147 Американчета шарят яйца и месят козунаци или как го правят българите в САЩ.

• 35 140
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Леле, Форкс, добре, че са оцелели! За какъв СМС става дума? Дарителски?

Заки, изумява ме как така направо за местене говориш... На този етап от живота си не дори не бих си обула обувките, ако аз и ММ нямаме договори за фул тайм по-високо платени нови позиции, местене в район с почти нулева престъпност (разходите по пренасянето, вкл. продажба на сегашната ни къща, да се поемат от новия работодател), както и с гарантирано добро ниво на училищния район, в който ще учат децата.

Агентката, моля те, потвърди, че Дидиткини са ОК.

# 631
Анет, exactly  Peace

Хитрушка, ние също искаме да се преместим. Много сме мислили, рисърч, сметки..., но по- далеч от Кали няма да е със сигурност и това не е сигурно. Според мен трябва да си живял и работил на едно място, за да имаш представа за плюсове и минуси (а те са навсякъде). Шири се мнение, че във Вегас деца не растат, училищата са за гемблъри и ние всички живеем на стрипа  Mr. Green, ама отдавна съм спряла да се впечатлявам и обяснявам.

# 632
  • USA
Приоритетите се сменят с времето Simple Smile. Аз също много харесвам Чикаго. След повече от 10г в  Калифорния вече никъде не ми се мести. Въпреки това, има неща, с които си трябва време да се свикне. Като пристигне човек пресен от България и очаква европейска действителност има сблъсък с действителността. Просто, тук животът е различен. Първите години си мислех, че ако си намеря работа в Европа, веднага ще се преместим. Сега ми се отвори възможност и хич не ми се мърда. Винаги се намират причини.
Заки, аз също не мога да живея на равно място. Няма ли планина, да ми се закачи погледа не се чувствам добре.
Това за манталитета на хората е абсолютно вярно. Калифорния и Тексас са две различни вселени.

# 633
Под наем сме, мебели и без това не си заслужава да местим,малко са,работата на мъжа ми не е хубава за краткото време от което сме тук това намерихме,аз не работя още няма къде да дам децата в момента чак от август месец,за нас ще е същото пак ново начало.

# 634
за нас ще е същото пак ново начало.

Но на доста по-скъпо място, освен ако не сте някъде из Фресно или Модесто примерно, където пак са ферми и полета.

# 635
Заки, ако търсиш европейски тип град, по-евтин от Ню Йорк, Бостън, Чикаго и СФ (не събърбиите им), елате в Чарлстън СК (на гъза на георграфията Rolling Eyes). За да живеете в Даунтаун обаче пригответе 2К за малък 2бр. Един бр не можете да намерите, защото не се предлагат. Има в кооперации, но с ползване на общи части, обикновено студенти живеят там.
Сметнете и по-скъпи билети до БГ обаче заради вътрешния полет.
За магазини за евтина храна ще ви трябва кола (най-вероятно и втора, ако ще работите двамата). На полуострова няма евтин супермаркет.
Хората са усмихнати и приветливи, но силно религиозни в голямата си част. Дъ Холи Сити е никнейма на града. Повече от църкви и галерии няма.  Whistling
Училищата/детските (светските Wink ) са скъпи, но все пак чувствително по-евтини отколкото в НЙ, Бостън, СФ. Част от църковните и те са доста скъпи. Има и евтини, но аз не бих си дала детето там. Паблик скул на полуострова мисля, че няма.
8-10 месеца в година чудесно време, 2-4 месеца адска жега и влага.
Хубави плажове, много култура (ако ви остава време за това), спокойно и сейф (в Даунтаун).
Какъв разбор направих само...  Joy

Forks, кога ти е термина? Как ще ги раждаш - планирано секцио или ще опитваш виа натуралис? Колко ти е голям корема вече? Сподели снимка, плс, да му се порадваме.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 20:03 от Solley.

# 636
  • The QC to be!!!
Заки ще напиша един ?с а ти си го задай и на теб си отговори - ако нямате $$ за екскурзия, как го виждаш да се преместите на по скъпо място?  newsm78

То от квартал до квартал има разлика, та какво ли остава от град до град и от щат до щат.  Sunglasses  Всяко място си има и + и - ! И южните и северните щати си имат трески както и звезди.  Wink

Мадисън, Уйскансън е хубав град, с много младежка атмосфера, еле пък ако като отидете още са там студентите, и от зад, зад университета на езерото организират импромту банд концерти, къде китари, къде цигулки, барабани, имаше и кафе с масички, приятно, млади хора на всякаде, езерото подухва с лек бриз, водата кристално чиста и суууууууупер студена. Ще ви хареса, ако харесвате студентски градове. Ходехме там често като живеехме в Ил. Наминете и по край Лейк Дженива, също е малко приятно село за по един чай и сувенири. И езерото там също така е като сълза.  Flutter

Форкс важното е, че са живи и здрави физически вашите познати.

Уйнкс, не се мисли, а вземи та лети.  Wink

# 637
Аз пък си купих CSA share в близка ферма. На Мемориал дей ще си взема първата кошница. Много ми е кеф!

# 638
Ако е по скъпо не го виждам то е ясно,затова събирам мнения.

# 639
Заки, ако търсиш по-евтино погледни Финекс (Аризона) и околностите. Освен евтино, с изключение на 2-3 месеца много горещо лято, през останалото време е хубаво, има планини, хубави и евтини училища и къщи на по 5 часа с кола е от Гранд каньона, Вегас, Сан Диего, Лос Анджелис и Мексико. Има какво да се прави в града и извън. Знам,че имаше някой от списващите дето не му харесваше там, но на нас ни е все още едно от любимите места, където сме живяли.

# 640
Фея, ако не е тайна колко ти струва CSA на седмица? Аз гледах тука, искат ми 40 долара на седмица, и не мога да избирам какво и колко, което значи в разгара на лятото да хвърлям, защото дават много. Не доставят до удобно място и ще трябва да ходим на 20 мили да си го вземаме. В други ферми, които са много надалеч имаше по-добри условия, ама тукашните нещо не ми паснаха Sad

С един баща на площадката се заговорихме, той прясно преместен от Хюстън, където за три бр. с 2 бани и голям двор е плащал, колкото ние плащаме за 1бр. миниатюрен апартамент на края на града. Бях готова да стегна куфарите, ама като ми каза 40 грауса жега и влага и веднага се дръпнах. Не оцелявам на жега и това е. ММ пък не се влияе добре от постоянния дъжд. Трудно е да реши човек понякога, въпреки големия избор...

# 641
Заки, аз пък обратно на всички да кажа, че по-хубаво да се преместите сега, преди да сте свикнали, отколкото после, като изградите връзки.

Бих горещо препоръчала Маями и околностите, нищо общо със събърбия, но с работата е по-кът тука, по-трудно е за новодошли. Иначе цените са съвсем приемливи, стига да не искаш да си най-баш в най-хубавото и скъпото.
Флорида няма стеит инкъм такс.

За вас нещо по-евтино, но с работа - Хюстън. Тексас също няма стейт инкъм такс. Само че, доколкото разбирам целия Хюстън е едно голямо събърбие (не съм била).

# 642
Оркид, пълен шеър (4-5 членно семейство) ми е $500/22-24 седмици. И аз нямам възможност да избирам. Ако нещо не ми харесва, както са тиквите и сладките картофи, ще го оставям. Всичко друго, включено в списъка на плодовете и зеленчуците, ще оползотворявам. По мои изчисления месечно даваме над $600 на местните хранителни стоки (Джайънт) само за зеленчуци и плодове. Ако от кошницата нещо ни дойде в повече (в което се съмнявам), ще го дехидратирам или ще го слагам във фризера.

Фермата ми е на 15-тина мин път от къщи и ми е на път от офиса. Само слизам от магистралата, правя няколко завоя, грабвам кошницата и продължавам към афтър кеъра.

С ММ ходихме да се запознаем с арендаторите (земята е общинска). Много скромни, симпатични хора. Всичко е органик (изискване и контрол от общината), а по-голямата част от труда е ръчен. Трепят голите охлюви с бира  Laughing

# 643
Никакво местене не ни чака за сега, но ми е много интересно да ви чета.

Живот и здраве се надявам Питсбърг да не е последната ни дестинация. И двамата мечтаем да живеем в ЮАР един ден, ама до тогава бая път има да извървим.

А и от вчера се забавлявам в сайта, който додахте за сравнение на cost of living.

Фея и аз се присъединявам към питането за цената, също - вие ли си взимате кошницата или я доставят, всяка седмица ли ще има и колко по - скъпо излиза. Мерси за отговорите. Как намерихте фермата? Иска ми се и аз да потърся нещо local и да купувам сезонни, пресни плодове и зеленчуци, вместо доставени от другия край на света.

Тук май "зеленият" живот не е много популярен. Вчера си забравихме пазарските чували торбички и се прибрахме с 30-тина найлонки. По два артикула във всяка торбичка  newsm78

Направо не мога да си представя какво им е на тези хора, които са изгубили домовете си. Картините на натрошени на сол квартали са ми потресаващи  Sad

Моето дете се научи да рови в хладилника.

# 644
  • САЩ
Моето дете се научи да рови в хладилника. [/url]
И си избра домат! Ех, има да учи още хитрини  Mr. Green Голям е сладур!

Общи условия

Активация на акаунт