Работа мечта си търсим - 30-та късметлийска!!!

• 50 657
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
И за финал ще ви кажа само,че колкото и да се опитвате да ме убедите,че е нормално ,аз няма да се съглася,че може да работиш цял месец за 300-400 лв. при условие ,че сметката ти за ток е 250 и да се чувстваш удовлетворен и благодарен ,че имаш работа...Много ни е евтин труда в държавата и като гледам май ние сами сме си виновни! Naughty
А, никой не твърди, че е нормално. И аз не знам как някои хора преживяват с такива пари, но.... По-добре да не се отплесвам, че последния път ме изкараха хитлерист. Пък да не споменавам как някои ме гледат, ако демонстрирам нещо, което смятам за нормално, а те не могат да си го позволят - все едно съм им взела хляба от устата.

Aми опитай да не ДЕМОНСТРИРАШ каквото и да било Thinking

# 166
Не се изказах добре. Аз не смятам, че демонстрирам нещо, ако извадя таблет, но усещам как хората се зазяпват и много от тях не гледат никак добре, чувала съм и коментари за "даването на пари за глупости". И аз не смятам, че парите трябва да заминават в тоалетната след облекчаване на естествените нужди, но всеки с разбиранията си.

# 167
  • Across the Multiverse
За курсовете: Аз кандидатствах към БТ по програма "Аз мога повече" за професионална квалификация (има и езикови курсове, даже много повече хора за тях кандидатстват). Нищо не плаща курсиста, издават се ваучери, за да няма злоупотреби. Още обаче не съм започнала, защото чакам да се сформира група... което един Бог знае кога ще стане.  Tired За другите курсове, които съм карала досега все съм била учаща- или съм плащала само част от курса, а учебното заведение ми е покривало остатъка, или родителите ми са плащали за тях когато бях ученичка.
Да, тази програма имах предвид и аз, благодаря Simple Smile Няма да е лошо да отида да проверя в бюрото по труда Simple Smile
"Аз мога повече" се отнася до хора, които не са безработни, но все пак искат да повишат квалификацията си.
За повече информация може да погледнете, напр., тук.
Права си, забравих да уточня, че съм на трудов договор в момента. Бях писала в предишен пост, че съм в отпуск по майчинство, но когато изтече ще си търся работа. Все пак знам, че има сходна програма и за безработни, но там не съм запозната какви са условията.
"Технически" според мен е коректно когато фирмата, която търси секретар прави PVC дограми (примерно), но не и ако предлага екскурзии (пак примерно)  Wink Аз съм работила на такава длъжност и доста бързо трябваше да навляза в чисто технически подробности от сферата на дейност, за които нямах представа преди това.
Включих се в темата, защото мислех, че е с малко по-практическа насоченост и се разискват полезни неща. Меко казано философска излезе  Mr. Green Не спорете, момичета, всеки гледа себе си и така трябва да е  Peace

# 168
А дали има някакви курсове за безработни в БТ Rolling Eyes

# 169
Не ми се е случвало да ме гледат лошо,ако си извадя таблета,смартфона или лаптопа на публично място...явно зависи къде ходиш с тях,все пак ако се наредиш на опашка за социални помощи не е много коректно да си цъкаш на таблета докато чакаш,поне аз не бих...Има и друг момент,ако наистина ти е нужно нещо и можеш да си го позволиш си го вземаш,ако  пък е просто каприз,разходът не е оправдан,затова за някой това е "пари за глупост" ,а за теб не е.Не се задълбавай в такива коментари всеки си гледа според неговата кесия.

# 170
  • Across the Multiverse
А дали има някакви курсове за безработни в БТ Rolling Eyes
Ами нали именно това съм написала в пост-а преди Вашия! Проверете в БТ по местоживеене.

# 171
А някой може ли да ми разясни в какво се състои дейността на техническия сътрудник или технически секретар.
Защото като чета обявите ми изглежда като на секретарка, ама защо е това "технически"???

Обещаният превод:

Характеристика на позицията: Технически асистент

Техническите асистенте се срещат в буквално всяка сфера, включително образованието, здравеопазването, науката, техническите сфери, компютърните науки, изкуствата и други. Конкретните задължения са различни, в зависимост от индустрията, но повечето технически асистенти изпълняват административни или чиновнически задължения, подпомагайки други професионалисти в тяхната работа. Освен това, техническите асистенти управляват информация, водят кореспонденция, създават електронни таблици, изготвят доклади и подреждат документи. Може дори да помагат в обучението на новите служители. Може също да имат задължения, свързани с техническата поддръжка на оборудване.

Career Definition: Technical Assistant

Technical Assistants are found in virtually every field, including education, healthcare, science, engineering, computer science, the arts and more. Specific duties will vary by industry, but most Technical Assistants work in some type of administrative or clerical capacity to support other professionals in their field. Additionally, Technical Assistants manage data, develop correspondence or spreadsheets, prepare reports and file paperwork. They may also help train new hires. They may also be responsible for equipment maintenance.

Дано да ти е от полза информацията. Общо взето, това наименование го внесоха чуждите фирми и се отнася до асистенти без тясна специализация и конкретен човек, на когото да са астенти. Разликата с офис асистентите е, че те изпълняват и по-същинска работа, т.е. имат и реален достъп до бизнеса на компанията, макар и на по-повърхностно ниво. (Само уточнявам - така би трябвало да е и така е по мои наблюдения в по-големите компании. В по-малките вече совите не са това, което са.)

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 19:46 от ZinaSt

# 172
Кой е готов да му изпратя CV-то си и да ме посъветва какво евентуално бих могла да коригирам?

# 173
Лелее, сега видях, че за секретарка нормалната заплата била 350 лв. за 8 часа Shocked Че аз мислех да искам 550-600 лв. за 6-часов работен ден  Rolling Eyes Мисия невъзможна ли е това?

# 174
Кой е готов да му изпратя CV-то си и да ме посъветва какво евентуално бих могла да коригирам?
Прати го на Red velvet, тя винаги е много отзивчива! Peace

# 175
Лелее, сега видях, че за секретарка нормалната заплата била 350 лв. за 8 часа Shocked Че аз мислех да искам 550-600 лв. за 6-часов работен ден  Rolling Eyes Мисия невъзможна ли е това?

Зависи от града, дейността, задълженията, големината на фирмата. Не е невъзможно, а 350лв заплата скоро не съм срещала в сферата, поне в Пловдив. Дори в малка фирма, в която ходих на интервю беше 450лв.

# 176

Сама казва, че секретарките взимат за 8ч работен ден 350 лв, а продавачките 450 и нагоре.

Ето това имах предвид - много ме изненада как някой ще се съгласи да работи 8 часа за 350 лв. Това и за чистачка е малко. Още повече, че все пак за секретарка се изисква що-годе представително облекло.

# 177
# 178
  • not found

Сама казва, че секретарките взимат за 8ч работен ден 350 лв, а продавачките 450 и нагоре.

Ето това имах предвид - много ме изненада как някой ще се съгласи да работи 8 часа за 350 лв. Това и за чистачка е малко. Още повече, че все пак за секретарка се изисква що-годе представително облекло.
Понеже аз го написах това,че секретарките вземат толкова да разясня:
В обявите,където са били обявени заплати за офис асистент толкова е била обявена заплатата. Не знам дали на интервю коригират заплащането,но и аз самата като работих това получавах толкова. Както споменах мен въпреки стажа ми не ме канят на интервю за тази длъжност .

# 179

Понеже аз го написах това,че секретарките вземат толкова да разясня:
В обявите,където са били обявени заплати за офис асистент толкова е била обявена заплатата. Не знам дали на интервю коригират заплащането,но и аз самата като работих това получавах толкова. Както споменах мен въпреки стажа ми не ме канят на интервю за тази длъжност .

По-добре, че не те канят тогава. Подиграват се с хората, ако е така. За толкова пари само "Довиждане, приятен ден!" ще им кажа.

Общи условия

Активация на акаунт