Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 232
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Здравейте, моля да ми помогнете със съвет.. От месец имам мандаринка Каламондин вкъщи, купих и тор за цитруси и си я подхранвам. Вчера забелязах , че много от листата и са опадали изведнъж около саксията, буквално за ден и при допир направо се откъсват и падат от дръжките. Около 70 % паднаха..много странно, има плодчета иначе..Някой да има представа защо и какво да направя?

# 526
Блонди, не вярвам а е от мравуняка, но пък не му е и мястото там.
Разкарай ги...поръси с едно пакетче бакпулвер купчината и остави така няколко дни.
Не я поливай.
При мен са тази година ужасно много, но пък не съм забелязала да правят поразии по растенията.
Огледай листата, по тях се разбира дали е болна розата ти.

Мерси  Hug

Не е болна мисля, но и листата още са червени и малки, не се вижда кой знае колко.
Наторих я и натрупах отгоре нова пръст, ще ги видя дали ще се разкрат.
За неполиването - трудна работа, утре ще вали  Crazy

Ако пак излязат над новата пръст, ще сложа бакпулвер  Simple Smile

# 527
Здравейте момичета. Започнаха почивните дни около Великден и се покрихте.
Весело изкарване на празниците. Аз ще боядисвам яйца и ще правя козунак в събота. Реших да доставя удоволствие на Вики да боядисва тя.
Днес е около 15 градуса и е много по приятно. Мрачно, но не е поне студено. Всички цветя ги пратих окончателно на терасата. Омръзна ми да ги разнацям.
И най накрая да си покажа нещо цъфнало. Това е голям  рекорд.  Joy

Имам още едно по тъмно, но на светлата стена не е излязло. Трябва да го преместя и да снимам.
И рододендрона ми.

Лек ден на всички.

# 528
  • Там, където ме обичат
Имам едно питане пак за маната. В много статиите в нета пише, че това е болест, с която борбата е невъзможна. Въпросът ми е, ако орежа болната роза /не е мини, но е балконска, флорова/ , ще израсне ли пак?

# 529
  • в огледалото на живота
Хексилина,с прекрасен цвят те е дарил родендрона  Heart Eyes Любовта ви е взаимна   bouquet
Не е лека задача това с козунаците.Един път се пробвах и всичко завърши трагично.... Tired
Освен майсторлък си иска и спазване на технологията.Да покажеш творението после  Hug

Аз имам въпросче:Клинес добър вариант ли е за торене на цветята?
Скрит текст:
И в какъв период правите през лятото това?
 Hug

# 530
 devi4ca , аз тук съм със някакъв смесен тор. Горе-долу такова му е шишето.
 Пълня една голяма лейка с вода и слагам от него. Поливам всяка седмица по веднъж. Сутринта като ги изнесох щях да ги поливам, но са подгизнали от предния дъжд.
Козунака ще го боря, няма тук и искам да направя.
foxysilver , струва ми се късно да я орежеш сега. По принцип ако е по рано не пречи, но сега филизчетата излизат. Огледай дали има нови издънки и режи така че да остава поне по 1,2 "колянца" за да има да избие.
Нели,

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 14:06 от Хексилина

# 531
  • на североизток от Рая
 Здравейте!  Hug

Фокси, аз пък бих те посъветвала да резнеш розата. Бързо избиват и растат новите филизи. Моите две ги орязах преди по-малко от месец. Вчера ги огледах, защото почиствах из мини градинката си. Пораснали са доста, дори пак чупих слабите клонки. А тук там има и пъпки. Розите не са претенциозни цветя. И аз ги режа, когато аз реша, а не по правилата. Не режа есента, а късно напролет. Не чувам непрекъснатото напомняне на свекърва ми. Дори й казах, че когато и да ги орежа, пак ще цъфтят цяло лято. Тя вижда, че е така и е съгласна с мен. ама "ей така, аз да си кажа" , ми вика.  Mr. Green А вие знаете колко е готина розата ми, нали?!  Simple Smile

Девичка, торила съм с течна тор, но не беше такава, каквато ти показваш. Моята беше доста популярна.  newsm78 А теб кое те притеснява? Нали е за цветя. Всички имат добро действие.

Днес много се разтревожих. Сетих се, че не съм си купила летен гербер. А без него не оставам. Сега това ми е фикс идеята. Да търся и да си купя.

Сакъзчетата растат, имат вече листа, оформят се добре и ме радват. Ще станат за показване. Simple Smile

Всички латинки изникнаха. А най-големи са тези, които синът ми засади.  Simple Smile

Ще има латинков водопад. Ех, колко ги харесвам и тях.

Две миналогодишни.

Хубав ден!  Heart Eyes

# 532
  • DE
Аз го раздавам днес лентяй и атакувах магазините за цветя.
Нямам шофьорска книжка и се предвижвам с колело...едвам се прибрах.
Кошниците отпред и отзад пълни, накачулено по рамките и ако имаше начин и на ушите си щях да провисна саксии, ама тц Embarassed
Прибрах се клатушкайки, накачулена като коледна елха.
Днес са тук при нас "топли" 10 градуса с повяващ северен ветрец, абе идилия. Почвам да пълня саксии.

Хекси, хубаво лилаво. Като разцъфнат и другите пъпки става приказка.
Сложи го някъде в земята, че ще му трябва място.
Нели, и аз ги обичам латинките, но се отказах от тях. Събират въшките на целия град, направо почерняват и ми е жал да ги скубя.
devi4ca
, аз торя с евтина течна тор. Купувала съм и скъпа, концентрат, разлика няма.
Блонди,  те, мравките не им пречи новата почва. Точно за един час са се показали пак.
Направо третирай със сода.
Гледам сега при мен по плочковата пътека купчина до купчина. Имам гранули против мравки и ще наръся.

foxysilver , имах доста проблеми с брашнестата мана. Зеленчука(туквички, тикви), лозата ми цялата побеляваше.
В зарзаватчийската тема бяха споделили, че пръскат с вода и прясно мляко. Миналата година пръсках два пъти профилактично и мога да кажа, че листата до края на сезона бяха чисти.
Пробвай с нещо, пък после режи ако трябва.

Много се разприказвах...изчезвам да си върша работата flower

# 533
  • на североизток от Рая
Хриси, благодаря!  Hug

Маце, нямам нищо против да онагледиш покупките си със снимки.  Whistling

А моите латинки, да чукна на дърво, не са ме изненадвали често с гадини. Знам, че ги обичат въшките, но когато се е случвало, орязвам растението, пък то после избива наново, че даже и по-гъсто и кичесто става. Аз от дете обичам латинки, както и калинки.  Flutter  4470

# 534
  • в огледалото на живота
Хекси,Нели,матце  bouquet
Аз вчера си купих от тази тор,но хич и не съм придирчива.Ще ги нагощавам веднъж седмично и надявам се са доволни.
Имам да показвам получени подаръци,но сигурно утре ще ги щракна за оглед.
Агнесана  Hug Wink

# 535
Матце, искам снимка на колелото с цветята.  Hug  Heart Eyes И аз днес се отдадох на мързел, то всеки ден не може.
Рододендрона може да го занеса в Бг. Искам го тук, но знам че ще го унищожа. За сега му се радвам.
devi4ca , аз съм само с тези торове цяло лято. Ето миналата година какво беше покрай мен
http://media.snimka.bg/s1/0797/027838806.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0797/027838805.jpg?r=0
И от тук нататък
http://hrisa1.snimka.bg/flowers/cvetya-2012.650183.27937090
Ето ги в момента( всяка година са така по това време)
http://media.snimka.bg/s1/2038/030320013.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2038/030320012.jpg?r=0
марулки http://media.snimka.bg/s1/2038/030320015.jpg?r=0

Щях да пиша за мравките че бягат от лимонтузу. Пръскала съм в нас и изчезват.

# 536
  • на североизток от Рая
Хриси, в момента моите сакъзчета приличат на твоите.  Simple Smile А миналогодишните ти цветове са като моите миналогодишни.  Simple Smile Значи вървим по един и същи път.

А аз съм срещу това на снимката.

Скрит текст:

Толкова е близо до мен, че все едно ще влезе през прозореца. И гледката в момента  е същата - зелено и свежо.

Хареса ми снимката с Вики+коте, и
Скрит текст:
Вики+ дядо с наденичка.

Аз пак рових из саксиите.

Долихос лаблаб е поникнал в една кофичка от мляко, местих го в голяма саксия.

Сега се отдавам на релакс с книга.

# 537
  • Там, където ме обичат
Нелка, Матце, благодаря.

Ще пробвам първо с млякото и ако не стане, под ножа.

# 538
  • Бургас
Привет!
Много сте изписали пак.Исках да ви покажа нещо,обаче снимка бг нещо спече Close и не мога да кача снимки.Нищо и утре е ден,тъкмо може да има и още.
А иначе имам още лаленца качени и моя рододендрон започва да цъфти.Гледайте от тук до края,тези мисля,че не съм показвала.
http://denima75.snimka.bg/flowers/gradina-2013.736090.30295697
Аз също съм фен на латинките и вече започнах да си ги пръскам профилактично.Пръскам с масла.От нийм и чаено дърво.Дано това лято да няма много гадини защото миналото се наложи да изкарвам тежката артилерия а не ми се ще да пръскам със силни препарати,заради пчеличките  Cry
Латинки сях семенца по етапно и първите ми доста са дръпнали,даже имам още малко семенца.
Имам един хипеаструм купуван март 2012 с два цветоноса с по 4 цвята .За сега са отворени само два. Ако успея да кача снимки ще го покажа.
Днес си пренареждах единия балкон,утре другия ако остане време.Яйцата и аз в събота ще боядисвам да не ги премятаме от днес до неделя и козунаци ще си правя пък дано се получат.
За благотворителния базар направих малки козуначета за голямата дъщеря и станаха доста сполучливи.

# 539
  • Там, където ме обичат
Moмичета, чаеното масло предполагам от аптеките купувате.
Как приготвяте спрея и за какво точно помага?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт