 anna3com

Цитат
Мерием е писала, че е отказала цигарите. Браво на нея 

Днес и утре,два дена,както се каза когато откажеш цигарите.. smile3546 smile3546

# 236
# 237
anna3com

Цитат
Мерием е писала, че е отказала цигарите. Браво на нея 

Днес и утре,два дена,както се каза когато откажеш цигарите.. smile3546 smile3546
Или утре и вдруги ден! Joy
Браво,че ги е отказала ,то от тези гълъбици може да изпуши и без цигари!

# 238
  • Истанбул
http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/23018929.asp

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=67799&rid=2&p=1

ВВ е предизвикал интереса към ОИ, във всички страни, където е гледан. В Хърватска, включването на Рустем паша в сериала, е концентрирало вниманието на зрителите основно към Михримах султан и пашата, засенчвайки даже Сюлейман и Хюррем.
Роденият (1500-1561) в Хърватско, талантлив държавник Рустем паша, е доведен в невръстна възраст в Истанбул, където е обучаван в Ендеруна. Привлякъл вниманието на султан Сюлейман, Рустем е бил последователно, служител на султана, при официланите церемонии, бейлербеи на Диарбекир и после на Анадола,  накрая везир и садразам....  Когато е трети везир, през 1539 г., по времето на празненствата, по случай обрязването на принцовете Беязит и Джихангир, СС оженва дъщеря си Михримах с пашата. Известен като най-богатият човек на империята, след падишаха, името му, заедно с това на Хюррем и Михримах султан, се свързва с обвинението в измяна и убийството на принц Мустафа. Бракът му с Михримах продължава 22 години, като след смъртта си оставя на жена си несметни богатства, в скъпоценности и имоти, част откоито все още могат да се видят в Хърватско. Михримах използва голяма част от това богатство за благотворителни цели, включително и в родината на съпруга си. Построени са много мелници, крепост и джамия, в крайбрежния град Солин.
Хърватският изкуствовед Валтер Фирич, разказва, че голяма част от Солин, (в района на Клис) е принадлежала на Рустем паша. Средствата, придобити от мелниците, Михримах е използвала за поддръжката и дейността на джамията в Градини.  ВВ се гледа в Хърватска, под името “Сюлейман Великолепни” и вече има върли фенове, най-вече заради Михримах султан, за която доскоро не се е знаело почти нищо. Знае се, че през 1591г. внукът на Михримах и Рустем, Мустафа, е служил като санджакбей  в областта Клис и границата, очертана от него, между Клис и Сплит е била, в същото време, границата между Венеция и ОИ...

# 239
Ани  Hug  Heart Eyes

Трябваше да напишеш още,че снимката на Хюрем съдържа "Продуктово позициониране" ,на очилата е изписана марката,че затова Joy

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 21:35 от vip42

Общи условия

Активация на акаунт