С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 120
  • 807
  •   1
Отговори
# 75
Проблема не е в това ,че имат ключ предполагам ,моите свекъри също имат при това без да е наследствено жилището ни .
Никога не са го използвали без да сме поискали.
виж мъжът ми си влиза у тях без да звъни ,акъли дава ,забележки прави баш като свекърва .

# 76

Абсолютно е така. Хем апартамент са ти дали и са ти спестили едни хиляди евра, хем въртиш очи и мрънкаш каква наглотия е свекървата. Ами да, може да е наглотия, но някои хора сами си се  поставили в това положение. В крайна сметка сме достатъчно големи да си преценим плюсовете и минусите. Марсинка сама казва, че не е лоша свекърва й, а че просто на моменти е нетактична. Ами сигурна съм, че и Марсинка не винаги постъпва тактично в някои ситуации. Понякога само съдим другите, без да се поглеждаме самите ние. Аз също се възмущавам понякога на разни хора - какво били казали, какво били направили, ама и аз се усещам понякога, че съм реагирала тъпо в някои ситуации и после съжалявам.
Наистина хубаво си го казала - кофти е, че свекърите живеят до вас, но помагат с децата и са ви лишили от "прекрасната" и "неповторима" възможност да сте длъжници на някоя банка. В замяна на това трябва да ги търпите. Наистина понякога няма пълно щастие.

тя свекито няма общо с апартамента/той беше на родителите на свекъра/, въпреки че може би има известен принос за унаследяването. Ама това е дълга история и не ми се разказва, пък не е и тука мястото.
Незнам аз как изглеждам в нейните очи, пък не се и интересувам. Факт е, че аз в такива ситуации не постъпвам нетактично. Пример - доста често ходим /и ние и тя/ в едно семейство от същия вход. Много сме си близки. Веднъж бях ходила у свеки и после се качих в това семейство/живеят на етажа над свеки/ и тя още не беше се прибрала, когато ме чу да звъня на звънеца им и ми вика "Абе защо звъниш? Направо влизай". На което аз отговорих, че незнам какво правят и не мога ей така да вляза. Тя просто си е такава....

Ама хайде стига за моето свеки сме говорили, аз не и се сърдя, защото знам че не го прави с лоша умисъл, просто наистина не се усеща. С времето се надявам да се научи

# 77
  • BG

Ама хайде стига за моето свеки сме говорили, аз не и се сърдя, защото знам че не го прави с лоша умисъл, просто наистина не се усеща. С времето се надявам да се научи

Абе едва ли, ама това да и е кусура!  Peace

# 78

да, като знам какви чудовища има, направо съм щастливка. Това обаче не означава, че няма неща които ме дразнят.Дразнители намирам дори у най-любимите ми хора

# 79
Да ви кажа една случка - откраднали на майка ми нещо си от къщата. Тя казва на кварталния, той идва, влиза през двора, в къщата, оглежда, ослушва се. Пък майка ми  била до комшийката, къщата празна и отключена.  

# 80
  • Бургас

да, като знам какви чудовища има, направо съм щастливка. Това обаче не означава, че няма неща които ме дразнят.Дразнители намирам дори у най-любимите ми хора

Тя те дразни, сигурно и ти я дразниш - на това му се вика балансирани отношения  Mr. Green
Според мен при жените наистина я има тази предубеденост към свекървите. Има чувството, че под лупи се гледат една друга снаха-свекърва и само едната да стъпи настрани и се хващат за врата. Същите неща, ако ги направи някой друг, сигурно няма да направят впечатление. Мъжете/порасналите деца/собствените родители също могат да са доста дразнещи на моменти, ама няма тема №24 с какво ни дразнят мъжете/децата/родителите /или аз не съм видяла/  Laughing

# 81
Мисля, че повечето жени сами се навиват като чуят думата свекърва. Не, че техните майки са цветя за мирисане, но свеки задължително трябва да е дразнител, да е простовата и нахална. Добре, че мъжете са по-широкоскроени и не толкова дребнави, защото си представям да почнат всеки ден да пеят срещу тъщите  Crazy

Но, аз и друго се чудя  - вие не си ли говорите? Нещо като те дразни си казваш. И то при положение, че си в собствения си дом, а не в нейния, разбира се

# 82
Аз пък дpуго се чудя на  написаното от Маpсинка.
Не знам къде живеете, но как седите на отключени апаpтаменти?
Във вашия  гpад няма  ли кpадци?
Тук сноват и не пpощават на нищо незаключено.

# 83
По въпроса с "услугите" и транспортирането на родителското тяло,скоро имахме челен удар Laughing
Детенце имаше рожден ден скоро,така се случи че съпруга ми излезе от болницата предният ден, положението беше доста сериозно и много се изплашихме. По тази причина решихме да съберем само родителите си,и много близки  в тесен семеен кръг.
Аз ходих на работа, минавам взимам торти,бързам да се прибера за да приготвя нещата за хапване. Половин час преди уреченото време,звъни телефона на мъжо.... Mr. Green маминка "Да дойдеш да ме вземеш с колата" ooooh! "Няма да дойда, вземи автобуса или такси"....."ама защо няма да дойдеш да ме вземеш?!" argue-ей това се получи. Е този път,ми падна право в/у левият прав....дори и да не беше болен,дори и да беше всичко както трябва, той не е такси или личен шофьор.

# 84
Алоуу, какво значи няма търпение да го види? Да не е 5 годишен. Доколкото разбрах живеят е един вход, тъй че свеки може да почака синът и да отиде у тях.Все пак си има семейство.

Аха, много се смях. Дори не съм обърнала внимание, че живеят в един вход.
'Жорко, мама...'
Ми ако отиде Жорко у чужбината да живее, ти да видиш.... тогаз?
Апропо мойта свекърва е ужасена, само веднъж като подметнах, че ще се изнасяме /на шега/ и тя подскочи, хахаха. Ама той и моят мъж е малко мамин златен един такъв. Ама аз си го бъзикам, изобщо не ми пука, ние с брат ми сме отгледани едва ли не в другата крайност и ми е много забавно.

# 85
Аз пък дpуго се чудя на  написаното от Маpсинка.
Не знам къде живеете, но как седите на отключени апаpтаменти?
Във вашия  гpад няма  ли кpадци?
Тук сноват и не пpощават на нищо незаключено.

аз не държа отключено, но свеки-у тях е като хан всеки си влиза както и когато поиска

........ той не е такси или личен шофьор.

smile3521

# 86
Аха, много се смях. Дори не съм обърнала внимание, че живеят в един вход.
'Жорко, мама...'
Ми ако отиде Жорко у чужбината да живее, ти да видиш.... тогаз?
Апропо мойта свекърва е ужасена, само веднъж като подметнах, че ще се изнасяме /на шега/ и тя подскочи, хахаха. Ама той и моят мъж е малко мамин златен един такъв. Ама аз си го бъзикам, изобщо не ми пука, ние с брат ми сме отгледани едва ли не в другата крайност и ми е много забавно.

hahaha
ние от няколко години подаваме за зелена карта, та свеки изпада в ужас всеки път преди тегленето.Даже си спомням миналата година ми бяха пратили на мейла фалшиво писмо че съм спечелила - ей такова вайкане беше, че и бременна бях...
Ама разбирам я жената - тя си няма друг. Мъжът и едно цвете....и мъжо е един син....Ще си я гледам, няма как

# 87
Позволявам си да постна съобщението, което получих от Джини Потър
"Абсолютно съм съгласна c Polar Bear. Един порастнал мъж принадлежи на жена си, не на майка си. Хора, които отглеждат деца, за да им искат после услуги и грижи, да им дуднат на главата със свои проблеми и да ги намесват в собствените си съпружески отношения, не е хубаво да стават родители въобще.

Баси простотията Shocked

ПорасТналия мъж/изобщо човек,не принедлежи на никого,камо ли на"жена си"..Ако човек изобщо трябва да принадлежи на някого,то това е поколението което е създал,ама и там не става въпрос да си им слуга до гроб!

П.п.Дами извинявам се за намесата  bouquet

# 88
Марсинка явно свекърва ти така е свикнала и не го прави нарочно .Вариантите са два или тактично и казваш ,че не е приятно така или просто свикваш с поведението и .

# 89
А за спестяването на хиляди евра, ми не мислите ли, че са спестили на сина си хиляди евра? Не искам да навлизам в конкретика, но защо не си помислите, че синът трябва и той малко да си понапъне г...зето и да увеличи дохода, пък тогава може и да няма нужда от спестяване.
Или пък друг вариант - младите купуват жилище с хилядите евра, а онова, наличното, стои празно...

Общи условия

Активация на акаунт