Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Освен молба-декларация и оригинален акт за раждане нещо друго искаха ли? Може ли аз или мъжът ми да ги подадем или трябва и двамата?

# 166
мисля че трябва и копие от акта за раждане,и някакъв документ от общината,но не помня точно какъв.във заявлението го пише,мисля че може и мъжът ти да ги подаде!

# 167
  • София
kопие на акта за раждане, документ за децата родени от майката/издават го срещу 7лв в общината/, лична карта и оригиналния акт за раждане.
моите хартийки мъжа ги подаде, взе ми и личната карта за всеки случай.
само че пари няма още  Mr. Green

# 168
И ние така подадохме документите и чакаме, като преведат ще ни върнат акта за раждане. Ако е месец ще чакам края на април.

Айла, сега виждам какво си писала, да не пиша втори пост - при нас само мъжът ми се разправяше с тези неща, мен не са ме търсили..

# 169
мъжа ми като отиде да подава документите са казали и аз да дойда, явно според зави си Simple Smile

# 170
аз знам, че пари се превеждат от социалните на 20- то число, така ми казаха и ще чакам парите около 20 ти

# 171
В понеделник подадохме документи за еднократната помощ при раждане - ще ни върнат акта за раждане в края на този месец (ще се обадят по телефона кога да отидем) и ще ми преведат сумата след 20-то число на следващия месец, т.е. в края на май Peace

# 172
Иначе мен ме погнаха болките в кръста- кърмачески ги наричат, заради позата в която кърмим от ръцете се получава някакво натоварване към кръста.

Аз кърмя предимно легнала - или наляво/надясно през нощта, а понякога и през деня, когато ми е изморенко или просто не ми се занимава да я държа. Другият вариант е тип биологичната поза /научих я от мимсат и ми е много удобна/, който иска, може да я види в нета- полегнала назад, но не 100 % легнала, леко под ъгъл, възглавница под ръката от страната на бебчето и бебчето поляга някак към възглавницата, след като засуче, така си и заспива мойта, с цица в уста и сгушена в мама. Не нося, нямам сили и за това, достатъчно ми е напрегнато от домашните задължения, гледането на баткото и неспането.

# 173
  • Пловдив
аз си подадох документите аз еднократната помощ миналата седмица, казаха ми да си взема акта за раждане след 2 седмици, а парите ще ми ги преведат по банков път към края на другия месец

# 174
Тея, сега прочетох за кърменето, пробвай да го поддържаш все пак с цеденето. Чудесно те разбирам, аз така бях миналия път и много тежко го изживях. Сега, с второто раждане, поради плоските зърна, в началото в болницата бях в ужас. Много исках да кърмя, и миналият път, и сега. Сега 25 дни малката беше на цедена кърма от шише - за всеобща изненада си засука след това, когато ми излязоха зърната, противно на всички широко разпространени схващания  - че след шише не се връщало бебето на гърдата, нищо подобно. Ако ангажираш някой да храни със шишето - нощем, вечер, когато има някой при теб, а ти да наблегнеш на цеденето. Освен това инвестирах и в електрическата помпа на Медела, тя е много щядаща апропо. Изобщо не боли от нея. Засега, разбира се, с тези разранявания, не може да става и дума за помпа, карай на ръчно - често цеди и опитай да я увеличиш тая кърма, може и да стане, после да оздравеят зърната и да се пробвате пак. Ако не успееш пък помни - синът ми е отгледан на АМ, боледува по 1нъж на сезон, а от няколко години и по николко пъти. Без имунитет от кърма. Но те разбирам много добре, проблемът е не толкова в здравословния аспект, колкото в емоционалния.

Ох, Цвети, мъчно ми стана, като те чета. 60 мл. не е толкова малко, момиче, цеди ги, давай ги/или си го кърми на гърда/ и додавай АМ. Може и да прочетеш какво съм написала горе за Тея, макар че при нея май няма да се получи с тези адски разранени зърна нейни.. . И аз в началото в болницата много плаках, като бебка не можеше да засуче от гадните ми зърна, пък онези джофри акушерките бутаха АМ и вместо да ми помогнат някак си, ми казваха  'Ако не започне да наддава, няма да ви изпишат'. Аз с надути гърди, нямах търпение да се прибера и да си ги оправя, а и да започна да цедя и да си стерилизирам шишета спокойно.

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 17:50 от Анонимен

# 175
  • USA, Steak State
Цеци, не е казано, че всяко бебе трябва да изпива тези милилитри. Щом твоето бебе изяжда само 90 не го насилвай да яде повече. АМ е много по- помпащ от кърмата, ще видиш, че след седмица две ще имаш резултати.

НП ( Нощна птица) Пози за кърмене всякакви, но на мен си ми е удобна стандартната плюс седене по турски. В болницата ги бях шашнала, дори не се облягах някъде. Просто го приемам като нещо, което трябва да свърша, а не време за почивка ( сигурно звуча много студено).  Mr. Green Както съм казвала, не свиквам дребния на ръце, защото направих тази грешка с каката и той знае, че като го взема ще яде или ще лежи по корем върху мен и толкова. Гушкам го като го нося да го сменям или като го разнасям. Без целувки не остава, както и му говоря, просто не го нося на ръце. Simple Smile

За разходка в пака на слънце и въздух изчаках да минат 30 дни, не беше от суеверие или нещо подобно, просто мое си усещане. Иначе от първата седмица ходихме до педиатъра и се наложи да пазаруваме в магазин.

Честити месечинки на Божидар на мама Vasencetto, на малката принцеса на mime-to, на Ивайло на мама chocholinka, на Йоанна на мама janna_pp, на Любомир на мама 1mimi, на Миа на мама карамболче и на Алекс на мама dessy8905

Всички, които искат да са на първа страница да ми пишат лично съобщение и ще добавя в следващата тема. Така като пишете в темата е възможно да ви пропусна.
Също така за добавяне във Фейсбук ще е по- лесно да изпращате директен линк към профила си там на мен и момичетата , които се занимават с това посочени в първият пост.

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 18:51 от TheBlackWidow

# 176
Привет мамчета !

При нас напоследък кърменето става много изнервщо за нея, като я сложа на гърда цока около 5-10 мин най-много с ентузиазъм и после започва  да пуска гърдата и да плаче пак се опитва да захапе обаче започва и с езичето да бута зърното и се изнервя жестоко, след което й давам от шише, след това се цедя и кърма си има не мога да разбера по-слабо ли започва да тече в един момент кой знае. Кажете как да се справя с това защото вече всеки път се случва, иначе й давам и АМ. Някой споделяше, че бебето не е акало и ние имахме такъв проблем няколоко пъти, доки ми каза да ям кивита и  круши и наистина това й помогна да се изходи. Dessy  сподели моля те за ефикасния режим на хранене, че имам нужда да сваля и аз поне 10 кг знам, че няма как изведнъж, но ми писна да ходя с бременните дънки нищо друго не ми става. Искам да попитам мамите със секцио след кой месец Ви казаха, че може да възнобновите любовния живот, аз още не съм ходила на гинеколог след раждането и съм в пълно информ. затъмнение  Simple Smile а и какви противозачатъчни взимате, на мен ми казаха да се пазя поне 1,5-2  след раждането ?

# 177
# 178
Привет Simple Smile
Нощна птица, поздравления за упоритостта и успеха ти Simple Smile Като се сетя и аз как ревах в болницата с разранени зърна и напръщели гърди Mr. Green Радвам се, че не се отказах тогава, а много малко ми оставаше да зарежа кърменето. Сега с всеки ден е по-приятно Simple Smile
И аз кърмя седнала по турски и облегната леко Simple Smile
Искам да ви питам за пъпчетата, кога паднаха при вашите деца? При нас още стои, толкова ми е дразнещо с това пъпче, постоянно го мисля, днес ми се стори нещо много навън и има и участък с неизсъхнала част. За малко да я отведа да я видят, но етървата ме спря и каза, че се притеснявам напразно Sad

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 10:00 от desitkad

# 179
Момичета, Камен от две нощи спря да се храни през нощта, а е на 46 дни. Нормално ли е според вас толкова рано да спре с нощните хранения?

Общи условия

Активация на акаунт