147 Американчета шарят яйца и месят козунаци или как го правят българите в САЩ.

• 35 145
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Бубка, чуваш ли се с Дидитка? Отдавна не се е вясвала дори в котешката, а това странно...

# 616
Благодаря за отговорите, да ще почват от август училище,питам за да решим къде се местим след това,Чикаго не е нашето място,може и да няма такова знае ли се...

# 617
В тая гигантска страна да няма място като за вас?! Заки, ще го откриете, спокойно!

# 618
Сега погледнах кои влизат Сан диего,Сан Франциско,Лос Анжелис,мнения ако някой живее там за квартири,храна,климат предполагам жега,но зимата какви са температурите,нещо друго ако се сетите.

Ето няколко cost of living calculators, да сметнеш според доходите ви:
http://money.cnn.com/calculator/pf/cost-of-living/
http://www.bankrate.com/calculators/savings/moving-cost-of-living-calculator.aspx

Аз ги намирам за добър ориентир.

От жега до жега има разлика, например на 110 Ф в Аризона ми е в пъти по-добре от 90-95 Ф на източният бряг с висока влажност.
Наемите със сигурност са по-високи от тези в Чикаго. За СФ знам, че имат често мъгли и не е толкова топло в сравнение с ЛА и СД.

Не си спомням каква ви е ситуацията, но не бих тръгнала без предварително уредена работа, особено в такива скъпи градове. Peace

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 02:40 от benson10

# 619
Нашите в Оклахома са добре,но къщата им е на песъчинки ! Пътуват към Форкс,ще са при нас докато се вдигнат на крака ! Малкото момченце на приятелката ми е със счупена дясна ръка и ляво краче,но се оправя ! Как може да има такива неща по земята  Sad Целия им квартал е сринат до последната тухла...Да не дава Бог !  Praynig  Имаше един телефон за СМС за Оклахома,аз пращам колкото мога.При интерес ще го постна ! Гледката е била потресаваща !

Заки - място ще намерите трябва време и търпение ! Ние вече си намерихме къща в Денвър,но ще се преместим след като приятелите от Оклахома се пооправят Simple Smile

# 620
С риск да ме овикате аз да си кажа,че с изключение на 4-5 големи града със специфика и характер,навсякъде из таз' голяма страна ми е все същото на мен.Има детайли като вода,планина,шофиране,температури,но за моето ежедневие(магистрала,работа,библиотека/парк и в обратен ред) е тотално все там къде съм; ако не прекарвам в кола повече от час на ден,училищата са ОК и работата ми е читава съм гуд,местенето в пространството не решава душевна непоседливост (за всичко друго има ваканции и мастеркард Mr. Green)

# 621
Анет, съгласна съм с теб, но само с уговорката, че има разлика между североизточен щат и всички останали. Селянията е пъти повечв в царевичака и на юг. Аори, можеи да ви се струва крайно, но Алабама и Уайоминг не са Върмонт и Кънектикът. Най- вече за миаленето и мирогледа на хората говоря. Изключения има навсякъде, да, не това иде реч.

# 622
Форкс, радвам се, че вашите са добре. СЪжалявам за изгубения дом.

Аз онзи ден бях в Анн Арбър, Мичигън. Университета в Мичигън изглежда голяма работа. И всичко широко, просторно...

# 623
  • Boston, MA
Ан Арбър е много приятно, да, по-по-предишната ми работа често ме водеше натам. Сега ми предстоят едно-две пътувания до Мадисън, Уисконсин, казват, че било подобно. Такива малки градчета, от които 90% е университета, са много привлекателни.

Нямам телефон на Дидитка, май Агентката поддържаше връзка с нея. 

# 624
Хиър благодаря ! Момичета искам да ви попитам дали сред вашите деца има такива,които са запалени по музиката ? Новата мания на сина ми и дъщеря ми е да свирят на китари.Уговорили са се и ходи сега и китари избирай.Ако има сред вашите деца такива моля да споделите мнение дали сте ги пращали на уроци,нещо в училище или сами ? Сина ми преди 2 години сам се научи да свири на клавир,но сега реши да учи и китара(а тя ми се струва сложничка,за да се научиш сам).Благодаря   bouquet

# 625
Благодаря на всички,въпроса е,че нямаме впечатления от никъде само това което мога да намеря в нета,първото място дето дойдохме е Чикаго,но тази равнина,този вятър ме побъркват,голямо е да,ние сме в сърбър,но всичко ми е еднакво.

# 626
тази равнина,този вятър ме побъркват,голямо е да,ние сме в сърбър,но всичко ми е еднакво.

Заки, на това лекът му не е местене, а свикване.
Събърбията навсякъде е такава, от Мейн до Тексас.
Ако много държиш да се местите, с цел да попаднете на различно място, първо отделете време и пари да попътувате из щатите, които ви интересуват, да не се окаже пак абсолютно същото.
Аз съм съгласна с Анет, че градовете с уникални черти се броят на пръсти. Всичко друго ми се смесва в еднакви шосета, търговски вериги и еднофамилни къщуря със зелени поляни отпред.

# 627
  • Boston, MA
Няколко месеца е много кратко време. Чикаго пък (за мен) е много красив град. Що не опитате да се изместите в града първо?

# 628
Релефа няма да се промени в града,,да иначе е малко времето което сме тук.За пътуванията няма да имаме възможнст скоро,затова обмислях направо местене.Кои градове са по различни.

# 629
  • САЩ
Заки разбирам те напълно защото бяхме във вашето положение дори по зле. Пристигнахме в Айова. Релеф и климат същия като Чикаго, но града в пъти по малък и скучен. Мислехме че до няколко месеца ще се изместим и го направихме .... 8 години по късно! След като поживяхме малко установихме че ще ни излезе доста скъпо едно местене, а все още не бяхме в състояние да си го позволим. Решихме да попътуваме, да видим и тогава да решим къде да се изместим. Пари за една ваканция се отделят по лесно и излиза по евтино от едно цяло местене. Насочихме си силите и времето в учене, намиране на по добра работа и правене на тукашен опит. Всичко това в последствие ни помогна при местенето. Сега... нашето местене можеше и по скоро от 8 години да стане, но просто в един момент свикнахме и се оставихме на ежедневието докато не решихме че е време за промяна. Като се заместихме дори ми беше мъчно за Айова! Не можех да повярвам, но като помислих назад установих че сме имали щастлив и спокоен живот там и така, освен с лошия климат с нищо друго лошо не си я спомням. Дори с приятели се шегуваме че Айова е нашата втора родина. Та съвета ми е, ако финансово не сте достатъчно силни за нова имиграция, щото едно местене се доближава до това, насочете си времето към по важни неща които да ви помогнат в последствие като ви дойде правилното време за местене. Успех каквото и да решите!

Общи условия

Активация на акаунт