Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 225
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Бързо включване от мен, че по празниците може да не сваря. То не са цветя, ама нали има здравец- пак става. Весели празници ви пожелавам!  Hug
Скрит текст:

# 541
  • Бургас
Чаеното дърво от Бургас го купувам от магазин DM.Маслото от нийм си го поръчах.
Ако се порови има доста информация  и за двете.За маслото от нийм има много добри отзиви срещу борбата с акари.Аз дори пръскам кучето преди разходка заради кърлежите въпреки че му втриват и капки някакви на врата.
Принципно маслата  действат и като фунгицид и инсектицид.Пръсках си и разсадите и почвата също и тази зима нямах мушички.
Аз много пъти съм писала,правя силна отвара от лайка с една две скилидки чесън,преливам в бутилка и после си слагам в пръскалката.Вода,лайка ,няколко капки от маслата./маслото от нийм не е течно и го държа в хладилника,в гореща вода разтварям на върха на лъжичката/ ако има гадини добавям и прелипител,някакъв измиващ препарат,веро или течен сапун.
Успешно съм морила въшки и без маслата преди да ги открия с лайка,веро,чесън и лъжичка спирт или ракия.Това го бях видяла по телевизията преди години в някакво предаване за цветя.

Ехаа,Табакова,много са ти хубави яйцата  Peace
И аз пожелавам Весели празници ако не се появя скоро Hug

# 542
аз пък получих летен гербер подарък и го уморих. Даже го изкарах навън на терасата на слънце, присадих го сега, поливам постоянно, но все по-увяхнало е. Незнам къде сгреших, всичко пробвах , но не успях да го съживя. Все още е зелено , но е увяхнало, мислите ли че има какво още да се направи?

# 543
Здравейте! Скапана съм. Боядисах яйцата, направих курабии и 3 козунака. Имам въпроси за проблеми с някой цветя и ще моля за помощ:
1. Една супер ненормално каскадна петуния листата й стоят светло зелени, а цветовете на прозрачни точки
https://plus.google.com/u/0/photos/103756488488347349953/albums/ … 71402363643835762
https://plus.google.com/u/0/photos/103756488488347349953/albums/ … 71402131290535858
2. с какво да торя напъпелите сакъзи - със зелен кристалон или да го сменям с тор за цъфтящи?
3. и най-голям проблем - четирите циганчета, който купих берат душа. Ще умират. Много са зле.
това е преди 2 дни
https://plus.google.com/u/0/photos/103756488488347349953/albums/ … 71940010331039346
сега са още по-зле. Пресушавах ги, поливах ги..е не и не. На сянка са..Мисля си обаче, че веднъж се улисах и ги наторих на втория ден от както ги пресадих..Дали не е от това? Да ги мъча или да ги сменям?

И още един проблем - едни черни мушички има в пръстта на едно сандъче със сакъзи, на тези циганчета и на саксията с две грудки каскадна бегония. В капан съм - не мога да пресадя.

И да се похваля - глоксинията ми има листенца. Много и се радвам.
Азалията още е жива от 23 април е.  Crazy Поливам в чинията с преварена вода.
Купената от кауфланд бегония с цел спасение е жива.
Имам страхтно нацъфтяла вконбинирана саксия - бакопа, две епетунии, върбинка - утре снимка.
Другата ми висяща комбинирана саксия с оспеоспермум, две спасени от кауфланд бакопи и една върбинка е храна на пчуличките. Атракция за децата ми. Странното е, че единия стрък бакопа цъфти смесено - бяло и лилаво.
Благодаря, че ме изчетохте.
А..имам и кралско мушкато/закъснял подарък за РД-то ми/, и още едно дребно мушкато..
Извинете за дългия пост. Hug Спокойна вечер   bouquet

# 544
  • Бургас
Какво ги правите тези циганета ,че така се скапват.На мен пък са ми много лесни.От семена си ги отгледах и си ги опазих зимата.Само едно имам купено.
Виж ако има меко изрежи до там където е твърдо,може и да се съвземат.Няма да попречи,ще се разклонят даже повече.
За сакъзите щом са напъпили и ако вече си торила със зелен кристалон може и да започваш с тор за цъфтящи.Ако искаш още листна маса натори още веднъж със зелен и тогава./това си е мое мнение,може и да не е правилно/
За петуниите не съм много на ясно защото миналото лято за първи път ги опазих до края.Може би искат подхранване.
За черните мушички от влагата е.По горе съм писала за маслата.
Всичко иска грижи.Много грижи и много четене.За всяко цвете по отделно.И аз само чета и пак падат жертви.Има и полза обаче,от опит споделен предимно.То са болести ,гадини,при около 300 саксии които имам си е цяло геройство,че имам около 10 загинали за година.Понякога пък и от собствените си грешки се поучавам.Я почвата е кофти,болести ,гадини и какво ли не още  Twisted Evil
Цяла кутия съм заредила с препарати  ooooh!

# 545
  • Там, където ме обичат
Момичета, като стана въпрос за Кристалон, да ви попитам като по-опитни.
Имам жълт, кафяв и лилав. С кой е най-добре в момента да подхранвам сакъзи и петунии? Всичките са цъфнали.

# 546
  • на североизток от Рая
 Аз пък ще си купя само червен. Миналата година само с него подхранвах всичките си цветя. И цъфтяха, и листата им бяха свежи и наситенозелени, и съм доволна и предоволна от него.  Simple Smile

Лека!

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 22:43 от neli mar4

# 547

Всичко иска грижи.Много грижи и много четене.За всяко цвете по отделно.И аз само чета и пак падат жертви.Има и полза обаче,от опит споделен предимно.То са болести ,гадини,при около 300 саксии които имам си е цяло геройство,че имам около 10 загинали за година.Понякога пък и от собствените си грешки се поучавам.Я почвата е кофти,болести ,гадини и какво ли не още  Twisted Evil
Цяла кутия съм заредила с препарати  ooooh!

Леле, браво.  bouquet Къде ги гледкаш толкова саксийки?

# 548
  • Бургас
Скрит текст:
Скрит текст:
Жълтия кристалон е за разсади,за развитие на коренчета предимно.За резници които се захващат също.Зеления за листна маса.И аз мисля,че най подходящ за цъфтящи е червен.Кафявия мисля беше за подхранване след цъфтежа,за луковици е подходящ.С лилавия не съм на ясно.
Белия също е по време на цъфтеж ,аз имам от него.
Преди месец си купих мастербленд аз ето този за листна маса
http://sortovisemena-bg.com/units/%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%9C%D0%B … A+20.html?u=90293
и ето този
http://sortovisemena-bg.com/units/%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%9C%D0%B … A+30.html?u=90294
Жълтия кристалон си го ползвам много защото правя доста разсади и постоянно вкоренявам нещо.
 Zolka ,в къща живея,лятото е лесно,всичко изритвам на вън.Зимата е проблем малко,но си го реших до някъде.Който иска хладно презимуване е на стълбището където имам и рафтове и мога да събера около 50 средни саксии.Малко ми мрънкат за големите които са по края на стълбите,разни цитруси  и една огромна саксия хибискус,пасифлори няколко.На парапета имам стойки за сандъци.На прозорците вътре понеже повечето не се отварят есента ми направиха стъклени рафтове.Тоест стават на два реда ,перваза ползвам и още един рафт отгоре.По малки орхидеи,теменужки и разни дребошлъци, събирам доста.Тавана ми е дървена ламперия.Забивам куки и синджири и там висящи.Около 10 ирхидеи си висят от тавана и на никого не пречат.На стената решетка и там нареждам по вертикала,начини много има Laughing Стенни саксии,дупки пробивам навсякъде  Joy
Нели
Скрит текст:
Проверявах в пощата няколко пъти,днес не работеше,вероятно ще получа след празниците,ще пиша веднага .От Девичка ги получих.

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 23:22 от denima

# 549
  • На брега на реката
Здравейте, момичета! Извинявам се предварително, че нахълтвам така неподготвена във прекрасната ви цветна тема, но имам нужда от съвет. От вчера съм горд притежател на това храстче . И понеже ми е подарък, а всички мои близки знаят, че аз съм един виден цвето-уморител, ужасно се трогнах от изненадата. Наумила съм си, че това поне ще вирее в моя дом. Но за жалост подаряващия не е отразил продавача и не е запомнил какво е растението, как се отглежда, как се полива. Та аз не зная дори как да го присадя  Mr. Green
И още нещо, какво би виряло на изключително сенчеста тераса. Може пък да ми хареса да се грижа за цветя и да си "оцветя" терасата  Mr. Green
Весели празници и благодаря предварително на всеки отзовал се  Hug

# 550
denima - благодаря за съвета. Постоянно чета и постоянно ги наблюдавам. Това ми е първа година да отглеждам балконски цветя, за това и опит нямам. И моля моля  Naughty две циганчета ги отглеждам, само 4 вървят към гибел Joy Като ми свърши наличния тор ще взема червен кристалон. За сакъзите - да, искам още листна маса, че нали уж трябва да висят, а те още стърчат. За това съм в дилема.
Весели празници  Hug

# 551
  • Бургас
За храста не мога да помогна,може би е евонимус,но въобще не съм сигурна.Храстите не ги разбирам.
За сенчеста тераса-фуксии,бегония,циганчета,латинки.Аз на северна си гледах миналато лято и петунии и сакъзи и добре се развиваха.

# 552
Блонди,  те, мравките не им пречи новата почва. Точно за един час са се показали пак.
Направо третирай със сода.

Дааа, там са си. И бакпулвер сложих, но не се впечатлиха кой знае колко  Rolling Eyes Ще купя явно нещо за пръскане и се надявам да се преместят  Tired

# 553
Че те мравките не пречат! В нашият двор има по 5 мравуняка на квадратен метър. Има и пчелички сега около люляка, но когато цъфна черешката, нямаше. Sad А по ирисите пълзят охлюви.

# 554
  • Там, където ме обичат
Че те мравките не пречат! В нашият двор има по 5 мравуняка на квадратен метър. Има и пчелички сега около люляка, но когато цъфна черешката, нямаше. Sad А по ирисите пълзят охлюви.
И аз така знам, че мравките не пречат, но охлювите да.
Сипвай сол срещу охлюви, по пътечките им.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт