Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 239
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
и да препорчам айкън против мравки. миналата година чудесна работа ми свърши

Благодаря ти! Ще го потърся най-късно утре Peace

# 496
  • ГОре на черешата...
Нели, специално за Твоят ден тогава /не е моя снимката, на съфорумка е/:

# 497
Честит празник момичета!
Живи и здрави да сте вие и вашите семейства  Hug
И аз си имам цвете в къщи- Калин beer2/ММ/

Скрит текст:
П.П: Четирите циганчета, които си купих миналата седмица уж здрави, цъфтящи сега линеят. Бяха на северна остъклена тераса. Слънце ги пече по 3-4 часа сутрин. Моля помогнете ми. Може ли да са преполяти.
https://plus.google.com/u/0/photos/103756488488347349953/albums/ … 71940010331039346

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 19:52 от VK

# 498
  • на североизток от Рая
   Simple Smile Малко късно идвам, но реших да ви покажа какво си подарих за Цветница.
 Всяка година на този ден си купувам цвете. Днес ходих до оранжерията и се върнах с тези красоти:

Това с по-малките листенца е Калибрахое. Щяло да цъфти в синьо, ще чакам цвят тези дни.

Утре ще покажа какво получих онзи ден в хубавата кутия.  Simple Smile

Мариетка, благодаря за цъфналото дръвче!  Hug

VK , честит именик! Да е здрав и да те обича и уважава много!  Hug

А циганчетата ги остави малко на сянка и не ги излагай на силно слънце повече. Казват, че обичали слънцето и напечените места, но личният ми опит показва, че при мен виреят по-добре на по-сенчесто и хладно. Иначе от слънцето листата им омекват и цветето придобива жалък , смачкан вид. Дано да се оправят!  Peace

Хубава нова седмица!   bouquet

# 499
  • DE
Здравейте цветенца Hug
Аз, малко позагубена в превода, съвсем забравих че е цветница Embarassed
Малко за смях... ама първото лале при мен и "немесиа" която купих преди няколко дни.

За съжаление не съм разглеждала предните страници...на Нели петуниите пред мен ме погъделичкаха по носа.

Спорна нова седмица!

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 01:55 от matze

# 500
Нели, благодаря за съвета  Hug И аз си помислех, че това слънце по 3-4 часа сутрин им идва в повече и за това ги преместих на сянка и дори смятам леко да ги засуша. Трябва да се науча как да ги гледам, че вчера свеки ми подари още едно и от преди това имам едно...
Петуниите са ти много хубави. На мястото на прецъфтелите ми теменужки смятам да сложа калибрахое. Колко броя е прилично да сложа в 50 см.сандъче. Предвид това, че обичам изобилие...3 или 4?

# 501
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Нямах време да вляза вчера, за да ви честитя празника, така че честито на патерици! Честит рожденик и на Нели!
matze красиви са цветята  Hug
При мен първо цветче отвори една сенполия- трейлър, но съм малко разочарована, защото не е по сорта. Липсват сините пръски, които всъщност я правят интересна. Обаче има доста пъпки още, та се надявам все някоя да си цъфне по сорта. Да поясня какво е трейлър- храстовидни теменужки, при които има много розетки в растението. Те обаче не излизат една от друга като детки, а са си отделни, не знам дали обясних разбрано.  Confused
Ето тук моята

В цял ръст
Отзад цветчето също е интересно

# 502
Таня, трейлър имаш в предвид че цветчето е от два цвята, правилно ли съм разбрала?

Аз имам една бяла с розови линии която току що цъфна и ще покажа скоро.

Матзе, моте лалета пъпките им са все още зелени и ги чакам с нетърпение понеже не помня какъв цвят купих...

Нарцисите ми не са цъфнали още,   Sad но теменужките са в разгара си.  Mr. Green

таман понесъх мушкатата навънка и беше 5 градуса нощеска и ги прибрах..

# 503
  • в огледалото на живота
Честит празник на патерица на всички именници в цветната тема   bouquet Не успях вчера,затова днес ги поздравявам....
Нека с името си създават и носят красота навсякъде  Hug

# 504
  • Пловдив
Таня, трейлър имаш в предвид че цветчето е от два цвята, правилно ли съм разбрала?
Не, трейлър е когато има много розетки- туфи- в едно растение и обикновено удължени дръжки. Ето тук на руски е обяснено много добре и кратко и показано едно такова растение за пример http://rostov-fialka.narod.ru/html/soveti/TRAIL.htm При тези видове е допустимо, даже задължително да са много растения в една саксия, а не като обикновените сенполии- по едно. А тези, които имат разни "пръски" по тях, както би трябвало да има моята, са фантазийни сортове.Ето така се очаква да цъфне http://gesneriads.wbs.cz/KATALOG/R/Ramblin_Magic1.jpg

# 505
Здравейте момичета.
Пак напълнихте страниците с красоти.
Матце, тук по дворовете вече нацъфтяха и лалета и нарциси. Моите по терасата още ги чакам. Щях да снимам тези дни съседни дворове обаче вали и не мога нищо да направя.
Грагра аз като стара свекърва пак да кажа.  Опитай се да намериш някаква подпора на домата. Ще израсне още малко и ще се наклони, може и да се счупи. Аз имам две големи клечки ( наистина са такива) и подпирам с тях. Тази година мисля да не садя домати. Имам една краставица за сега. Марулите ми и те са вече доста големи. Тераската ти е супер.
И да покажа нещо все пак.

http://media.snimka.bg/s1/2031/030305685.jpg?r=0
Грагра, и да наснимаш градината като отидете. Ние сме ходили само до езерото, за градината нямахме време.

# 506
  • на североизток от Рая
  И от мен ПРИВЕТ!

Такова прекрасно време е! Кеф ми е да съм навън, на терасата сред саксиите, изобщо ми е кеф да дишам. Като разгледам красотите, които показвате, пак ми става кеф. Изобщо се кефя както виждате.  Laughing

Табакова, много ми беше интересно и полезно да разгледам този линк, който си пуснала. Признавам руснаците. Всичко, което е информативно , го поднасят по толкова сдъвкан и разбираем начин, че  и прост да си, пак ще разбереш. И винаги предлагат много снимков материал. А какви чудни теменужки видях...Искам.  Flutter

Аз да покажа моята, която е единствената цъфнала. Подарък ми е за 8 март от мама и още не е прецъфтяла.

Скрит текст:

Чакам и една друга да цъфне и вече личи, че ще е лилава.  Simple Smile

Това са подаръците ми от МариеткаHeart Eyes Засадих ги веднага, още бяха пооклюмали. А сега някои пак са така. Не могат да живнат все още. Силно се надявам, че  въпреки жегите ще се хванат. Не искам да ги загубя...

Скрит текст:

това ми го подари една жена, но въпреки старанието ми, листата пожълтяват. Едва ли ще се хване. Вече има само 2-3 листа. Остана му красивият цвят.

пак подарък. Дано поне едното бяло мушкато да оцелее.

Ку4о, познаваш ли това?  Simple Smile  Hug името е в синьоLaughing

но това е малкото картофче. А какво излезе до него.  ooooh! Високо стебло, здраво и дебело като тояга. Ама като се разлисти, тогава ще го снимам. Благодаря ти! Вече втора година се радвам на този картоф.  Simple Smile

Благодаря за търпението да ме изчетете!  bowuu

# 507
Аз пък се хванах по основно да почистя хола и цветята отидоха всички на баня. Пуснах душа и обрах всичкия прахоялк по тях. Отделно всички саксии съм ги накиснала.
Нели, според мен вземи и махни цветът. Мое мнение си е, но знам че взема от силата на самото цвете и по трудно се хваща. Иначе честити придобивки и дано по късно да показваш едни големи растения.
Моя картоф е при майка, не съм се сещала да я питам дали е поникнал.
Тук е 8 градуса и отново вали. Саксиите с мушките ми пак са вътре.  ooooh!

# 508
  • DE
Хриси, то и при нас, у хората, всичко е нацъфтяло само моята градина е малко от бавноразвиващите се Embarassed
Нели, много ще ти е кичест балкона тази година Hug

На който му е студено, непреветливо, ветровито и чака с нетърпение да се затопли, да си вигне ръката
 wavey НА МЕН, НА МЕН

Аз пак с плахи снимки на плахи цветчета.
Четвъртък съм го запланувала за закупуване на цветя. Време ми е да си напълня празните саксии.
Вожда е от няколко дни извън града и ще се възползвам да нападна един градинарски център.
Пък като се върне, ще му сготвя нещо вкусно за хапване hahaha

# 509
Хексилина, прекрасни фритиларии  Heart Eyes
Останаха ми очите в тях.

Общи условия

Активация на акаунт