Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
Аз знам, че след 20то число се плащат тези еднократни суми. На мен тази сутрин ми дойде смс за този превод и мъжът ми на обед взе акта за раждане. Може днес или в следващите дни до края на седмицата да дойдат. Ако сте си взели заповедта за отпускане преди 20ти май, трябва да ви ги преведат сега. Нашия акт е при тях от края на март, в края на април си взехме заповедта, и сега на 21ви май ни ги преведоха.

# 496
  • София
аз за заповед го изпратих да провери, че трябва и тия за майка студентка да получа, но само са му казали че ще се забавят и не са искали да проверят  Rolling Eyes
ако имало проблем изпращали нещо си.

# 497
Абе, все ще вземем парите, преди да ни се родят внуци, надявам се  Laughing

# 498
И моя мъж взе акта края на април и са му казали,че ще преведат парите след 20 май,но колко след 20 незнам Simple Smile

# 499
  • София
С пръст е много лошо да се свиква. По-лесно е да отвикнеш от биба, отколкото от пръст.

E, чак пък "много лошо" ....  Wink
Дъщеря ни си смука палеца от 2м до 6м, с голям ентусиазъм, на 6м. й излезе първия зъб и сама се отказа. Аз лично около себе си имам повече примери как деца, привикнали към бибероните, ги влачат до втората, че и до третата годинка, отколкото смучещи палеца си малчугани.  Thinking Освен това на мен ми е някак си по-естествено бебето да си лапне палеца, отколкото да му набутам някакъв силиконов заместител. Все пак това упражнение с палеца го правят още в утробата. Peace

Много ме успокоявате с това, че още не са ви превели парите. Ние още дори не сме подали документите. Все не остава време. Но поне сега спокойно мога да си кажа, че и да бяхме подали едва ли щеше да има разлика  Crazy

# 500
Здравейте и от нас, и ние не сме се включвали отдавна, но все сме на вън и не ни остава време Simple Smile При нас всичко е наред, вече сме 6100 гр и сме 61 см. И това само на кърма. При мен също от едната гърда млякото е повече и по лесно се изцежда. Същата обаче е и по-голяма от другата и дали ще се нормализира някога незнам. Моята калпазанка пък изобщо не обича да лежи по коремче, ядосва се ръмжи и след няклко секунди започва да реве. А педито каза да я слагам преди всяко ядене за по 5-6 мин, тя обаче не иска и за минута... Аз искам да питам, според вас от кога можем да сложим бебетата в столче за кола ? Педиатърката ни каза, че вече можело, но една моя приятелка рехабилитатор казва, че е хубаво да изчакаме поне до 4 м. Но много ми писна да я разнасяме с коша за новородено, хем тежи повече от нея, хем ни заема място за 2-ма души в колата.

# 501
  • София
в столче за кола седи откак го изписаха от болницата  Rolling Eyes

# 502
  • USA, Steak State
С пръст е много лошо да се свиква. По-лесно е да отвикнеш от биба, отколкото от пръст.

E, чак пък "много лошо" ....  Wink
Дъщеря ни си смука палеца от 2м до 6м, с голям ентусиазъм, на 6м. й излезе първия зъб и сама се отказа. Аз лично около себе си имам повече примери как деца, привикнали към бибероните, ги влачат до втората, че и до третата годинка, отколкото смучещи палеца си малчугани.  Thinking Освен това на мен ми е някак си по-естествено бебето да си лапне палеца, отколкото да му набутам някакъв силиконов заместител. Все пак това упражнение с палеца го правят още в утробата. Peace

Много ме успокоявате с това, че още не са ви превели парите. Ние още дори не сме подали документите. Все не остава време. Но поне сега спокойно мога да си кажа, че и да бяхме подали едва ли щеше да има разлика  Crazy

Е погледни го от страната на логиката, бибата е предмет, който може да се скире, но пръста и ръката не е.
Имам едно познато дете, което е на 5 и все още си смуче пръста, когато е разстроено или преди заспиване. Simple Smile
Биберона го криеш, реве ден- два и приключва въпроса. Simple Smile Моята кака отвикна от него на годинка и 2 месеца.

# 503
Момичета, сега четох тази статия във форума и много ми хареса. Ето, за който не я е видял : един ден от живота на бебето - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5578

# 504
Има столчета за кола 0+, което значи, че са подходящи за новородени. Микаел го изписаха от клиниката, на паркинга се качихме в колата и пътувахме час и 40 минути до Благоевград, именно в столче за кола. Кошът за новородено никога не му е допадал в колата, макар да сме пробвали.

# 505
  • USA, Steak State
Каква е разликата между стол за кола и кош за новородено в България?  newsm78

Тук столчетата за кола се използват поне до годинка и нещо като има "подплънкии" за махане и слагане, когато детето е новородено.

# 506

Тук столчетата за кола се използват поне до годинка и нещо като има "подплънкии" за махане и слагане, когато детето е новородено.

Привет Simple Smile
Кош за новородено ли имате предвид или кошница? Второто става за кола, но първото не е добре да се ползва за транспортиране на бебето в автомобил

# 507
  • Страната на чудесата

Привет Simple Smile
Кош за новородено ли имате предвид или кошница? Второто става за кола, но първото не е добре да се ползва за транспортиране на бебето в автомобил
Някои производители имат такива, пригодени и за кола, имат си и колани. Със сигурност Ббебе комфорт и Чико имат кошове за новородени, които се монтират на седалката на автомобил и си имат и колани за бебето Peace

# 508
Първата ни количка беше на Chicco и е 3 в 1: количка, кош за новородено и стол за кола. Нашият беше с база, т.е. самата кошница, хайде, нека е кошница, се маха и слага, а базата остава монтирана на седалката.
Елис, кошът за новородено е ето това:

Това се монтира на рамата на количката, сещаш ли се? Но може да се ползва и за самостоятелно пренасяне. Лошото е, че в един момент много започва да тежи, особено както нашият юнак е вече 7кг. вчерашно теглене. Отделно, на Chicco нещата за мен са безумно тежки и неудобни, затова ги отсвирихме.

# 509
  • Стара Загора
Още в болницата моя мъник се опитваше да си налапа палеца.И извадих биберона да може да си смуче него,а не пръста.Чичо му доста години си е лапал палеца,а и след това неговата дъщеричка.И като са ми разказвали колко трудно са ги отучили -просто искам да си го спестя.....
Относно еднократната помощ и аз вчера като проверявах не бяха преведени.

А каква е тази заповед?Откъде се взима??И нещщо освен лична карта носили се при взимането на акта за раждане??

Общи условия

Активация на акаунт