Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 201
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Покрай тези мушката съвсем се отнесох ooooh!

Честит празник на всички именници и празнуващи!Със здраве да си носите името и весело посрещане на празника! Hug  bouquet
Ето малко от моите мушката  Wink

# 601
Честито Възкресение Христово!
Здраве и късмет, любов и благоденствие да царуват в домовете ви!

Честит имен ден и на празнуващите днес!
Само с добро да бъде споменавано името ви!   bouquet

За жалост няколко дни нямах достъп до интернет и тепърва ще се връщам да чета, но се включвам със спешна молба за съвет.

Градината ми, всички цветя, всички фиданки, са нападнати от мравки... ама много мравки.
Днес като се загледах в цветовете на светлия рододендрон... той направо черен от мравки, розово не се вижда.
Дали и как да се боря с мравките?
Предварително благодаря за всякакви идеи и съвети.
По възможност - идея за средство, безобидно за кучета и деца.

Изчетох доста противоречиви мнения за това дали мравките са вредители или напротив - полезни. Продължавам да не съм сигурна дали трябва да се боря с тях. Може би само стандартно да напръскам овошките и растенията с препарат против вредители? Досега не съм имала проблем с листни въшки, но в статиите за мравките се твърди, че основно заради листни въшки се завъждали толкова много. Възможно е с някое от новите насаждения да съм уредила градината с въшки, но аз не съм забелязала да има - нито ги виждам, нито листата са лепкави.

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 01:49 от Mamma

# 602
  • DE
Здравейте!
Надявам се, празничните дни да са били вкусни и уютни за всички Вас Hug

Аз жълто мушкато не съм виждала тук по тези ширини. Мисля че Мариета показва снимки миналата година...я, ако има някой от вас снимчица да покаже пак, моля!

Мамма, мравките са навсякъде след като се позатопли. Не вредят на растенията, но гледката на разровена почва и пълзящи по цветята мравки не е приятна.
Вярно е, там където има листни въшки, особенно по дървета и храсти, мравките са по-активни.

Аз по назад бях писала че около цветя и по тревата третирам само с бакпулвер.
По плочки и пътеки ръся с гранулат против мравки, но не е за препоръчване за деца и животни.
Моето куче облизваше бакпулвера, но после се отказа Mr. Green
Двете ми дюлеви дръвчета бяха нападнати от мравки, направо опасваха цветовете. Пръсках/м профилактично по бабешката със 1с.л сода и 1 с.л течен сапун на 5 л. вода.

Аз май всичко и против всичко пръскам така. Недолюбвам химикали и третитането с тях.

Да не съм само на дъра-бъра Mr. Green

Спорна и лека нова работна седмица!

# 603
Момичета, помогнете със съвети, новата ми налба цъфтя 10 дни и изведнъж, новите зелени пъпки пожълтяха, защо, не съм и променяла мястото, стои на терасата на шарена сянка, поливам я в седмицата два пъти и един път с течна тор за цъфтящи.

# 604
  • Бургас
Ето го жълтото мушкато.Дребничко е в сравнение с другите.

Вчера правих фото сесия на този хубавец Grinning

Скрит текст:
Скрит текст:

# 605
  • на североизток от Рая
 Каква красота, denima! Heart Eyes

На някои снимки не им отива да бъдат скрити.

Например:

На мен Доби /така мисля/ ми беше пратила жълто мушкато. Но не оцеля.

Сега съм в очакване на друго.  Flutter

Маце, какви красиви снимки си направила! Имаш страхотен усет!  Hug

# 606
  • Бургас
Нели скривам ги за да не заемам място.Жълтурко го чакай утре.Изпратен е  newsm10
Цъфнал ми е един ранункулус

това го показах в темата за орхидеите ама и тука да го покажа

милтониопсис
а този паф дали ви го показах,много му се радвам,защото ми е първи

спирам за сега,утре пак Laughing

# 607
Здравейте!Извинявам се,че се натрапвам,но искам да ви попитам нещо.Купих си едни луковици за лилиум.Та въпросът ми е:как да сея луковиците,трябва ли да стърчат малко над почвата,как да поливам,искат ли нещо специално?Много харесвам тези цветя и се надявам да ми помогнете със съвети за да успея да си ги захвана успешно!Благодаря ви предварително!!!   bouquet

# 608
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте!Извинявам се,че се натрапвам,но искам да ви попитам нещо.Купих си едни луковици за лилиум.Та въпросът ми е:как да сея луковиците,трябва ли да стърчат малко над почвата,как да поливам,искат ли нещо специално?Много харесвам тези цветя и се надявам да ми помогнете със съвети за да успея да си ги захвана успешно!Благодаря ви предварително!!!   bouquet

не се извинявай, всички сме били начинаещи Simple Smile

ето нещо за луковиците  Hug

# 609
  • Бургас
Ето тука има още информация за лилиум
http://flowersnet.info/a185/%D0%9B%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%83%D0%BC … D1%80%D0%B5%D0%BC
Аз ги садя на около 15-20 см.дълбочина в градината.Миналата година имах пет в една огромна саксия и презимуваха на вън.Даже направиха и бебенца.Тази пролет ги прехвърлих в градината.Не се вадят луковиците,струва ми се малко късно,но си ги засади.

# 610
  • Gone with the wind
Денима, 15-20см не е ли ужасно дълбоко  newsm78
Аз знам между 5 и 10, според зависи от сорта /дали пускат коренчета  и от стъблото, или само от луковичката/

# 611
  • Бургас
Ами миналата година бяха по на плитко и после ги заривах допълнително.Високите бяха много нестабилни.В саксия при всички положения по плитко се садят.Не съм мерила с точност но със сигурност са най-малко на 15см дълбочина.Вече са избили та предполагам не им пречи.

# 612
  • Пловдив
Минавам набързо да кажа едно за показаните цветя и специално "Въздъх!" по сенполиите и фуксиите...

# 613
  • Талант на 2012,2013 г.
Имам си вече жълто мушкато... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 614
Здравейте момичета.
Имам много да показвам и разказвам, но нямам време да обработя и кача снимките. Бързам да си свърша работата из нас докато домочадието е по задачи, но не ми се отдава много. Има много почивни дни и са почти все покрай мен.
Денима, Матце много е красиво и при двете.
Извинявам се ако пропускам някой, не е умишлено.  Hug
Лилиумите зимата задължително покривайте със слама или повече пръст. Майка каза че при нея от 7 розави са изкарали само 3, другите са измръзнали. Надявам се другите цветове да са добре, но не съм разпитвала. Каза че божурите са напъпили. Имам няколко нейни снимки, ще покажа и тях.
Бях казвала че ще ходим по цветарски центрове. Заредих се много в събота. Снимки ако ми помогнат всички заедно да ги намаля ще пусна.
От там Вики си купи един жасмин, аз имам две мушки. Отделно на всеки посетител имаше по едно малко цветенце. Имам си циганчета тази година.
Ето обща снимка, на незасадени цветя.
http://media.snimka.bg/s1/2067/030377233.jpg?r=0
И малко "мокри" снимки

Скрит текст:

И две на едно близко дърво до нас. Есента мисля че го бях показвала със снегът и листата по него
Скрит текст:

Днес ми цъфна и едно лилаво лале, но няма да го показвам сега.
Лек ден.

Общи условия

Активация на акаунт