Работа мечта си търсим - 30-та късметлийска!!!

• 50 594
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Хм, аз пък прочетох работен ден от 15 часа и така ги смятах 20 дни в месеца. По едно евро.
И не, въобще не е много дори това, но сравнението с 350те лв в един пост с отказването на тази работа ми се видя странно.

Ох, честно, нищо не ти разбирам. Нито на този пост, нито на предния, в който обясняваш как приятеля ти не можели да го махнат през изпитателния срок. Точно през изпитателния срок могат да го махнат. Нещо се пропуква от мисълта до написването.

# 91
Момичета аз отказах онази работа,която беше с работно време по 15 часа дневно ... Като го изчислих излиза,че на час ми се пада по 1 евро  newsm78
Това прочетох аз. Не прочетох да се е споменало за 15 дни в месеца, нормалното натоварване е между 20-24 дни месечно, аз ги смятах средно 22 - по 15 евро дневно прави около 570 лв.

Сама казва, че секретарките взимат за 8ч работен ден 350 лв, а продавачките 450 и нагоре. Секретарското работно време е по-удобно. След 5 мин се оказва, че всъщност имало все пак някаква нетежка непродаваческа работа, която тя МОЖЕ да започне пак за 570 лв. Последно има или няма такава работа, защото "мога да започна" за мен значи, че е имало успешно интервю, а такова при нея не видях да има.
Затова и дадох пример с моя познат, дето много пробира и накрая пак остана без работа. Изпитателният му срок е бил 6 месеца след което следва или назначение, или "чао". В неговия случай е последвало "чао", защото се е оказал негоден за работата.

Забелязвам, че в тази тема масово се настръхва, ако се заговори за недостатъчни лични качества, умения и желание за работа. Whistling

А някой ще каже ли все пак на какви курсове успявате да се запишете като безработни?

# 92
Аха, разбрах. Чукча писател, чукча не читател.

Не мисля, че дамата е отказала работата поради нежелание да работи. За мен 15 часови смени срещу 450 лева на месец е издевателство и да ги откажеш не е мързел или прекалена претенциозност, а е здрав разум и смелост.

# 93

А някой ще каже ли все пак на какви курсове успявате да се запишете като безработни?

Мисля, че преди имаше някакви курсове по чужди езици към бюрото по труда. Някой, ако е по-запознат, да сподели.

Аз лично съм хвърлила око на курсовете, организирани от ИЧС. Струват ми се добри и не много скъпи, но в момента нямам възможност да почна курс в интерес на истината:

http://www.deo.uni-sofia.bg/bg/certificate/ecpe

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 13:05 от кукумицинка

# 94
  • not found
Не мога да разбера бонбонбон защо четеш между редовете. В предната тема писах за въпросната работа с 15 часа дневно раб.време , ако беше прочела щеше да ти е ясно,смятам,че няма нужда да се повтарят вече писани неща . Отделно тези 570 лв къде ги видя да споменавам не разбрах.Последно къде е разликата между "мога да си намеря" и "мога да започна сама"? Поне  ме цитирай правилно.

# 95
Казах, че не съм прочела това за 15те дни в месеца. 570 лв идва от математически сметки. Хайде и ти да четеш какво пиша, вместо да бързаш да се засегнеш, а? Цитирам те напълно правилно, можеше да кажеш за неразбралите, че става дума за 15 смени в месеца, а не за обикновените 20-24. И все пак 15 евро надник на ден си е доста, извинете, моля.
И аз мога да кажа "мога да започна работа за 1000 лв, няма да започвам да 500", само че фактът, че някъде някога си при някакви си шефове имало било работа за 1000 лв не значи, че ще назначат точно теб. Гледам да избягвам да "мога" разни работи, само защото знам за съществуването им - ако ме разбираш.

кукумицинка, и аз мислех да почна такива курсове, но въпросът в първоначалния му вариант беше малко по-личен (в известна степен нахален) - как се плащат тези курсове, защото добрите не са толкова евтини и дори за работещ човек ми се виждат солидно разходно перо. Въпросът беше по повод едно изказване, забравих на кого, че спира да кандидатства, ще изкара няколко курса. Наистина ми стана любопитно как ей така на майтап се изкарват няколко курса - не беше споменато да са от БТ или други безплатни.

# 96
15 часа на ден, колко дни в месеца? Аз май се повтарям, ама това е малко невъзможно....

# 97
  • Across the Multiverse
За курсовете: Аз кандидатствах към БТ по програма "Аз мога повече" за професионална квалификация (има и езикови курсове, даже много повече хора за тях кандидатстват). Нищо не плаща курсиста, издават се ваучери, за да няма злоупотреби. Още обаче не съм започнала, защото чакам да се сформира група... което един Бог знае кога ще стане.  Tired За другите курсове, които съм карала досега все съм била учаща- или съм плащала само част от курса, а учебното заведение ми е покривало остатъка, или родителите ми са плащали за тях когато бях ученичка.

# 98
П.П. към предното ми мнение: ИЧС не предлагат ли курсове по руски? Защо ми е останало, че имаха, аз се бях навила да изкарам един такъв за основно ниво.

# 99
15 часа на ден, колко дни в месеца? Аз май се повтарям, ама това е малко невъзможно....

Два работи-два почива, т.е. средно 15 дни. Не е никак невъзможно (от гледна точка на закона имам предвид). При сумарно изчисляване, като се изключат почивките, ако не работи между 22:00 и 06:00 и няма превръщане на нощен в дневен труд не е никак невъзможно. Да не говорим, че може и на ненормирано работно време да бъде.

# 100
кукумицинка, и аз мислех да почна такива курсове, но въпросът в първоначалния му вариант беше малко по-личен (в известна степен нахален) - как се плащат тези курсове, защото добрите не са толкова евтини и дори за работещ човек ми се виждат солидно разходно перо. Въпросът беше по повод едно изказване, забравих на кого, че спира да кандидатства, ще изкара няколко курса. Наистина ми стана любопитно как ей така на майтап се изкарват няколко курса - не беше споменато да са от БТ или други безплатни.

Аз съм се спряла на този за 576 лв. за 360 учебни часа - наистина ми се струва разумна цена, а и може да се плати на два пъти. В момента съм на етап, в който или мога да отделя необходимото време, за да ходя на курс, или парите - но не и двете едновременно. Аз съм от бедно семейство, от много време се издържам сама, но ако бях родител, съзнавах, че детето ми има нужда от курс (по нещо), за получи по-големи възможности за развитие и имах финансовата възможност, бих му платила дадения курс (-ове). Въпреки че след една определена възраст "детето" би трябвало да си ги плаща само Simple Smile Иначе, има варианти, дори и безплатни,  за самообучение по чужди езици онлайн, което също ми се струва добър вариант, особено за опресняване на знанията.

ИЧС предлагат и по руски: http://www.deo.uni-sofia.bg/data/TRKI_Reglament_NOVEMBERi_2012.pdf

Може би трябва да се обадите на посочените данни за контакт, за да питате кога са следващите дати за тренировъчни курсове.

# 101
Искам да попитам тези от вас , който имат повече опит с ходенето по интервюта.Та толкова ли е важен езика за секретарката, говоря за малки офиси, а не големи компании , работещи главно с чужденци.Явно с правото ще се " развеждаме" , та за това се интересувам.За 10 месеца съм била на 2 интервюта.Подавала съм и за секретарки , но нищо.Най- много се озадачих пък как не ме викнаха в една фирма , занимаваща се с изкупуване на земи.Та представете си търсили си агроном , за да им оправя документите за сделка.Аз съм писала стотици сделки имам стаж в кантора  и подготовка за сделка за мен не е проблем, но явно агронома ще им направи тежестите, нотариалния акт по- добре.Сега да не се обиждат агрономите за моя коментар, но явно и работодателите и те в много случай не знаят какво търсят и кой кадър е подходящ.
Бая се отплеснах.Въпроса ми беше за английския.Измислила съм нещо , но не знам как ще се приеме.Мисля да напиша , че английския ми е на високо ниво.Просто искам да видя тогава дали някой ще ме викне на тъй желаното интервю.Ако ще да ме одобрят, просто така малко да ми се вдигне самочувствието, че и аз ходя по интевюта за по 300- 400 лева заплата.До сега гледах да съм все коректна, ама те дали ще са ?Нямам намерение да лъжа никой , ще си кажа истината.Не знам език добре, но пък съм с юридическо образование така , че мога да съм ви полезна в някой неща, коректна съм, амбициозна , представителна външност/ нали се дискутираше/ , преценете дали ще ме вземете мен или някой знаеш английски , научил го на бригада в Англия.

# 102
Бонбон, според мен тук пак опираме до това кой и защо си търси работа, и кой за какво заплащане е готов да продаде труда си. Когато можеш да си позволиш да си без работа, естествено търсиш добро заплащане и добри условия на труд, когато не можеш - смъкваш критериите.
На мен курсовете ми ги плащат родителите ми, даже те сами настояват, цитирам" за да не затъпея съвсем, докато си намеря работа"  Laughing Но пък всеки си знае положението.
nnnn82, по лични наблюдения, хората които си търсят агрономи, рядко знаят какво точно си търсят , но си представих един агроном как се справя с нотариални актове и сделки със земя и искрено се усмихнах  Laughing

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 13:31 от BlacknRed

# 103
nnnn82, и аз много съм се чудела дали да не пиша по-високо ниво, от това, за което имам сертификат, но за мен това е лъжа. Също така, избягвам да кандидатствам по обяви, където искат "отлично" владеене на езика, защото за мен това значи ниво най-малко като за заклет преводач (С2), а моето не е такова, въпреки че досега не е имало момент да съм имала проблеми в комуникацията с чужденци.

# 104
Искам да попитам тези от вас , който имат повече опит с ходенето по интервюта.Та толкова ли е важен езика за секретарката, говоря за малки офиси, а не големи компании , работещи главно с чужденци.Явно с правото ще се " развеждаме" , та за това се интересувам.За 10 месеца съм била на 2 интервюта.Подавала съм и за секретарки , но нищо.Най- много се озадачих пък как не ме викнаха в една фирма , занимаваща се с изкупуване на земи.Та представете си търсили си агроном , за да им оправя документите за сделка.Аз съм писала стотици сделки имам стаж в кантора  и подготовка за сделка за мен не е проблем, но явно агронома ще им направи тежестите, нотариалния акт по- добре.Сега да не се обиждат агрономите за моя коментар, но явно и работодателите и те в много случай не знаят какво търсят и кой кадър е подходящ.
Бая се отплеснах.Въпроса ми беше за английския.Измислила съм нещо , но не знам как ще се приеме.Мисля да напиша , че английския ми е на високо ниво.Просто искам да видя тогава дали някой ще ме викне на тъй желаното интервю.Ако ще да ме одобрят, просто така малко да ми се вдигне самочувствието, че и аз ходя по интервюта за по 300- 400 лева заплата.До сега гледах да съм все коректна, ама те дали ще са ?Нямам намерение да лъжа никой , ще си кажа истината.Не знам език добре, но пък съм с юридическо образование така , че мога да съм ви полезна в някой неща, коректна съм, амбициозна , представителна външност/ нали се дискутираше/ , преценете дали ще ме вземете мен или някой знаеш английски , научил го на бригада в Англия.

А може да си вземат някой, научил английски език в езикова гимназия. Защо избора да е твоето или бригадното ниво?

Ти си знаеш кое ти вдига самочувствието и кое ти го сваля, но според мен да отидеш на интервю, да покажеш "представителната" си външност и да не получиш работата може да е доста по-подтискащо  от това да не те извикат на интервю изобщо.

Един въпрос ме гложди вече 10 години. Как хора с правопис като твоя, успяват да издържат изпит по литература? Не си само ти.(Повечето юристи, които познавам са така.)   newsm78

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 13:45 от ZinaSt

Общи условия

Активация на акаунт