Работа мечта си търсим - 30-та късметлийска!!!

• 50 617
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Ами то за една секретарка според мен не е необходимо 3 дипломи  и кой знае какви квалификации.

Аз съм точно така - с две дипломи, че и с три езика - и все за секретарка ми се обаждат  ooooh!

# 136
1г. и 6 месеца бях юрисконсулт на дружество.ZinaSt доста си груба.

Половината момичета в тази тема работят като продавач-консултанти, а ти го представи като най-голямото унижение на света. Това по повод кой е по-по-най груб.

Колкото до опита ти - аз не мога да го знам, ако не го напишеш. Аз знам това:

5 години в нотарилна кантора ми е стажа, мисля че с това ще ви отговоря подобаващо за агронома.

# 137
Едната не може да се примЕри, другата е НЕВЧАСНА...а по-тежкото е, че и CV-та така написани получаваме...и после-защо не ми се обаждат за интервю. Защо ли  newsm78 - кой знае.

Невчасна = не е в час. Да не би да е?

Няма таква дума. Това ми беше мисълта. И по CV-тата е пълно с несъществуващи думи. Един имал лично Уръжие, друга била УтгУворна личност. Имах дори една, която беше съвършеННо мотивирана да работи при нас и щяла максимално да допринася за атмосферата в офиса по всякоЙ възможен начин. А това а, ъ, у, за нищо ги нямат.

Една кандидатка, с "перфектен" (според нея) английски, беше работила като сървър. Може би и тя е решила да напише по-виско ниво, та да я поканим на интервю. Не и се получи.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 14:53 от ZinaSt

# 138
Запис чаааак на 10 страница Embarassed
Red velvet,може ли да ти изпратя и аз CV-то си?

# 139
Няма таква дума. Това ми беше мисълта.
Несъществуването на такава дума няма общо с правописа. Но като си казала - личен неологизъм е и предвид съставните й части, е правилно написана.

# 140
Никой не искам да обидя относно професията му.Писах за продавач - консултанта , защото явно за секретарките изискванията са доста по- различни от това което аз си представям.
Между другото относно магистъра и бакалавъра не си права , защото се иска стаж преди да се явиш на конкурс.

# 141
5 години в нотарилна кантора ми е стажа, мисля че с това ще ви отговоря подобаващо за агронома.
Агрономите и те имат образование, което всъщност не е никак елементарно, и те душа носят и те семейства хранят  Naughty Ако работата е била за писане на договори, ок съгласна съм, че ти си по в час, ама за оценка на земи и др. подобни, мога много да поспоря.
Няма нищо лошо да си продавач, стига да ти харесва това което правиш или това да е една възможност да имаш доходи и да можеш да се развиваш и в друга посока.
Прекаленото самочувствие, понякога също е проблем за намиране на работа Peace

# 142
Няма таква дума. Това ми беше мисълта.
Несъществуването на такава дума няма общо с правописа. Но като си казала - личен неологизъм е и предвид съставните й части, е правилно написана.

Аааа, ти си от тия готините, дето измислят думи и после другите ги повтарят, щото са 'баси яките....аха....сега разбрах. Какво обядва? Кубети ли?

# 143
Аз нямам , защото си търся работа за 300- 400 лева и ще съм доволна.Прекалено задълбавате.Та нима никой от вас няма да се чувства ядосан , че за 10 месеца е ходил на 2 интервюта.

# 144
Агрономите и те имат образование, което всъщност не е никак елементарно, и те душа носят и те семейства хранят  Naughty Ако работата е била за писане на договори, ок съгласна съм, че ти си по в час, ама за оценка на земи и др. подобни, мога много да поспоря.
Обикновено фирми с една сфера на дейност си имат готови договори, които само трябва да се "попълнят". Аз бих избрала някой, който е специалист в сферата на дейност, когато пиша договорите, а не юрист. Мисля, че е напълно логично една фирма да наеме щатни работници с образование, подходящо за сферата на дейност, а за другото да ползва консултанти, а не обратното.

Аааа, ти си от тия готините, дето измислят думи и после другите ги повтарят, щото са 'баси яките....аха....сега разбрах. Какво обядва? Кубети ли?
Не, филолог съм и знам разликата между "няма такава дума" и "неправилно написана дума". Специално моята дума е морфологично и правописно издържана и си я харесвам. Обядвам манджи, не гризини.

# 145
  • София
Едната не може да се примЕри, другата е НЕВЧАСНА...а по-тежкото е, че и CV-та така написани получаваме...и после-защо не ми се обаждат за интервю. Защо ли  newsm78 - кой знае.

За правописа съм съгласна и аз. Някога когато ми се налагаше да набирам кандидати, CV-та с груби правописни грешки ги отхвърлях.

На мен също никой не ми се обажда за интервю поне, по образование съм Психолог, имам опит и в администрацията.
Хм...Ами да ти кажа честно, твоят правопис също никак не е блестящ.  Laughing

Може би е така. Аз не съм филолог. Спазвам елементарни правила.

# 146
Идеята ми беше да се допитам до вас в каква сфера да се насоча, защото какво писах с  правото сме в процес на "развод".Също така исках да споделя моето отчаяние, че за 10 месеца са ме викнали 2 пъти на интервю и как виждам обяви за който си мисля, че поне могат да ме викнат.Агронома го дадох за пример, явно и за това не ставам според вас.Благодаря ви , че разбихте представите ми , че скоро ще си намеря работа и че нещо от мен става.

# 147
По повод изискванията и квалификациите - и аз съм с техническо образование, с 2 чужди езика и почти перфектен български (хобито ми е да проверявам въпроси в една онлайн-игра и следя редовно новостите в ИБЕ към БАН, заради себе си и заради grammar nazi-тата, които постоянно докладват за грешни въпроси). Ами, за момента никой потенциален работодател не е приритал за мен  Laughing В предишната ми работа даже с един колега се бъзикахме за нашия отдел, понеже имаше преструктуриране и се чудеха към коя дирекция да ни сложат - градоустройствената или финансовата, че двама директори се бият за нашия отдел и всеки вика на другия: Вземи го ти! Мисълта ми е, че няма нужда от заяждания на тема правопис и квалификации. Фактът, че в даден момент някой е без работа или без такава, която да го устройва, не значи, че винаги ще е така.

# 148
Не, филолог съм и знам разликата между "няма такава дума" и "неправилно написана дума". Специално моята дума е морфологично и правописно издържана и си я харесвам. Обядвам манджи, не гризини.

Аааа, аз за твоя правопис лично и конкретно нищо не съм казала. А спор за това дали една несъществуваща дума е правилно или неправилно написана ми се струва леко налудничав. Пас съм.

# 149
Идеята ми беше да се допитам до вас в каква сфера да се насоча, защото какво писах с  правото сме в процес на "развод".
А защо записа правото? Ако си отговориш на този въпрос, може там някъде да намериш и правилните позиции, за които да кандидатстваш. Преквалификацията не е универсално лекарство против безработица.

ZinaSt, ти се заяде с мен, като цитира моя дума до чужда неграмотно написана. Ами хайде, когато изказваш критики, да си ги насочваш където трябва - тогава няма да ти се налага да си пас.

Общи условия

Активация на акаунт