С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 120
  • 807
  •   1
Отговори
# 330
Добре, Марсинка, и ти какво правиш в този случай? Правиш ли й забележка?
То излиза, че тя направо си те дебне, за да му подръпне пишката Laughing

Забелва, ние така сме учили.

Peace
Ама не е права. Като майката си има виждания относно здравето на детето, ще се съобразява.

Марлен, точно така е, дебне ме. А аз си забелвам бубата, ама тя трябва да дръпне след мен, защото все и се струва, че не дърпам достатъчно. Все ми вика "още, още, още...". А съм казала изрично, че не е необходимо да става със сила. Педи каза, че до две години имаме много време, последния път даже я погледна и каза, че чудесно се справям.

Трещерица, аз забелвам бубата и не мисля, че някой друг трябва да се меси в тези неща, Родителят на това дете съм аз. Мнението ми трябва да се зачита и щом съм казала да не я пипа свекърва ми трябва да се съобрази с това мое решение. Все пак имам глава на раменете си и мога да мисля трезво. Щом не съм я молила няма нужда да се натиска.

Да...Свеки ме съветваше да и натискам всяка вечер нослето / все едно го бърша/ , за да и се приберели ноздрите, че били много широки Simple Smile

това ме разби

# 331
Трещерица, аз забелвам бубата и не мисля, че някой друг трябва да се меси в тези неща, Родителят на това дете съм аз. Мнението ми трябва да се зачита и щом съм казала да не я пипа свекърва ми трябва да се съобрази с това мое решение. Все пак имам глава на раменете си и мога да мисля трезво. Щом не съм я молила няма нужда да се натиска.

Марсинка, напълно съм съгласна с това. Дори да не забелваш, защото това е модата напоследък, тя трябва да се съобрази.  Искам да кажа, че не го прави от лошотия или напук, а за добро , както тя го разбира. Не разбрах, заедно ли живеете, но наистина много се меси, и ти си го допуснала. 
Спомням си , че моята изпъваше краката, за да станели прави. Ми така го разбира жената. Но това беше 2-3 пъти, когато присъства на къпането на новороденото.

# 332
  • Бургас
Марсинка, не знам какви са тези твои нерви. Как й е неудобно на тази жена постоянно да ходи след теб и да му подръпва пишлето на малкия  ooooh! Горкото дете. По този начин не му ли се причинява болка двама души един след друг да го дърпат и опъват. Ако знам, че свекърва ми с простотията си наранява физически и/или емоционално детето ми никак няма да съм мила. Направо се чудя на някои ситуации, които чета тук - свекървата се държи безобразно, а снахата поддържа добрия тон. Ами има си моменти, когато трябва да си дипломатичен и моменти, в които да проявиш характер и да поставиш натрапника на мястото му.

# 333
  • Варна
Да се чудиш на някои жени тия деца с буба ли са им ги правили.

# 334
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Искам да кажа, че не го прави от лошотия или напук, а за добро , както тя го разбира

Боже, Трещо,  по- тъпо  оправдание от  това  за нечие нахалство  скоро не съм чувала.
Ненапразно е поговорката "Пътят  към ада е  постлан  с   добри намерения" Crossing Arms
Не  го правела  от лошотия или напук- ти пък откъде  си сигурна ooooh!
Не може  на  един зрял  човек  да му направиш  забележка  сто пъти   за нещо, а той  да те  дебне  и зад  гърба ти  да продължава .
 Значи  или  е  проклет,  или   малоумен, или глух, или  тъп и  упорит.
Или пък  е свекърва Twisted Evil
Човек , който е  с всичкия  си, не може  да бъде чак толкова  нахален и безочлив.

Като е искала  да подръпва пишлета,  да е подръпвала, когато е трябвало,  това  на сина  си  и  на  мъжа си  Twisted Evil

Марсинка, според мен  е  време   бабет  да  я изплющиш  по врата, образно казано  bouquet
Тя е в настъпление  и  ще  настъпва, печелейки територии, докато   не  й дадеш отпор.
По- твърдо  й  покажи  къде й е  мястото, та  после  да няма  разбрал- недоразбрал Simple Smile

# 335
Марсинка, напълно съм съгласна с това. Дори да не забелваш, защото това е модата напоследък, тя трябва да се съобрази.  Искам да кажа, че не го прави от лошотия или напук, а за добро , както тя го разбира. Не разбрах, заедно ли живеете, но наистина много се меси, и ти си го допуснала. 
Спомням си , че моята изпъваше краката, за да станели прави. Ми така го разбира жената. Но това беше 2-3 пъти, когато присъства на къпането на новороденото.

Не живеем заедно, но апартаментите са в един вход. Поне съм ограничила безразборното идване вкъщи за щяло и нещяло. В края на краищата, колкото и да се разбираме и да я уважавам си имам нужда от спокойствие и тишина. Искам да знам, че като затворя входната врата и си оставам сама. Знам, че не го прави от лошо и се опитвам тактично да намекна. В повечето случи имам успех след няколко намека.
По повод на изпъването - сестра ми е кинезитерапевт и е ми казвала, че ужасно уврежда ставите. Още при първия опит за споменаваме на този ужасен ритуал КАТЕГОРИЧНО казах, че МОЕТО дете няма да бъде изпъвано. Дума повече не се и повдигна.

# 336
  • София
Mного знаеш, дали като идеш до тоалетната, не те издебва да му опъне краката скришом.

# 337
Явно е време да спреш да си тактична по този въпрос.
Както каза някой ,определени  проблеми може да подминеш ,за други да бъдеш тактична за трети обаче трябва да си ясна и категорична.

# 338
  • Бургас
Уж свекървата идва, за да помага, а излиза, че освен да следиш собственото си дете да не направи беля или да не се нарани, трябва да следиш и свекърва си. То излиза, че все едно две деца гледам. Или ще свекървата ще помага или да си ходи.

Преди време чистачката ни в офиса разказваше как снаха й не разрешава да маже детето с мас по крачетата, когато е болно. Било гнусно и не желаела детето й да е намазано. Жената /чистачката ни/ беше с насълзени очи и обясняваше колко добре действала маста и колко помагала за оздравяването. Тя чисто сърдечно вярваше в това и каза, че ще го намаже зад гърба на снаха си. Казахме й с колежката да не го маже и да се съобрази с волята на снаха си.
Наистина е ужасно да знаеш, че едно нещо би помогнало на внучето ти да оздравее, а снахата да е против и да трябва да я послушаш и да я оставиш да му дава антибиотици и други лекарства. Жената така виждаше нещата и й се късаше сърцето, че не й дават да помогне.
И един пример с мен - сестра ми много често се кара на племенницата ми за глупости. А тя е такова слънчице - умна, възпитана, добра, като й кажеш нещо веднага изпълнява. И понякога сестра ми като й се накара /особено ако е за дреболия/ и тя се разплаче, ми става супер гадно и ми иде да я гушна и успокоя, но знам, че това няма да се приеме добре от сестра ми. Един вид й нарушавам авторитета и оспорвам мерките й на възпитание. Просто изчаквам да мине напрежението и всички да се успокоят и след това си я нагушквам и целувам  Heart Eyes

# 339

Наистина е ужасно да знаеш, че едно нещо би помогнало на внучето ти да оздравее, а снахата да е против и да трябва да я послушаш и да я оставиш да му дава антибиотици и други лекарства. Жената така виждаше нещата и й се късаше сърцето, че не й дават да помогне.
miss july, свекърва ми дълго възхваляваше предимството на киселото мляко пред кърмата. По-късно навръзвайки фактите как казваше на една своя приятелка да прави неща с бебето зад гърба и без одобрението на снаха си с това, че съм й оставяла детето за половин час да ида до магазина и връщайки се установих, че на осеммесечното ми бебе му беше даден шоколадов бонбон, дали е чудно, че детето отключи зверска алергия, с която се борим и до днес. Защото това с бонбона го хванах, ама колко неща не съм, примерно, че по-късно разбрах за топена в мед биберона, за да заспи по-лесно и т.н. Всичко това на бебе под десет месеца. Така съжалявам сега, че съм гледала все мир да има и да не се караме, ама човек понякога и от възпитанието си пати, когато насреща си има такива хора, които от дума не разбират.
Та не я жали толкова вашата чистачка - майката си преценява и толкоз. Аз за лечебни свойства на маста не съм чувала, поне не за такива, че да излекува нещо, за което трябва АБ.

# 340
  • До морето :)
Добре бе, вие доктори нямате ли? Тактиката която действа при нас е "Докторът така каза!" (това основно пред майка ми  Laughing )
А това с носенето на сладки неща направо ме побърква. Добре, че свеки сега я няма и не носи. А свекъра вее разбра, че трябва да пита преди да даде/купи нещо. Както и моите родители. Е, как един не чу и не разбра от първия път? Как? Още от вратата - "Виж какво нося на дететоооооооооооооооооооооо!"   ooooh!

# 341
Лече, мед. сестра е моята. Ти да си чувала медицинска сестра да признава мнението на доктор? Отговора е "А, много знаят те докторите, остави ги". Crazy

# 342
  • До морето :)
О, това вече е неочаквано лоша комбинация.  hahaha

# 343
За стискането на нослето  Laughing
Моята майка го правеше на децата ми ,след като ги изкъпеше (къпеше ги до много късно тя,живеем в една къща ).И мисля ,че е логично,нали знаете ,че когато се родят понякога главичките на децата са криви и трябва да се слагат ту на едната страна,ту на другата да спят.Аз съм със сплескана глава отзад,защото не съм искала да спя на страни а само назад главата.Баба ми е връзвала главата на баща ми ,защото е била като краставица дълга,сега е нормална Simple SmileКостите на децата са меки и могат да се "моделират"  Simple Smile
Мисля че и нослето се прибира,не да се стиска, а когато се масажира просто се подръпва,както когато се издухва.Много слушах майка ми докато бяха бебета децата,но и тя не възразяваше, когато аз кажех нещо.За захранването и след това храненето на децата, ми се обаждаше, да пита може ли да ядат еди-какво си.А за свекърва ми няма да казвам,защото и сега и нямам вяра какво им дава  Mr. Green
И аз ще ставам два пъти свекърва и ми е много интересна темата.Нищо не научавам полезно обаче,защото както виждам,каквото и да направи свекървата, все не е добре.

# 344
  • София
За стискането на нослето  Laughing
Моята майка го правеше на децата ми ,след като ги изкъпеше (къпеше ги до много късно тя,живеем в една къща ).И мисля ,че е логично,нали знаете ,че когато се родят понякога главичките на децата са криви и трябва да се слагат ту на едната страна,ту на другата да спят.Аз съм със сплескана глава отзад,защото не съм искала да спя на страни а само назад главата.Баба ми е връзвала главата на баща ми ,защото е била като краставица дълга,сега е нормална Simple SmileКостите на децата са меки и могат да се "моделират"  Simple Smile
Мисля че и нослето се прибира,не да се стиска, а когато се масажира просто се подръпва,както когато се издухва.Много слушах майка ми докато бяха бебета децата,но и тя не възразяваше, когато аз кажех нещо.За захранването и след това храненето на децата, ми се обаждаше, да пита може ли да ядат еди-какво си.А за свекърва ми няма да казвам,защото и сега и нямам вяра какво им дава  Mr. Green
И аз ще ставам два пъти свекърва и ми е много интересна темата.Нищо не научавам полезно обаче,защото както виждам,каквото и да направи свекървата, все не е добре.

Е това за нослето ме уби!   Joy

Общи условия

Активация на акаунт