С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 120
  • 807
  •   1
Отговори
# 780

Това ме дразни най-много - аз може да признавам недостатъците на родителите си и да им правя забележки, когато се налага, а големия мъж гък не казва на неговите родители и ги оправдава. В крайна сметка мъжът ми не е длъжен да търпи глупостите на моята рода и аз съм длъжна да очертая някакви граници, за да не се чувства той неприятно в тяхно присъствие. Той ми дължи същото.

Дали ти дължи - не знам, зависи как сте се разбрали.
Но понеже знам какво значи мъж да се репчи на родителите си, когато не е съгласен с тях, до степен снахата да е принудена да го играе парламентьор между тях, за да се поддържат все пак някакви цивилизовани отношения, малко се съмнявам в тези случаи мъжът чия страна взима всъщност.
Това, че си мълчи, не означава, че е съгласен 100%-во с жена си. Щом ги оправдава, значи не намира, че са виновни или поне не чак толкова. Кой е прав, кой е крив - не мога да знам. Но не забравяйте, че мъжете ви са плод на тези същите семейства, срещу които роптаете, и са отраснали с техния мироглед и закърмени с техните ценности. По същия начин, както вие с вашите.
Добре, че в повечето случаи мъжете са по-широко скроени от жените си и приемат роднините им безропотно. Ако бяха дребнави и злопаметни като нас... Светът отдавна щеше да се затрие.

# 781
  • София
не съм забелязала мъжете да са по-широко скроени. Просто гледат да минат леко, така да се каже, когато двама си ги мерят, те да не застават между тях, за да не си го отнесат, затова и предпочитат да оставят майка и жена да си водят войните, пък която победи прибира трофея. Колкото до родителите и особено майките, явно има нещо вярно в това, че мъжете са много, ама много привързани към майките си и затова не смеят много да им противоречат.

# 782
Пък при нас ново 20. Свеки усети, че на мен вече ама никак не ми се ходи на гости при нея, тоест няма да я посещаваме в скоро време, и затова идва тя, без да пита удобно ли е. Така се изтърси през януари, когато на мъжа ми му беше много заето, и очакваше да бъде изведена на вечеря и на обяд. След 10 дни пак я чакаме, май за по-дълго. Реве ми се.

# 783
  • София
Hear Again, как ще идва при положение, че не сте я канили?!  ooooh!
Мъжът ти какво казва по въпроса?

# 784
  • Бургас
Пък при нас ново 20. Свеки усети, че на мен вече ама никак не ми се ходи на гости при нея, тоест няма да я посещаваме в скоро време, и затова идва тя, без да пита удобно ли е. Така се изтърси през януари, когато на мъжа ми му беше много заето, и очакваше да бъде изведена на вечеря и на обяд. След 10 дни пак я чакаме, май за по-дълго. Реве ми се.

Направила ли е нещо лошо, за да не искаш да й ходиш на гости?
Ако е направила нещо неприятно или просто се държи зле с теб - нормално да не искаш да я виждаш. Ако ситуацията е такава, мъжа ти би следвало да ограничи дългите й престои у вас......и да й напомни, че в цивилизацията хората се обаждат преди да отидат някому на гости.

Вчера една позната се оплакваше от свекърва й, колко била откачена. Поканила ги на вечеря и била направила страшно много храна. И аз я питам "И какво - сготвила е повечко жената". Тя "Много е зле - за какво е наготвила толкова храна". На следващия ден отишла да й гледа детето и донесла една кутия с храна. Пълна гаднярка  Laughing Правилото за кривата ракета понякога важи в пълна сила и в отношенията със свекървата.

# 785
Мразя да се оплаквам от нещо и някого, но снощи свекърва ми ме изкара от релси. Целия скандал стана за това че сина ми (внука и) е изял 10 череши от 2кг., които са и били дадени за одуша. Само мога да кажа че тази нагла жена от години всеки залък който слага в устата си е купен от нас и не знае какво е да влезнеш в магазин (купуваме и дори четка,пастата за зъби,тоалетната хартия и т.н.). И имаше наглостта да ми заявява, че когато нещо нейно се яде трябва да се пита. Дори ми заяви че живея в нейната къща, само дето част от нея е наследствена на мъжа ми от починалия ми свекър. Естествено мъжа ми и в тази ситуация беше пас  Sad.

# 786
А другите части сигурно са ти се паднали от лотарията.

# 787
  • София
vita, какво означава "дадени за одуша"?

# 788
Тази събота е някакъв църковен ден в който се почитат умрелите и се раздава храна за душите им. В нашия край се нарича "одуша". Като задължително нещата които раздаваш трябва да са купени, а не подарени, иначе не е видено.

# 789
  • планетата Земя
vita ,при нас на такава храна казваме-Дадена за Бог да прости.Важното е да се изяде от хора,а не да се хвърли или даде на животните.Чудно ми е,че бабата се сърди,че внучето хапнало черешки

# 790
Вита, лошо че мъжа ти остава безмълвен в такива ситуации.Защо не поговориш с него? Трещерица, ти винаги ли заставаш на страната на свекървите?Не се ли зачиташ понякога в самата случка и да прецениш кой е виновен?

# 791

Ние не живеем на един етаж, всеки си има етаж. Освен това къщата се ремонтира изцяло с наши пари , нищо че е обща. Както и да е това няма значение, дори и къщата да е нейна, няма право да се държи така за това че внука и е изял няколко череши, при положение че и казах че още утре ще купя нови. Цялата работа е за 1лв., колкото и да не ви се вярва.

# 792
  • София
Абе то чужд човек да е, няма да откаже да почерпи дете с нещо за ядене, пък за собствената баба да не говорим. Да й приседнат и черешите значи.  ooooh!

Трещи, ти би ли реагирала по същия начин, ако става въпрос за собствената ти внучка (знаем, че умираш за нея!)?! Въпросът ми е реторичен.  Wink

# 793
  • Бургас

Ние не живеем на един етаж, всеки си има етаж. Освен това къщата се ремонтира изцяло с наши пари , нищо че е обща. Както и да е това няма значение, дори и къщата да е нейна, няма право да се държи така за това че внука и е изял няколко череши, при положение че и казах че още утре ще купя нови. Цялата работа е за 1лв., колкото и да не ви се вярва.

Следващия път като каже, че къщата е нейна, й предложи да я напуснете и да се спасява сама. Ама тогава тя сама ще трябва да си плаща за всичко. Явно е супер неблагодарна и злобна жена. Да се отнесе така с детенцето. Ужас. По никакъв начин не мога да я оправдая.

# 794
Е, това е супер тъпо ,дано поне детето не е станало свидетел .
Мъжът ти в какви взаимоотношения е с майка си ?
То в такава ситуация как да реагираш на бездушието и егоизма как да отвърнеш ?
Преди два дни баща ми такива простотии ми наговори ,че първо са натъжих после побеснях .Навикахме се, па се оправихме .Въобще не смятам да увдомявам ММ ,нека си седи блаженно неосведомен. Laughing
Това по повод задължителното споделяне .

Общи условия

Активация на акаунт