147 Американчета шарят яйца и месят козунаци или как го правят българите в САЩ.

• 35 131
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Ау, Джейн, сладка, малка, синеока муцунка!  Heart Eyes

Иди на www.localharvest.org и си намери ферма в района.

# 646
Ми то горкото в хладилника какво да намери - зеленчуци и вчерашни манджи от зеленчуци  Whistling

Фея, много ти благодаря   bouquet

# 647
  • USA
Джейн, много ти е хубаво момиченцето! Пупу!  Heart Eyes

Заки, и аз като Лени мисля, че ако твърдо не ви харесва не е зле да се преместите. Ако търсите по-хубаво и евтино място с планини - Денвър и околието. Много харесвам Болдър. Финикс също харесвам, заради близостта му до хубава природа. Ако Чикаго не ти харесва, Хюстън няма да ти хареса (освен по-топлия климат). Портланд, Орегон също ми харесва, но не знам как е с цените.

# 648
  • Boston, MA
Денвър беше и моето предложение, планина и е много красиво. Финикс също много харесвам, ама равно да искаш.

Извън CSA, някой има ли опит с купуване и засаждане на домати? Гледам, че напълно израснали ги продават, бодваш ги и чакаш плод.  Laughing Оправдайте моята наивност по темата, моля.  Grinning

# 649
Точно това правиш, Бубка: копаеш дупка, вадиш растението от саксията (ако не е разграждаща се), поливаш, викаш пчелите, чакаш плода да узрее, береш и ядеш Simple Smile Има сортове, които растат добре в саксия. Аз отглеждам такива.

# 650
наш'та ферма е 25 на седмица,може са се пропуска и няма такса за записване; аз му правя страницата на младежа и блог с рецепти (ха!) та ми е фри зеленията,ей да гледате що за интернетаждийска готвачка се извъдих

http://www.fairridgefarm.com/

туй дето бодеш,чакаш и ядеш не е баш как,има всякаква гад дето идва да яде,пък иска поливане и слънце,абе не е като да е без хич бачкане..

Зеленият живот е въпрос на личен изобор и морал,не е до място. Слабо ме вълнува колко съм модерна,носим си торби и сандвич бегове,и бутилки и пр,еднократки и пластмаски не дишам от години насам.Иска време и мислене и това обаче,но за мен е приоритено и горе-долу минимализирам щетите (като изкл.дайперите,това не успях да сменя от чист мързел  Embarassed..)

# 651
Анет, шапкосвалям ти се за сделката, която си сключила! Ще пробвам сандвичите с репички - много готина идея  Simple Smile

Мляскаме домашен ягодов сладолед с мента (замразени банани и ягоди + няколко листа прясна мента от саксията пред входа).

# 652
 Джейн, много ти е сладка малката, да я показваш по-често.
Анет, от къде черпиш енергия е необяснимно за мен. Голяма работа си.

Заки, не мога да помогна, но това състояние дето сам си гониш опашката го знам.
п.п. аз бих проучила първо възможностите за работа, после природата.

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 05:23 от so what?

# 653
Фея, мерси за отговора. При нас в тази цена влизат само зеленчуците, тука плодове трудно виреят, че няма много слънце и местното е от една долина Якима, която е на 3 часа път по магистралата, но все пак е местно Simple Smile Но за семейство от двама и половина, специално при нас не си заслужава абонамента за ферма.

В наше село пък е много на мода всичко органик и всичко щадящо природата. В рамките на града са забранени найлоновите торбички, дават хартиени срещу 5 цента. И после естествено всички рециклираме като луди Simple Smile

# 654
Орхид, вие къде сте?  Blush

Соу уот, не ми трябва втора покана. Много обичам да си показвам гарджето.

Фея ме изкуши с този сладолед. Взела съм формички за домашен сладолед от икеа и нямам търпение да ги изпробвам.

Има ли още хора, от които не сме чули, след торнадото?

# 655
Джейн, ние сме в Сиатъл. Абе да те попитам, как ги докарвате тези руси и синеоки деца бре? Моето колко го мъчих пак с тъмна коса излезе, че и с тъмни очи  Laughing

Ох, пък на около 50 мили от нас паднал някакъв мост на магистралата в реката, т.е. някаква част от моста. Страшно изглежда, ама само трима ранени имало. Обачеее ... моите хора в Бг чули недочули, строени на нисък старт на компютъра и само ме дебнат дали ще се покажа на фейса или на скайпа. Не е лесна и тяхната, ех, да имаше как да си ги взема тука!!!

# 656
Оркид, до болка ми е познато това с роднините в БГ. Майка ми, душата, първите години все бъркаше щата Вашингтон с града Вашингтон, ДЦ и береше страхове за нищо.

За синеоките деца: само аз съм руса и синеока, въпреки очевидната прилика с нашите в конструкцията на тялото и в чертите на лицето. Гени, к'во да пра'йш.

Джейн, не знам какви са тез формички, ама имай предвид, че плодовият сладолед, за който писах, се прави непосредствено преди яденето му. Сиреч, плодовете са ти били във фризер преди да ги блендваш, а след обработката не ги замразяваш повече. Ако бананите са били добре узрели преди замразяване, не се налага да добавяш захар.

# 657
Термина ми е края на юли.Поради това,че съм много суеверна-съжалявам,но снимки не мога да направя.Направо на децата ще пусна Simple Smile Да добре са слава на Бог

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 15:26 от Forks

# 658
Термина ми е края на юни.

Ама то почти не останало? Хайде, леко до края! Simple Smile

Нашата ЦСА е $500 за 25 седмици, зеленчуци и плодове. Ходим да си ги взимаме веднъж седмично. Започва от юни. Нямам търпение.

# 659
Термина ми е края на юни.

Цитат на: Forks в Ср., 02 Ян. 2013, 12:50
Цитат
Защото ние мислим да отидем юли (когато децата свършат училище),но термина ми е август и ме е страх да не родя в БГ  

Thinking

Общи условия

Активация на акаунт