Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 236
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
На който му е студено, непреветливо, ветровито и чака с нетърпение да се затопли, да си вигне ръката
 wavey НА МЕН, НА МЕН
Предлагам да ви пратим натам 10-ина градуса, че ми идват в повечко тук.

Нели, много красиви подаръци ти е направила Мариетка!

Аз имам 7 мушкати (ако така му е мн.ч. на мушкато изобщо) и 2 сакъзчета. Знам цвета само на едното сакъзче- всичко друго ще е изненада. Ще си остана обаче с един цъфнал нарцис- на другите два са им изсъхнали пъпките  Sad
А докато се наканя да снимам детелината тя прецъфтя.  Confused

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 16:55 от t_tabakova

# 511
Матце,  wavey cold
 t_tabakova , аз също имах един нарцис, но го гледам изгнил. До скоро беше добре. Аз съм доволна за 10- те градуса. Стигат ми.  Laughing
Мамма, и аз много ги харесвам. Особенно жълтия ми е голяма слабост.
Искам да ви пусна още няколко снимки, но нямам време. След малко ще изведа Вики да гледаме колко са силни селските мъже.  hahaha Ще има празненства по случай 1 май и ще вдигат традиционното майско дърво.
Скрит текст:

# 512
Привет дами,

дали може някой да ме консултира, каскадна петуния на северен балкон дали ще вирее?

# 513
  • на североизток от Рая
Привет дами,

дали може някой да ме консултира, каскадна петуния на северен балкон дали ще вирее?

Моите само на северен ги отглеждам. Страхотно им се отразява. Не е съвсем без слънце, а в жегите не прежуря  и това им харесва.

Момичета,  Hug!

# 514
  • DE
И аз съм за 10 градуса плюс! Приемам на драго сърце! Тук днес вали та не спира...Ма утре уж слънце та да видим.
Хексилина, мерси за съвета за домата, не се бях замисляла, че трябва да го подпра, но си абсолютно права!
matze, сподели до кой център ходиш?
Скрит текст:
Аз се лутам и не мога да намеря никъде сносни цени и хубави цветя...От Dehner не е евтино и все загиват. Baier ми похвалиха... В Otto бях миналата събота, ама не се очаровах.

И един въпрос - някой хващал ли си е върбинка от стръкче отчупено?

# 515
В Паркстрой само така размножават върбинката. Обаче слагат резниците в специална смес от пясък перлит май беше и някакви други там неща. Не съм сигурна какво точно е.

# 516
  • ГОре на черешата...
Нели, махни им цветовете, дърпат много сокове, сложи на сянка и поливай много оскъдно.
Ако не се хванат, пак ще ти чупна, този път повече Hug...

Утре ранко потегляме сред природата,
Скрит текст:
днес съм много щастлива, с изключение на един килим мога да кажа, че ремонтът приключи. И ми е красиво, и ми е уютно...
цветята ми обещават много цветове, сутрин като стана тичам първо при тях...

Прекрасни празници, момичета  bouquet!

# 517
  • на североизток от Рая
  Мариетка, пожелавам ви приятна отмора сред природата!  Hug

Утре ще се погрижа за цветята. Ще спазя това, което казваш. Аз поливам доста. Прекалявам, значи... Blush

Хубави празници на всички!  Hug

# 518
  • ГОре на черешата...
В началото по-оскъдно поливай, че бързо загниват.
Скрит текст:
маршрутът е Крушунски водопади и Деветашка пещера - казват - било уникално красиво. Фотоапаратът е в раницата, ще показвам...

# 519
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В началото по-оскъдно поливай, че бързо загниват.
Скрит текст:
маршрутът е Крушунски водопади и Деветашка пещера - казват - било уникално красиво. Фотоапаратът е в раницата, ще показвам...

да, да, да  Party Party и ние ще ходим нататък лятото Simple Smile

# 520
  • Там, където ме обичат
Момичета, аз пак да попитам - как да боря брашнестата мана, която ми е нападнала едната роза?
Нямам наблизо агроаптека. Четох, че извлек от чесън помага, някакви мнения?

# 521
Според моя опит нищо не помага за брашнеста мана,освен сериозни препарати от селскостопанска аптека. Бих те посъветвала да вземеш и листо като ходиш,да го видят все пак.  Peace

# 522
Момичета, едно питане - възможно ли е розата ми отвън да съхне, защото в корените й има мравуняк? Никак не ми се иска да го унищожавам, но и е искам да ми изсъхне розата  Confused

# 523
  • Там, където ме обичат
Според моя опит нищо не помага за брашнеста мана,освен сериозни препарати от селскостопанска аптека. Бих те посъветвала да вземеш и листо като ходиш,да го видят все пак.  Peace
Mерси.   bouquet

# 524
  • DE
Блонди, не вярвам а е от мравуняка, но пък не му е и мястото там.
Разкарай ги...поръси с едно пакетче бакпулвер купчината и остави така няколко дни.
Не я поливай.
При мен са тази година ужасно много, но пък не съм забелязала да правят поразии по растенията.
Огледай листата, по тях се разбира дали е болна розата ти.

GraGra, тук където съм аз има два ТООМ и RePo. Отделно малки оранжерии които продават цяло лято. Ама и аз съм в малко селски район.

foxysilver орежи и малко листата на розата и след това пръскай през два дни със 1с.л сода разтворена в 5л вода.(маната идва от влага и се ограничава с влага)
Става и с разтвор от вода и прясно мляко
Ако не ти се занимава направи така както Нези те посъветва.
Лично аз съм по отварки и разни "вещински" бъркочи. Да не се задълбочавам как усмърдявам махлата с "балсам" от коприва

Общи условия

Активация на акаунт