То излиза, че тя направо си те дебне, за да му подръпне пишката

Ама не е права. Като майката си има виждания относно здравето на детето, ще се съобразява.
Марлен, точно така е, дебне ме. А аз си забелвам бубата, ама тя трябва да дръпне след мен, защото все и се струва, че не дърпам достатъчно. Все ми вика "още, още, още...". А съм казала изрично, че не е необходимо да става със сила. Педи каза, че до две години имаме много време, последния път даже я погледна и каза, че чудесно се справям.
Трещерица, аз забелвам бубата и не мисля, че някой друг трябва да се меси в тези неща, Родителят на това дете съм аз. Мнението ми трябва да се зачита и щом съм казала да не я пипа свекърва ми трябва да се съобрази с това мое решение. Все пак имам глава на раменете си и мога да мисля трезво. Щом не съм я молила няма нужда да се натиска.

това ме разби
Горкото дете. По този начин не му ли се причинява болка двама души един след друг да го дърпат и опъват. Ако знам, че свекърва ми с простотията си наранява физически и/или емоционално детето ми никак няма да съм мила. Направо се чудя на някои ситуации, които чета тук - свекървата се държи безобразно, а снахата поддържа добрия тон. Ами има си моменти, когато трябва да си дипломатичен и моменти, в които да проявиш характер и да поставиш натрапника на мястото му.