Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
Дани, щом не е гладен и не се буди, значи му е добре. Още по-добре за теб тогава! Mr. Green
Ще ми се и ние така, ама като гледам май няма да е скоро.  Crazy Е, поне стимулираме яко лактацията  Laughing.

Деситка, нашия пъп падна в болницата на 5тия ден, но имаше майчета, които споделиха че и месец е откарало, така че няма страшно, все ще падне. Само трябва да се подсушава добре и да се почиства със спирт след баня / спиртът подсушава/.

# 181
  • Стара Загора
малко със закъснение ще почерпя ама какво да се прави

вчера тока спря и нета ни се прецака, после пък излизахме по разходки и легнахме да се храним..

времето е чудесно и е само за навън, но се чудя как ще я извеждам сама, като при свалянето на количката по стълбите от асансьора имах чувството че ще се разглоби.. а с бебе в нея е абсурд - тва значи задължително да ползвам слинг..

пъпчето ни падна на десетия ден, но тъй като малко след това се оправи и бяхме спрели да го мажем, а то взе че отново прокърви и ние пак почнахме и сега пак е добре, но педиатърката каза да продължим.. не знам докога обаче..

# 182
vesuky какви месеци бе душа  Crazy ние го възобновихме след втората седмица  luvbed
Не са ми казвали да се пазя и не пия противозачатъчни, просто внимаваме...  Simple Smile

Деситка нашето пъпче падна на 14 ден.. Капвай му спирт всеки път като му сменяш памперса, за да изсъхне по-бързо... И спокойно няма бебе с не паднало пъпче  Hug

# 183
Мерси, момичета Hug
Продължавам със спирта и като падне ще вдигна банкет  Joy

# 184
Здравейте Simple Smile И моя бебчо вече има колики,за първи път снощи.Дадох ми лефакс и след малко спря да плаче .Доно все така да му действа.Иначе ми е послушен,всяка вечер прави пауза 5-6 часа  Simple Smile
За пъпчето и аз знам да се маже по-често със спирт,за да падне по барзо.За  luvbed  лекаря каза ,след като ме прегледа около 40 ден.Аз обаче нещо нямам желание,сигурно защото не помня какво беше това  newsm78 Simple Smile

# 185
Нощна птица, благодаря ти за вниманието, но се отбихме... кърмата ми намаля и спря изключително бързо, дори преди да са се оправили рагадите. Явно напрежението ми е било твърде голямо - за три дни спря кърмата, въпреки опитите ми да цедя и поддържам, явно на ръка не съм успявала да поддържам лактацията. Вече сме си изцяло на АМ. Отчитам си го като провал и ще се моля при следващо бебче да успея... Все пак благодаря на всички за топлите думи и подкрепата, беше ми изключително мило и важно да видя, че не съм упреквана за това, което ни се случва.
За пъпчето - вечер след баня с памучно тампонче слагаме спирт 70 градуса и антибактериална пудра, но вече май ще спираме, понеже изглежда зараснало. А за интимностите... браво на вас, аз не мога и да си го представя! Още си усещам придърпване от шевовете, когато прекарам повечко време права, та камо ли да проявя желание за нещо такова:)
Ние днес за първи път бяхме на разходка - около 30 мин, на младежа много му хареса - разглежда, слуша... и накрая заспа:) Дано времето става все по-добро, че отдавна си мечтая за комплект бебе, книжка и кафенце в парка Heart Eyes

# 186
Искам да ви питам за пъпчетата, кога паднаха при вашите деца? При нас още стои, толкова ми е дразнещо с това пъпче, постоянно го мисля, днес ми се стори нещо много навън и има и участък с неизсъхнала част. За малко да я отведа да я видят, но етървата ме спря и каза, че се притеснявам напразно Sad

И аз имах големи притеснения с нашето пъпче. Щипката от болницата беше доста хлабава и в резултат пъпчето беше изкочило доста навън. В следствие на това направих пътека до педиатъра, първо да го стегне, после тушира и накрая махне. Всичко това около 10 дни е поне 4 посещения. Сега вече мястото се поуспокои и пъпчето прибра, мажем се с Гентамицин и чакаме др.седмица за да започнем с къпането в корито.

Нощна птица, благодаря ти за вниманието, но се отбихме... кърмата ми намаля и спря изключително бързо, дори преди да са се оправили рагадите. Явно напрежението ми е било твърде голямо - за три дни спря кърмата, въпреки опитите ми да цедя и поддържам, явно на ръка не съм успявала да поддържам лактацията. Вече сме си изцяло на АМ. Отчитам си го като провал и ще се моля при следващо бебче да успея... Все пак благодаря на всички за топлите думи и подкрепата, беше ми изключително мило и важно да видя, че не съм упреквана за това, което ни се случва.

Изобщо не си го слагай на сърце и не го считай за провал. В крайна сметка за да си полезна на детето си е необходимо да си в добра кондиция и спокойна. И не забравяй, че и ти си човек  Hug

# 187
  • USA, Steak State
Тея, ще те пляскам!  Naughty Няма да говориш глупости за провали и т.н. Всичко е наред, опита, понякога просто не става.  Hug

Честита месечинка на Калина на мама V.A.V.A, на Калоян на мама anika_todorova, на Мила на мама praznika, на Ирен на мама donka_78, на Георгия и Кристиян на мама герой geri_di, на Моника на мама Vania_84  Heart Eyes

# 188
  • Стара Загора
Все пак благодаря на всички за топлите думи и подкрепата, беше ми изключително мило и важно да видя, че не съм упреквана за това, което ни се случва.

Ние днес за първи път бяхме на разходка - около 30 мин, на младежа много му хареса - разглежда, слуша... и накрая заспа:) Дано времето става все по-добро, че отдавна си мечтая за комплект бебе, книжка и кафенце в парка Heart Eyes
ох и аз си мечтая, обаче наша беба колкото е тиха докато сме в движение, толкова става шумна като спрем.. отсега се чудя какво ще правим - дано се промени..

а за упреците, не виждам как някой би имал правото да каже нещо - дори майки с кърма и без рани, може да се откажат заради болките в началото или заради безсънието.. никой не може да принуждава когото и да било..

# 189
  • И аз не знам къде
Здравейте сладурки. Да се отчета и аз май ще се провалям с кърменето. Откакто сме излезли от болницата съм  с разранени зърна и ужасна болка,която вече е почти непоносима,всеки път сълзи от болка  Crossing Arms ползвам силиконови зърна,но не помага,то си боли,а за капак на всичко моето съкровище е с ужасни колики-денонощно,а доколкото знам бебчетата ги хващат по едно и също време,а моето е с постоянни-ръмжи,напъва се,пръцка,почервенява цялото му тяло,неможе да спи,снощи вече неможеше и да се храни. Зърното му е в устичката,а то се свива,рита ме бута ме,пищи  ooooh! не знам какво да правя,спи само върху ме,иначе много го боли и се събужда постоянно.Тази сутрин ММ каза  да му дам АМ и през целия ден да му давам  и аз му дадох аптамил. Ако му намалят коликите сигурно ще сме на АМ,аз исках да си го покърмя още малко  #Cussing out сега трябва и да се изцеждам,ама с тея рани как ще стане акъла не ми го побира. Направо незнам какво да правя. Е оплакаох ви се,дано при вас нещата да са наред и да нямате проблеми,че то не стига безсънието,ами и това

# 190
Привет!

Защо не добавиш и капки против колики? Напр. Инфакол, Колийф или хомеопатични Ентерокинд.
Аз, лично, понеже не обичам детето ми да плаче се опитвам да ги редувам в зависимост от силата на коликите. Ние сме на кърма и добавка АМ и понякога само на АМ.
Напъването може и да е от нередовно изхождане, това също допринася за болки в коремчето. Пробвай и с масажчета, но при нас това има само временен ефект.

Успех  Peace

# 191
  • И аз не знам къде
И аз забелязвам някой път,че точно преди да се изака се напъва,но това е понякога,а то редовно се напъва.А относно капките давах му еспумизан,но без ефект.В  Германия без рецепта не ти дават такива капки от рода на Инфакол,а педито категорично отказа да ми изпише след 3-4 месеца щели да минат  smile3512 тук държат всичко естествено да се случва

# 192
Здравейте сладурки. Да се отчета и аз май ще се провалям с кърменето. Откакто сме излезли от болницата съм  с разранени зърна и ужасна болка,която вече е почти непоносима,всеки път сълзи от болка  Crossing Arms ползвам силиконови зърна,но не помага,то си боли,а за капак на всичко моето съкровище е с ужасни колики-денонощно,а доколкото знам бебчетата ги хващат по едно и също време,а моето е с постоянни-ръмжи,напъва се,пръцка,почервенява цялото му тяло,неможе да спи,снощи вече неможеше и да се храни. Зърното му е в устичката,а то се свива,рита ме бута ме,пищи  ooooh! не знам какво да правя,спи само върху ме,иначе много го боли и се събужда постоянно.Тази сутрин ММ каза  да му дам АМ и през целия ден да му давам  и аз му дадох аптамил. Ако му намалят коликите сигурно ще сме на АМ,аз исках да си го покърмя още малко  #Cussing out сега трябва и да се изцеждам,ама с тея рани как ще стане акъла не ми го побира. Направо незнам какво да правя. Е оплакаох ви се,дано при вас нещата да са наред и да нямате проблеми,че то не стига безсънието,ами и това

Аз бях също с рани още от болницата, също си купух силиконови зърна, но да, докато ги имаше раните пак болеше много, но след 3-4 дена минаха сами, вначалото се мажех с едно кремче за рани, но от него раните ставаха още по меки и започнаха дакървят, та спях да се мажа и както казах за 3-4 минаха сами, та сега продължаваме да се кърмим, трябва само да потърпиш още малко. Според мен е по - добре да се изцеждаш с помпа, така раните не се пипат.

# 193
На мен ми донесоха от Германия лефакс,но немога да кажа че имаше кой занае какъв ефект.Сега му давам биогая и мисля че му действат Grinning

# 194
  • И аз не знам къде
ayla89 при теб е минало за 3-4 дни,а при мен вече месец и мисля става по-зле.На лявата гърда зърното е зачервено ще ходя на доктор,опасявам се от инфекция,даже имам съмнения за коликите на детето да са и от раните и евентуално ако има инфекция  newsm78 не знам възможно ли е

Общи условия

Активация на акаунт