Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 199
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Отдавна исках да ви покажа едно цвете, което имам от години, но не му знам името. Най-накрая се сетих да го снимам
Някой може ли да ми каже как се казва? Миналата година едвам не го загубих. Изсъхнаха му всички листа и опадаха. Остана само една пръчка и се чудех дали ще оживее, но се показаха нови листенца и сега пак ме радва.

# 616
  • на североизток от Рая
Имам си вече жълто мушкато... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И аз, и аз си имам.  newsm68 newsm44 newsm68

Ама и лилаво си имам.  Hug

denima , благодаря ти сърдечно!  Heart Eyes

Удоволствие е да се общува с хора като теб. Толкова беше бърза и точна, пратката е в отлично състояние, благодари и на брат си от мое име. Няма грам пръст в кашончето, така перфектно е наместено  и изпратено всичко.
 Много си коректна!  Hug

Снимки има, не само на новите ми цветя. Ще покажа.

Sea lights
, напрягам се да се сетя името на твоето цвете, но  в момента не се получава. Много съм изморена, мозъкът ми не работи на пълни обороти. А знам какво е.  Thinking

Много съм щастлива!  Simple Smile

Да не би да е Аралия/Фатсия/.

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 15:41 от neli mar4

# 617
Нели, напълно възможно е и да е това. Ще прочета за него. Много ти благодаря  Hug

# 618
  • в огледалото на живота
Sea lights,на мен ми прилича на стаен клен,но може и да греша:
Скрит текст:
Ето за него инфо:
http://cvetq.info/news.php?extend.19.3

# 619
  • на североизток от Рая
 Първо и аз за стаен клен го помислих, но това сякаш не е толкова нежно дръвче. Повече на бръшлян ми прилича дори. И май листата му са жилави. От снимката това мога да видя.

# 620
Поразтърсих се в Гугъл и на тази снимка ми прилича точно на моето растение http://gradina.zamakabg.com/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B5 … sia_japonica/1251 и май Нели е познала. Иначе никога не е цъфтяло и много не ми прилича на клен-а от снимката на devi4ca.

# 621
  • на североизток от Рая
 Такова е, Sea lights. Вече съм категорична след твоята информация от нета.  Peace

# 622
Най-после и аз да знам какво имам. Майка ми го донесе мъничко преди няколко години и не му е запомнила името. То милото си расте и стана вече доста височко, като дръвце. Прилича ми по листенца на лозичка.

# 623
  • Бургас
Нели,радвам се,че всичко е наред и сте доволни  Hug
За мен пак нямаше нищо Sad ooooh! досега не ми се е случвало.Да не си чеша езика само и аз днес имах пратка по Еконт.

Бебешори са  Laughing ама като съм лакома наблегнах на количеството  hahaha

# 624
Да се похваля-бенджамина ми живна. Още мъничко да се разлисти и ще ви го покажа, да видите разликата. Hug
Вчера си гледах едната петуния-от миналата година е, бяла. Расте като луда и и вдигнах листата да видя няма ли някоя тревичка отдолу. И ха-изненада, имам бебета петунии за цяла рота. А аз си накупих-имам 12 общо и няма място за още... Да бодна три в сандъче/ имам едно празно/, разсадих няколко на други местенца и пак 10тина ми остават...
Колко петунии най-много мога да набутам в едно стандартно сандъче?Бордюрна е.

# 625
denima, какво точно е това newsm78 и какво се очаква да стане Grinning

# 626
  • Бургас
Въздушни тиландзии.Накачулих ги на корени от дърво закачени на стената.по-късно ще покажа снимки.Ето снимки от нета.Ако въобще успея да ги опазя  Praynig
http://www.google.com/search?q=%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1 … =1958&bih=854
То има и мои снимки Laughing

# 627
Хм, интересно Grinning Кажи нещо повече - колко време издържат така, растат ли, пръскаш ли ги с вода? Въобще как се грижиш за тях?

# 628
  • Бургас
Denima, и мен изненада със това растение  newsm78

# 629
  • Бургас
Ами и аз сега се уча.Нямам много опит.Миналата пролет брат ми си беше поръчал и ми подари една.Цяло лято оцеля в едно малко панерче си стоеше.Лятото всяка сутрин я пръсках.Искат висока влажност на въздуха,но да не се задържа вода в розетката.От време на време се потапя във вода,лятото по-често естествено.Явно прекалих с поливките зимата и ми загни,а се развиваше много добре,доста беше пораснала.Сега ще бъда много внимателна.
За това съм ги насочила и надолу с главите за да не се застоява вода.При живо и здраво растение като го намокриш листата позеленяват,като при фаленопсисите корените.
Общо взето това е което знам и се уча в движение,питам като не ми е ясно и така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт