Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
миличка и аз се учудих че си цял месец с рани, а ползваш силиконови протектори - и при мен мина за няколко дни.. аз не бях подготвена за проблеми и като не знаех кога ще мине, много се чудех дали да не се откажа от кърменето..

а за лекарствата няма ли кой да ти прати от бг..

# 196
1mimi, ходи на лекар, не се мъчи! Няма смисъл да се търпи болката, така човек само се изморява и изнервя. Аз се учудвам чак колко много енергия имам, като не ме боли... Не се бави и иди да те видят, това може да спаси кърменето. Иначе виж за кремчето на Авент за зърна, мен ме успокояваше страшно много. За коликите - ние имаме дни, в които започват от сутринта и свършват в полунощ. Носим се на ръце и измисляне нови и нови начини на люлеене, нищо не помага. Сега ще опитаме четвърти вид капки, ако и те не помогнат, оставям само Биогайата, че педиатърката каза да си ги давам по принцип. Но не съжалявай, че не ги купуваш и ти - то май 90% от ефекта им е ние да се успокояваме, че правим нещо:)
Аз се чудя дали да започвам някакви упражнения за стягане вече. Корема ми се прибра, но имам доста излишъци по  бедрата  Blush и ми се ще да ги махам вече. За 3 седмици от раждането вече би трябвало да е безопасно, нали?Simple Smile

# 197
  • бургас/софия
Ох, това бебе с колики е много жална картинка. Ние снощи такова реване и гърчене му хвърлихме, почервеня горката, препоти се, забравихме да й дадем инфакол и се измъчи вечерта доста. Вие препаратите за колики на абсолютно всяко хранене ли ги давате? на опаковката пише преди всяко хранене, но нас ни е жал даа я тъпчем с толкова химия и само на следобните и вечерни хранения (ако не забравим) й даваме..
Мими, не ти завиждам ако имате постоянни колики, това сигурно е кошмар и за вас и за горкото бебе. Много ми става мъчно нашата като я слушам как се дере зверски..а и колко ли енергия губят, вместо да наддават, те горят калории в рев и мъки.. дано се свърши по-скоро с този период..

# 198
Здравейте, мами! Най-накрая намирам време и да пиша, че последните 2 дни малко в повече ми дойдоха задачките. В петък бяхме на консултация, биха му ваксина и силно плака горкото, но поне бързо се успокой. Развиваме се манекенски, не дебелеем много - пораснал е с цели 4.5 см и 600 гр. Сториха ми се доста сантиметрите за 1 месец, но педи не каза да е ненормално Simple Smile Но пък заради бавното наддаване сме на смесено хранене. Никак не ми се искаше да е така, но пък и не искам да ми е гладно детето, така, че се старая да не мисля негативно. Аз съм хранена с АМ пък си жива и здрава и рядко боледувам. Иначе като цяло бебчо е много спокоен,малко трудничко заспива и се изнервя,но прави нощни паузи по 5-6 часа  Heart Eyes Изобщо никога не съм била по-щастлива, въпреки, че да си призная изморявам се! Лека вечер и спокойни бебета!

# 199
TheBlackWidow благодаря за поздрава за месечинката ни.  bouquet

# 200
# 201
  • USA, Steak State
При нас нищо ново, освен, че косата ни расте на дължина. Simple Smile Вчера бяхме на разходка, дребния разбира се я проспа и не успя да и се наслади.

Честита месечинка на:
Карина на мама kriss26ster

Калоян на мама goodly_nan

Албена на мама mimsat

Георги на мама SLAVIKRISI

# 202
Здравейте,честити месечинки на празнуващите бебчовци и честит имен ден да именниците,носещи името Мартин!
Моето бонбонче днес също празнува,да ни е жив и здрав!
Мими,иди на лекар и пиши при първа възможност,как си

# 203
  bouquet за новата тема

# 204
Момичета да споделя
като родих сестра ми поръча от Англия, цели комплекти на Томи Типи - шишета, помпи, лична хигиена, най-различни шишета биберони.
Кърма стана ясно - няма. Едвам успявам да изкарам някоя и друга капка за очичките на детето, че едното едното постоянно има гурелчета и доки каза да капвам кърма, било се чистело.

Та да се върна на шишетата, мъча аз детето с АМ  с тез шишета и не става ли не става. Викам на мъжа ми ходи в аптеката или в някоя дрогерия и искам да купиш най-евтиното шише дето намериш за новородено.
и така връща се с шише от Тайланд не питах колко струва, ма каза ето това е най-евтиното. Правя мляко в шишето и познайте - ГЛАДНО ТАЙЛАНДЧЕ - НЯМА
Биберона е мек, на тези марковите биберона е твърд, детето се изморява горкото и суче суче и в един момент се отказва.
Все едно на мен да дадат китайски клечки и да се нахраня, е няма как да стане.

# 205
  • Стара Загора
АЗ същи съм с шишета на Томи Типи и съм много доволна... Simple Smile

# 206
Bubaaa_1 вероятно е въпрос на суктелна сила - незнам, но е факт че детенце се нахранва за 20 мин.

Във връзка с това аз да питам използвате ли биберони - пи приспиване или като паник бутон в момент на раздразнителност. Питам тъй като си мисля, че и това може би се отразява на огладняването и на желанието за сукане.

и още един въпрос Пресиана има леко хъркане в нослето - днес се замислих че не го чистя и вероятно от там идва проблема - вие чистите ли нослетата, кога, как с какво?

# 207
Наминавам и аз набързо да ви видя, че като се постопли излизаме повече и не остава време за компютър. Случва се по два дни да не го включвам.
Честита месечинка на всички бебоци, да изчезнат коликите и да спите спокойно   bouquet

Tsetsi79, не почиствам нослето. Нашата лекарка твърди, че това изнежва лигавицата и става по-лошо в дългосрочен план. Аз съм на принципа "по-малко вмешателства, по-малко вреди"  Grinning Но ако ти се струва, че се мъчи, посъветвай се с лекар. Да не може да диша спокойно си е проблем.

# 208
Днес е нашата месечинка, пожелаваме си Мартин да расте жив и здрав! Simple Smile

Да кажа и аз няколко думи за храненето, макар че вече няколко пъти го коментирам и тук, и в групата във Фейсбук - ние също сме почти изцяло на АМ, защото още от началото не искаше да суче от гърдата. Първите две седмици беше изцяло на кърма, макар и от шише, но постепенно ми намалява и май скоро съвсем няма да имам. И аз много се обвинявах и страдах, спазвах всички препоръки на консултантите, с които говорих и пак не стана, но вече го преживях. Така че всички мами, които имат подобен случай, горе главата, нашите бебчета също ще пораснат и ще бъдат здрави!
За коликите - даваме Лефакс и Биогайа, положението е горе-долу добре, поплаква, присвива се, но поне нощно време спи.

# 209
  • София
Момичета да споделя
като родих сестра ми поръча от Англия, цели комплекти на Томи Типи - шишета, помпи, лична хигиена, най-различни шишета биберони.
Кърма стана ясно - няма. Едвам успявам да изкарам някоя и друга капка за очичките на детето, че едното едното постоянно има гурелчета и доки каза да капвам кърма, било се чистело.

Та да се върна на шишетата, мъча аз детето с АМ  с тез шишета и не става ли не става. Викам на мъжа ми ходи в аптеката или в някоя дрогерия и искам да купиш най-евтиното шише дето намериш за новородено.
и така връща се с шише от Тайланд не питах колко струва, ма каза ето това е най-евтиното. Правя мляко в шишето и познайте - ГЛАДНО ТАЙЛАНДЧЕ - НЯМА
Биберона е мек, на тези марковите биберона е твърд, детето се изморява горкото и суче суче и в един момент се отказва.
Все едно на мен да дадат китайски клечки и да се нахраня, е няма как да стане.

Не знам какво шише сте купили, но рискувате да е от вредна и токсична пластмаса, даже е почти сигурно да е такава. А и защо да е найІевтиното не разбрах? Не ви ли дойде на ум, че за маркови неща освен всичко друго си плащаш и за патентована и изпитана? Аз с не ясен произход, или с ясен от неконтролируеми производства, нито дрехи,нито храна, нищо не взимам. Прочети за бисфенола. А пък за бавното ядене, защо трябва да е бързо? Бебетата си почиват, подремват, и пак продължават, и кърмени, и на шише. С времето започват по-бързо да ядат, в първите месеци е така.  Не съм хранила никога с шише, но съм чувала и за 30-40 мин.

Носа се почиства всяка вечер, с физ. разтвор. Бебета не могат да дишат през устата и при запушен нос какво се получава? То моя нос, дето е голям, се задръства от мръсотията по улиците без да съм болна, пък техните малки и тесни ноздрички ли няма. Капвам физ. разтвор или сребърна вода и после с клечка се полепва мръсотията, понякога е черна даже.

Общи условия

Активация на акаунт