Работа мечта си търсим - 30-та късметлийска!!!

• 50 598
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Бонбон, според мен тук пак опираме до това кой и защо си търси работа, и кой за какво заплащане е готов да продаде труда си. Когато можеш да си позволиш да си без работа, естествено търсиш добро заплащане и добри условия на труд, когато не можеш - смъкваш критериите.
ИЧЦ предлагат курсове по руски: http://www.deo.uni-sofia.bg/bg/certificate/trki
На мен курсовете ми ги плащат родителите ми, даже те сами настояват, цитирам" за да не затъпея съвсем, докато си намеря работа"  Laughing Но пък всеки си знае положението.

Това е напълно естествено, аз полюбопитствах само. До завършване на висшето мога да разбера да искам пари за курсове, въпреки че аз самата не съм искала и съм поработвала, но след това ми се струва леко нагло. Или пък мъжът да плаща за образователни курсове на жена си, които тя сама не е изкарала Whistling Отстрани е особена картинка просто. В тази връзка - червеничкото в твоето мнение...

# 106
За курсовете: Аз кандидатствах към БТ по програма "Аз мога повече" за професионална квалификация (има и езикови курсове, даже много повече хора за тях кандидатстват). Нищо не плаща курсиста, издават се ваучери, за да няма злоупотреби. Още обаче не съм започнала, защото чакам да се сформира група... което един Бог знае кога ще стане.  Tired За другите курсове, които съм карала досега все съм била учаща- или съм плащала само част от курса, а учебното заведение ми е покривало остатъка, или родителите ми са плащали за тях когато бях ученичка.

Да, тази програма имах предвид и аз, благодаря Simple Smile Няма да е лошо да отида да проверя в бюрото по труда Simple Smile

# 107
nnnn82, и аз много съм се чудела дали да не пиша по-високо ниво, от това, за което имам сертификат, но за мен това е лъжа. Също така, избягвам да кандидатствам по обяви, където искат "отлично" владеене на езика, защото за мен това значи ниво най-малко като за заклет преводач (С2), а моето не е такова, въпреки че досега не е имало момент да съм имала проблеми в комуникацията с чужденци.

Дори и да не ми се стори подходящ кандидата, винаги съм си провеждала интервюто с него/нея. Понякога се е оказвало, че първоначалното впечатление е грешно. Единствените случаи, в които съм прекратявала интервю преди да са минали и 5 минути от началото му е, когато кандидата е излъгал за нивото на владеене на посочените от него/нея езици.

Вие си преценете. Но за мен това е най-елементарното за хващане.

# 108
Аз не съм с идея да лъжа на интервю, просто искам да ме допуснат.Имам стаж като секретар в кантора и като юрисконсулт, макар и малък.Е никъде не ми се е налага да ползвам език.А дори и да ми е високо нивото, правния английски е друго нещо.И едва ли клиента ти ще иска ти да му го преведеш или ще си викне преводачка.Но както и да е ,  с правото май ще се "развеждаме".
Говоря за обикновена секретарка, дадох ви пример с агронома.В моята предишна работа съм видяла толкова секретарки на дружества от най- различно ествество- учителки, лелки  и т.н.Е мисля , че съм доста по - квалифициран кадър, ако не дай си боже имат правен въпрос ще си спестят пари за адвокати и т.н., ще им пиша протоколите от общите събрания и т.н. и ще съм доволна от 400 лева заплата.Но явно на мен нещо ми куца.

# 109
[ Или пък мъжът да плаща за образователни курсове на жена си, които тя сама не е изкарала Whistling Отстрани е особена картинка просто.
И кое му е странното. Както от парите на мъжа ми си купувам , храна , цигари , ходя на кино , на кафета, пътувания , така и мога да си платя курс , не виждам нищо анормално.

# 110
nnnn82, не се опитвай да послъгваш, само за да те поканят на интервю. Истината лъсва веднага.

# 111
Това е напълно естествено, аз полюбопитствах само. До завършване на висшето мога да разбера да искам пари за курсове, въпреки че аз самата не съм искала и съм поработвала, но след това ми се струва леко нагло. Или пък мъжът да плаща за образователни курсове на жена си, които тя сама не е изкарала Whistling Отстрани е особена картинка просто. В тази връзка - червеничкото в твоето мнение...
Whistling  Ако мъжът няма нищо против, аз лично не виждам проблем. Тук леко ми намирисва на приказката "Гроздето е кисело, щото е високо".  Но това е лично мнение.
Според мен , като изключим част от големите компании, малко са обявите за работа с адекватни изисквания към кандидатите. В текста на някой обяви просто си личи, че те търсят нещо, ама и те не знаят какво, а ако може кандидатът да има 100 висши и да е на 23 години с 10 години опит най-добре. Whistling

# 112
  • София
Един съвет от мен. Внимавайте с нивата на английски, които посочвате, особено ако е посочено отлично ниво на владеене, защото в такъв случай повечето интервюта се провеждат на английски, а някой път и с англоговорящи в зависимост от компанията. Та да не се изложите на интервюто. Аз преди 2 години съм била поне на 20 интервюта и на 18 от тях трябваше да говоря на английски.
Желая ви успех  Hug

# 113
Нещо май не се разбираме правилно.Естествено е , че няма да кандидатствам в голяма компания.Друг е въпроса , че в нашия град не се намират, а и аз няма да се чувствам добре.Идеята ми беше , че за секретарка на дружество от 10 човека едва ли езика е от значение.Отговорете ми конкретно за примера- фирмата, която си търси момиче за подготовка за документи за сделки с недвижими имоти.Аз ли с 5 годишния опит  в кантора или агронома е по- подходящ.Става въпрос , че не ми се обадиха да ме поканят.

# 114
За курсовете: Аз кандидатствах към БТ по програма "Аз мога повече" за професионална квалификация (има и езикови курсове, даже много повече хора за тях кандидатстват). Нищо не плаща курсиста, издават се ваучери, за да няма злоупотреби. Още обаче не съм започнала, защото чакам да се сформира група... което един Бог знае кога ще стане.  Tired За другите курсове, които съм карала досега все съм била учаща- или съм плащала само част от курса, а учебното заведение ми е покривало остатъка, или родителите ми са плащали за тях когато бях ученичка.

Да, тази програма имах предвид и аз, благодаря Simple Smile Няма да е лошо да отида да проверя в бюрото по труда Simple Smile

"Аз мога повече" се отнася до хора, които не са безработни, но все пак искат да повишат квалификацията си.
За повече информация може да погледнете, напр., тук.
Simple Smile

nnnn82, не мисля, че с каквато и да е лъжа ще увеличиш особено шансовете си да получиш работа...

# 115
.

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 21:01 от Палмичка

# 116
Моето мнение е , че зависи за каква работа става въпрос.
За секретарка според мен ако са писали , че е необходим език значи е така.
Но винаги има изключения. Моя мъж когато кандидатства в предната фирма пишеше изисквания художествено образование и английски , той не притежаваше нито едното, и не желаеше да кандидатства, добре че успях да го убедя и го одобриха. Разбира се не е писал в СВ че знае английски.
Аз също не владея английски език , никога не съм писала че го владея.
Моето мнение е да не даваш грешна информация за себе си , но можеш да кандидатстваш дори да не покриваш всички изисквания и в мотивационно писмо да поясниш нивото на владеене и защо мислиш че би била полезна за дадена фирма.

# 117
Аз не съм с идея да лъжа на интервю, просто искам да ме допуснат.Имам стаж като секретар в кантора и като юрисконсулт, макар и малък.Е никъде не ми се е налага да ползвам език.А дори и да ми е високо нивото, правния английски е друго нещо.И едва ли клиента ти ще иска ти да му го преведеш или ще си викне преводачка.Но както и да е ,  с правото май ще се "развеждаме".
Говоря за обикновена секретарка, дадох ви пример с агронома.В моята предишна работа съм видяла толкова секретарки на дружества от най- различно ествество- учителки, лелки  и т.н.Е мисля , че съм доста по - квалифициран кадър, ако не дай си боже имат правен въпрос ще си спестят пари за адвокати и т.н., ще им пиша протоколите от общите събрания и т.н. и ще съм доволна от 400 лева заплата.Но явно на мен нещо ми куца.

Ти ако излъжеш, за да те допуснат, от там нататък е все тя дали ще продължиш да лъжеш или ще си признаеш и ще обещаеш повече да не правиш така. Другата страна ще се почувства излъгана. Вероятността да те вземат на работа е никаква.

А подобна лъжа в CV се хваща на пръв прочит. Четеш - отличен или много добър английски език. Поглеждаш образованието - няма данни да е оттам. Поглеждаш и предишните местоработи - и те не са места, на които ежедневната комуникация на този език е присъща. Разглеждаш курсове и сертификати - няма някой, който да удостоверява подобно ниво на владеене. И CV-то отива в папката - ония, дето лъжат. Ти ако мислиш, че си първата и най-изобретателна...хората лъжат в CV-тата си от преди да се родим ние с тебе.

Аз пък не видях нищо чудно в това фирма, която се занимава в изкупуване на земи да търси агроном. Особено ако във фирмата няма друг с такива познания. Това че ти смяташ, че си ценен кадър не задължава и работодателя да те възприем така. Аз например не бих се доверила на отказал се юрист за правна косултация. Бих си платила на практикуващ такъв, независимо дали секретарката поназнайва право или не.

# 118
  • not found
Казах, че не съм прочела това за 15те дни в месеца. 570 лв идва от математически сметки. Хайде и ти да четеш какво пиша, вместо да бързаш да се засегнеш, а? Цитирам те напълно правилно, можеше да кажеш за неразбралите, че става дума за 15 смени в месеца, а не за обикновените 20-24. И все пак 15 евро надник на ден си е доста, извинете, моля.
И аз мога да кажа "мога да започна работа за 1000 лв, няма да започвам да 500", само че фактът, че някъде някога си при някакви си шефове имало било работа за 1000 лв не значи, че ще назначат точно теб. Гледам да избягвам да "мога" разни работи, само защото знам за съществуването им - ако ме разбираш.
Писах вече,че за мен е излишно да се повтарят едни и същи неща. Все тая, понякога някой просто не иска да те разбере .
Така аз се връщам от друго интервю, с нормални условия на труд и заплащане малко по-високо
от прословутата работа с 15 часови смени, даже ми заявиха,че ще ми дават отпуски за лекциите, условие за което не съм предендирала.Атмосферата в магазина беше приятна,жената,която всъщност е собственичка също беше много усмихната и приветлива.
И тук ми изниква един въпрос,тя каза да си помисля и да й се обадя,ако съмсъгласна да започна,попитах я в какъв срок,тя каза -Обади се. В какъв срок е нормално да се обадя? Работата наистина ми хареса и ако зависи от мен ще започна възможно най-скоро  Crazy

# 119
Whistling  Ако мъжът няма нищо против, аз лично не виждам проблем. Тук леко ми намирисва на приказката "Гроздето е кисело, щото е високо".  Но това е лично мнение.
Според мен , като изключим част от големите компании, малко са обявите за работа с адекватни изисквания към кандидатите. В текста на някой обяви просто си личи, че те търсят нещо, ама и те не знаят какво, а ако може кандидатът да има 100 висши и да е на 23 години с 10 години опит най-добре. Whistling
О, не, не, изобщо не ми е кисело гроздето, просто такива дами са понякога много досадни в обясненията си колко не са наред работодателите, заплатите и останалото в страната.
За малките фирми съм съгласна. Дори скоро бях видяла една луда обява - заглавие като за квалифициран човек, а 5 реда по-надолу - да пее и танцува. Даже мисля, че беше в предната тема. Аз самата съм отваряла най-различни вариации на "технически сътрудник" - от секретарка, през преводач, до системен администратор.

Общи условия

Активация на акаунт