Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 220
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Ето малко снимки от мен:
Скрит текст:

И живите циганчета

# 556
  • На брега на реката
За храста не мога да помогна,може би е евонимус,но въобще не съм сигурна.Храстите не ги разбирам.
За сенчеста тераса-фуксии,бегония,циганчета,латинки.Аз на северна си гледах миналато лято и петунии и сакъзи и добре се развиваха.
Евонимус ни беше първото предположение, търсихме го по една книга на майка ми, но всички снимки бяха черно-бели.  Joy
Благодаря за всяко предложение за сумрачната ми тераса. Всяко гугълнах и много ми харесаха на вид. Ще стане моята работа, направо сте заразни с този ентусиазъм  Mr. Green

# 557
  • Варна
Здравейте, започвам да следя прекрасната ви тема   bouquet
Купих си семена от Австрия за бонсай, но не мога да разбера как да ги засея...в каква почва и дали има някаква специална подготовка и моля за помощ  Flutter
Бонсайчето е това.

# 558
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, започвам да следя прекрасната ви тема   bouquet
Купих си семена от Австрия за бонсай, но не мога да разбера как да ги засея...в каква почва и дали има някаква специална подготовка и моля за помощ  Flutter
Бонсайчето е това.

това е от тези бонзайчета, които са си дървета  Laughing
садиш семката, поддържаш влажно и чакаш да се покаже. когато порасте достатъчно с подстригване и посаждане в малка саксия ще стане бонзай, ако го оставиш свободно ще стане дръвче или храст с нормална големина. това цъфти добре  Laughing на двора имаме такова  Hug

ето това е нашето  Hug

# 559
  • Варна
Много е красиво  Heart Eyes Много благодаря...а да я посадя ли в малка саксийка направо за бонзай или после като се покаже да пресадя дръвчето в малка саксийка...за съжаление няма къде да го посадя, за да го оставя да си расте дърво  Tired Много благодаря за бързият отговор  Hug  bouquet

# 560
Много е красиво  Heart Eyes Много благодаря...а да я посадя ли в малка саксийка направо за бонзай или после като се покаже да пресадя дръвчето в малка саксийка...за съжаление няма къде да го посадя, за да го оставя да си расте дърво  Tired Много благодаря за бързият отговор  Hug  bouquet

имах някъде една руска енциклопедия за бонзаи  Laughing показваха как се прави бонзай от всичко, и от бръшлян даже  Crazy там ги отглеждаха като нормални дръвчета до метър някъде, а след това подкастряха корените и посахдаха в саксия за бонзай (играчка си е), а горната част оформяха според канона. ако я намеря ще снимам  Hug но докато стане метър-метър и нещо имаш време Simple Smile

# 561
  • Варна
 Hug много благодаря   bouquet

# 562
  • Велико Търново
VK, много цвят и свежест си събрала  Simple Smile

Нали преди време ви питах дали да махна двата доста дълги кълна от грудката бегония тубероза  Embarassed Е, вече и двата са се изправили и развиват листа  newsm44

В хола майка ми има драцена - , но все някое листо или изсъхва цялото или както на втората снимка Sad Поливаме я предимно долу в чинийката, пръскаме листата с вода, на светло място е, но не я пече - под прозорец е, драцената стига точно до перваза. Някакъв съвет?

# 563
  • Велико Търново
Уф, явно не качвам снимките правилно Sad

# 564
  • София
VK, много цвят и свежест си събрала  Simple Smile

Нали преди време ви питах дали да махна двата доста дълги кълна от грудката бегония тубероза  Embarassed Е, вече и двата са се изправили и развиват листа  newsm44

В хола майка ми има драцена - , но все някое листо или изсъхва цялото или както на втората снимка Sad Поливаме я предимно долу в чинийката, пръскаме листата с вода, на светло място е, но не я пече - под прозорец е, драцената стига точно до перваза. Някакъв съвет?

Не виждам снимките. Simple Smile

# 565
# 566

тук има клипче Simple Smile и съвет да се остави да расте 1-2 години за да закрепне стъблото  Hug

http://www.wikihow.com/Create-a-Bonsai-Tree

..В хола майка ми има драцена - , но все някое листо или изсъхва цялото или както на втората снимка Sad Поливаме я предимно долу в чинийката, пръскаме листата с вода, на светло място е, но не я пече - под прозорец е, драцената стига точно до перваза. Някакъв съвет?

десен бутон върху снимката, пропъртис и копираш адреса от там, не от полето горе  Hug

# 567
  • Велико Търново

# 568
  • София
Спред мен драцената е в добро състояние. Това "петно"  е само на 1 листо. Да не би да е от капка вода?! newsm78
Таква драцена гледах 2 години и накрая допуснах грешка, не знам къде и в какво точно сбърках и се сбогувахме.
Драцените не обичат често поливанеи директно слънцеогряване.
Не мисля, че е голям проблем, защото е само на 1 листо.

Има любители на драцените, ако имат желание да се включат със съвет. Simple Smile

# 569
Тук има информация за отглеждане на бонсай, но е на немски. Стъпка по стъпка е дадено
http://www.helpster.de/bonsai-selber-zuechten-pflegeanleitung_50201
А това видях като саксии
http://cdn.acfrg.com/i/0_0_fit_ffffff__png/ACfrG/productpics_ful … ize/8/809452b.jpg

Общи условия

Активация на акаунт