Ин витро - клиника Селена №8

• 47 722
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
ИКСИ, аз също съжалявам за това развитие на нещата, но както иветод ти е писала, щом д-р Топалова не се е отказала и иска да направи ако се наложи и невъзможното, то и ти не трябва да се отказваш. Аз не смятам, че сега е момент за каквито и да е смяни на доктори и клиники, но ти си знаеш най- добре. Стискам силно палци!
Радвам се за всички момичета, които са успели! Лентичките ви са много хубави! Hug
Успех на всички, на които им предстои да успеят!

# 571
  • In a surreal moment!
ivetod - Резултатът, според нея и други колеги, с които се е консултирала, е много лош, единственото решение е премахване на матката. Благодаря ти за поканата, не знам дали ще мога да я реализирам. Габрово го минавам винаги със стиснати очи, навява ми спомен за една голяма лична трагедия.  Peace

george_80 -
няма отказване  ,разбира се, но големият прием на естрогенни препарати при подготовката за ЗЕТ явно даде по-ясна картина и възбуди тези съмнителни огнища в ендометриума. След лапарото през декември докторката имаше някои съмнения, но те не се потвърдиха тогава.  Hug

Жълта Роза э Heart Eyes

Ще видим, каквото - такова....

# 572
  • UK
ИКСИ Hug Hug Hug Hug
Жълта розичка благодаря  Hug  bouquet
Стискам палци на всички и знам, че и вие ще сбъднете мечтата си
Praynig Peace

# 573
ИКСИ   Hug Hug Hug

Днес бях на преглед и в четвъртък ще ми правят  биопсия  ,стискайте ми палци  малко ме е страх да си призная.

Как ще почиват  лекарите  тази година  ,профилактиката на апаратурата ?

# 574
  • UK
ИКСИ   Hug Hug Hug

Днес бях на преглед и в четвъртък ще ми правят  биопсия  ,стискайте ми палци  малко ме е страх да си призная.

Как ще почиват  лекарите  тази година  ,профилактиката на апаратурата ?

Стискаме Hug Praynig

# 575
Икси, това, което казваш, направо ме шокира. Все пак не се отчайвай! Дори да се стигне до най-лошото, пак може да намериш някакъв изход, сигурна съм. Мои познати правиха инвитро при Ставрев и едната сестра износи двете бебета, защото имаше проблеми с износването при другата сестра. Сега се радват на двама калпазани. Гледай смело напред! Hug Ще чакаме хубави вести! Praynig
Лана, късмет! Peace 

# 576
  • In a surreal moment!
lali bali  Heart Eyes Hug Усмихна ме! Де да имах сестра...

# 577
Икси, това, което казваш, направо ме шокира. Все пак не се отчайвай! Дори да се стигне до най-лошото, пак може да намериш някакъв изход, сигурна съм. Мои познати правиха инвитро при Ставрев и едната сестра износи двете бебета, защото имаше проблеми с износването при другата сестра. Сега се радват на двама калпазани. Гледай смело напред! Hug Ще чакаме хубави вести! Praynig
Лана, късмет! Peace 
Че как стана това, позволено ли е в БГ.

# 578
Лана, късмет! Peace 
Че как стана това, позволено ли е в БГ.

3. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава:
3.1. вземането (добиването) на гамети от непълнолетни лица или такива, поставени под запрещение, с изключение на случаи, в които са налице специфични медицински показания (близка възможна загуба на фертилност) и след разрешение, получено от ИАТ;
3.2. вземането (добиването) на гамети от мъртви лица или лица в мозъчна смърт;
3.3. извършването на който и да е от описаните в този стандарт методи и дейности за асистирана репродукция без взето писмено информирано съгласие от лицата, на които се прилагат;
3.4. инсеминирането на жена или оплождането на овоцитите й със сперматозоиди от мъж, който е в родствени отношения с нея по права или съребрена линия до 4 степен;
3.5. поставянето в маточната кухина на повече от:
3.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст над 36 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 36 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст над 36 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.7. четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.8. пет ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст над 36 години и над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.6. поставянето в маточната кухина на сперматозоиди от дарител, които не са били обработени и карантинирани най-малко 180 дни в криобанка; забранени са нативните инсеминации от донор;
3.7. ползването на донор (на сперматозоиди или овоцити) след реализиране на доносени 5 бременности от него или на донор на сперматозоиди след реализиране на 20 цикъла на инсеминация, при положение че не е известно до момента колко бременности са получени от използването на конкретния донор;
3.8. разкриването на самоличността на анонимните донори на яйцеклетки, сперматозоиди или предимплантационни ембриони или разгласяването на информация, която би могла да доведе до идентифицирането им от реципиентите или трети лица;
3.9. комерсиализирането на донорството на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони, като се забранява предлагането на материална облага на донорите и приемането на такава от донорите; разрешава се единствено да им се възстановяват направени разходи в разумни размери, свързани с акта на даряване:
3.9.1. за ползване на транспорт;
3.9.2. за причиняване на временна неработоспособност, болка или дискомфорт;
3.9.3. за специфични пропуснати ползи (загуба на време, на дневни приходи и др.);
3.10. поставянето в маточната кухина на сперматозоиди от друг животински вид или на химерни предимплантационни ембриони;
3.11. поставянето в маточната кухина на предимплантационни ембриони, които при оценка на фертилизацията (16 - 24 часа след инсеминацията им) са били с повече от два пронуклеуса;
3.12. репродуктивното клониране;
3.13. използването на методи за селекция на пола (сексинг), с изключение на случаи, в които са налице специфични медицински показания (полово свързани генетични заболявания);
3.14. постигането на сурогатни бременности;
3.15. донорството на яйцеклетки от HIV, HBV, HCV, сифилис позитивен дарител;
3.16. донорството на сперматозоиди от HIV, HBV, HCV, сифилис позитивен дарител;
3.17. ползването на сперма от съпруга (партньора), в случай че той е HIV позитивен, a жената е негативна, освен след получаване на информирано съгласие от жената и при условия в лечебното заведение за специална обработка, елиминираща риска от трансмисия, и за отделно съхранение (криоконсервиране) според СОП;
3.18. ползването на сперма от съпруга (партньора), в случай че той е сифилис позитивен, a жената е негативна, до излекуването му;
3.19. ползването на сперма от съпруга (партньора), в случай че той е HBsAg и Anti HBc позитивен, a жената е негативна и не е ваксинирана срещу HBV;
3.20. инсеминирането на HIV позитивна жена или поставянето на предимплантационни ембриони в маточната й кухина.

НАРЕДБА № 28 ОТ 20 ЮНИ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ

# 579
От горе прочетеното се вижда, че не е разрешено. newsm78  
Но пък се радвам, че са постигнали мечтите си. И аз бих го направила стига да мога да убедя доктора си.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 11:34 от 4ovka

# 580
  • In a surreal moment!
Човка - има път да се заобиколи законът. Прави се. Всички БГ клиники. Въпросът е - докога ще е така и докога хората ще бъдат подлагани на стрес и обирджийство? Нужна е промяна, опитаха се да я постигнат, но ...не успяха в миналато народно събрание. Пишехме си по в-са с Калина Крумова. Много жени я подкрепяхме. Не стана. Затоплянето не проработи. Сега е толкова студено, че нямам надежда скоро да има разрешение.

И какво да правим? Как да си приемем съдбата? ... Не знам...Тук в клюкарника имаше тема. Ужасни неща се изписаха. Хора, които смятат, че нищо лошо не може да ги достигне и че ти сам си си виновен за съдбата... Чувствам се победена...от болестите и от лошотията на хората... Не знам как ще продължа, не знам. Чакам. И се надявам.

# 581
  • Пловдив
ИКСИ, много тъжно ми става като те чета. Не може ли да се обсъди твоя случай с всички лекари в клиниката. Знам, че там нямат такава практика, но твоят случай е специален. Толкова кардинално решение за отстраняване на матката не се взима лесно нито от лекар нито от пациент, още повече когато се борите толкова години да дете. Питай, настоявай искай всичко подробно да ти бъде обяснено: защо се налага, какво следва ако откажеш, всичко което ти хрумне като въпроси си записвай, защото по време на консултацията се забравя. Аз така правех. Дано има и друго решение. Не може това да е краят. Не трябва.  Hug

На мен не ми стана ясно много в този случай с износването на бременността.  Rolling Eyes И двете сестри са правили ин витро, а едната е износила бременността или само едната е правила, а другата е износила бременността. И честно казано много не го вярвам. Да поемат такъв риск в ерата на интернет, където няма скрито покрито.  Whistling  Whistling По-скоро са градски легенди.  Crazy

# 582
За случая, който е писала Лали Бали и аз знам, не е градска легенда. Сестрата износи бебчетата, а после  родители им си ги осиновиха, защото нашите закони налагат да се процедира по този начин, за съжаление.

# 583
  • UK
Да за сурогатството много се изговори и нищо досега реално не се направи Crazy Да се надяваме, че скоро ще има промени и в това отношение Peace

# 584
ИКСИ много съжалявам миличка,но аз също не бих се примирила,новината която сподели направо ме потресе,и все си мисля че трябва да има друг начин и друга алтернатива.Аз честно казано съм За сурогатното майчинство,но това е държавичката ни етакава за съжаление.ИКСИ няма да мога да мигна да знаеш, smile3518 smile3518 smile3518 изживявам всяка трагедия и успехи със всички вас и ви приемам много лични,защото знам че борбата е трудна,а когато има и такива новини е много тежко.От мен имаш най голямата прегръдка,незнам дали ти е от полза,но ще се моля за теб и дано има светлина в тунела.

Общи условия

Активация на акаунт