Работа мечта си търсим - 30-та късметлийска!!!

• 50 601
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Кажете тогава какво да си търся, явно трябва да стана продавач- консултант?Второ висше ли да записвам или какво?Не мога да се примеря , че някаква леличка или нищо не разбираща девойка със средно образование дори ще работи като секретар/ не че това е връх в кариерата./, но на този етап и зор, а аз ще съм продавач.И то само , защото е била 6 месеца на гости в Англия при сестра си/ това е конкретен пример/.

# 121
Нещо май не се разбираме правилно.Естествено е , че няма да кандидатствам в голяма компания.Друг е въпроса , че в нашия град не се намират, а и аз няма да се чувствам добре.Идеята ми беше , че за секретарка на дружество от 10 човека едва ли езика е от значение.Отговорете ми конкретно за примера- фирмата, която си търси момиче за подготовка за документи за сделки с недвижими имоти.Аз ли с 5 годишния опит  в кантора или агронома е по- подходящ.Става въпрос , че не ми се обадиха да ме поканят.

Искам да попитам тези от вас , който имат повече опит с ходенето по интервюта.Та толкова ли е важен езика за секретарката, говоря за малки офиси, а не големи компании , работещи главно с чужденци.Явно с правото ще се " развеждаме" , та за това се интересувам.За 10 месеца съм била на 2 интервюта.Подавала съм и за секретарки , но нищо.Най- много се озадачих пък как не ме викнаха в една фирма , занимаваща се с изкупуване на земи.Та представете си търсили си агроном , за да им оправя документите за сделка.Аз съм писала стотици сделки имам стаж в кантора  и подготовка за сделка за мен не е проблем, но явно агронома ще им направи тежестите, нотариалния акт по- добре.Сега да не се обиждат агрономите за моя коментар, но явно и работодателите и те в много случай не знаят какво търсят и кой кадър е подходящ.
Бая се отплеснах.Въпроса ми беше за английския.Измислила съм нещо , но не знам как ще се приеме.Мисля да напиша , че английския ми е на високо ниво.Просто искам да видя тогава дали някой ще ме викне на тъй желаното интервю.Ако ще да ме одобрят, просто така малко да ми се вдигне самочувствието, че и аз ходя по интервюта за по 300- 400 лева заплата.До сега гледах да съм все коректна, ама те дали ще са ?Нямам намерение да лъжа никой , ще си кажа истината.Не знам език добре, но пък съм с юридическо образование така , че мога да съм ви полезна в някой неща, коректна съм, амбициозна , представителна външност/ нали се дискутираше/ , преценете дали ще ме вземете мен или някой знаеш английски , научил го на бригада в Англия.

Последно? Ако са земи, аз съм за агронома. Договор може да напише всеки, особено ако е типов. А и тези фирми си имат юристи бол. Не им трябва секретарката да ги консултира. Тя просто трябва да изготвя документите.

# 122
Кажете тогава какво да си търся, явно трябва да стана продавач- консултант?Второ висше ли да записвам или какво?Не мога да се примеря , че някаква леличка или нищо не разбираща девойка със средно образование дори ще работи като секретар/ не че това е връх в кариерата./, но на този етап и зор, а аз ще съм продавач.И то само , защото е била 6 месеца на гости в Англия при сестра си/ това е конкретен пример/.
Не смяташ ли, че си малко груба и невчасна с това изказване?

# 123

Писах вече,че за мен е излишно да се повтарят едни и същи неща. Все тая, понякога някой просто не иска да те разбере .
Така аз се връщам от друго интервю, с нормални условия на труд и заплащане малко по-високо
от прословутата работа с 15 часови смени, даже ми заявиха,че ще ми дават отпуски за лекциите, условие за което не съм предендирала.Атмосферата в магазина беше приятна,жената,която всъщност е собственичка също беше много усмихната и приветлива.
И тук ми изниква един въпрос,тя каза да си помисля и да й се обадя,ако съмсъгласна да започна,попитах я в какъв срок,тя каза -Обади се. В какъв срок е нормално да се обадя? Работата наистина ми хареса и ако зависи от мен ще започна възможно най-скоро  Crazy

Ако си решила - можеш и сега да и звъннеш. Това не е като след първа среща с гадже  Wink Няма срок. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Успех!

# 124
Ами то за една секретарка според мен не е необходимо 3 дипломи  и кой знае какви квалификации.

# 125
5 години в нотарилна кантора ми е стажа, мисля че с това ще ви отговоря подобаващо за агронома.

# 126
  • Пловдив
Аз имам въпрос относно "лъгането" в СВ-то, но в другата посока - когато искаш да спестиш опит на нерелевантна позиция. Например, имам 5-6 години опит на административни дръжности, тип технически секретар и искам да кандидатствам за подобна. Но по средата на тези години имам 1 като юрисконсулт. Мога ли да я представя като сътрудник и да изтъкна офис задачите, които съм изпълнявала. Все пак юрисконсултите не пишат само искови молби и не седят само в съда, има и ежедневни задачки като работа с документи, офис техника, контакти с клиенти.

# 127
Едната не може да се примЕри, другата е НЕВЧАСНА...а по-тежкото е, че и CV-та така написани получаваме...и после-защо не ми се обаждат за интервю. Защо ли  newsm78 - кой знае.

# 128
Аз имам въпрос относно "лъгането" в СВ-то, но в другата посока - когато искаш да спестиш опит на нерелевантна позиция. Например, имам 5-6 години опит на административни дръжности, тип технически секретар и искам да кандидатствам за подобна. Но по средата на тези години имам 1 като юрисконсулт. Мога ли да я представя като сътрудник и да изтъкна офис задачите, които съм изпълнявала. Все пак юрисконсултите не пишат само искови молби и не седят само в съда, има и ежедневни задачки като работа с документи, офис техника, контакти с клиенти.

Според мен можеш да напишеш нещо от рода на "Сътрудник в правен отдел" и да опишеш само административните си задължения (щом това е позицията, която искаш). Това не е лъжа. Аз също имам разнообразен опит и пиша само релевантния. Напротив. CV се пише точно така - по обява и съгласно изискванията за длъжността.

# 129
  • София
Едната не може да се примЕри, другата е НЕВЧАСНА...а по-тежкото е, че и CV-та така написани получаваме...и после-защо не ми се обаждат за интервю. Защо ли  newsm78 - кой знае.

За правописа съм съгласна и аз. Някога когато ми се налагаше да набирам кандидати, CV-та с груби правописни грешки ги отхвърлях.

На мен също никой не ми се обажда за интервю поне, по образование съм Психолог, имам опит и в администрацията.

# 130
5 години в нотарилна кантора ми е стажа, мисля че с това ще ви отговоря подобаващо за агронома.

И? Ако на тях им трябва някой, който освен да подготвя сделки, да може и да прави преценка на терените, които изкупуват и 10 години в съда да имаш - пак агронома е по-подходящ. А и честно да ти кажа, никога не съм разбирала кандидатите, които знаят по-добре от работодателя какво му трябва на него. Хората искат агроном и при положение, че те плащат и те имат работа за вършене, си е абсолютно тяхно право, ако искат и зелена камила да си търсят.

И извинявай, но нотариалната кантора не е най-добрия правен опит. Да заверяваш пълномощни, да пишеш типови договори и да ходиш в регистъра не е "опит като юрисконсулт".

Моето скромно мнение е, че за нотариус магистърска степен по право е прекалено много. Може на тях да им разрешават и с бакалавърска да практикуват. А какво да говорим за сътрудник на нотариус? Съжалявам, но за мен ти нямаш опит като юрисконсулт.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 14:25 от ZinaSt

# 131
Ами то за една секретарка според мен не е необходимо 3 дипломи  и кой знае какви квалификации.
И аз се чудя защо им искат по два езика и техническо образование примерно, като от досегашните ми наблюдения, основно ги карат да приемат обаждания, да набират готови текстове и да правят кафета.
90% от колежките ми на тази позиция, макар, че знаеха по 2-3 западни езика, никога не можеха да ми кажат с точност кой ме търси в момента и от коя фирма, като ми прехвърлят разговора.
Никога не можеха да ги чуят правилно. Следяха уж кореспонденцията, а в крайна сметка ние така или иначе си проверявахме този е-мейл и се оказваше, че те реално организират спама или самите те изпращат спам до клиентите. За тази цел, мисля, че не е необходимо да си свръх-интелигентен, щото те и малко се задържаха такива. Колкото по тъп и дебелокож си, за да издържаш на психическия тормоз от страна на шефове, подшефове и колеги, най-добре.

# 132
1г. и 6 месеца бях юрисконсулт на дружество.ZinaSt доста си груба.

# 133

Невчасна = не е в час. Да не би да е?

# 134

За правописа съм съгласна и аз. Някога когато ми се налагаше да набирам кандидати, CV-та с груби правописни грешки ги отхвърлях.

На мен също никой не ми се обажда за интервю поне, по образование съм Психолог, имам опит и в администрацията.
Хм...Ами да ти кажа честно, твоят правопис също никак не е блестящ.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт