Стара Загора 73 -

• 114 793
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
 АдрианаК, сигурно имаш предвид Българо-германския център? Той е над родилното. А чували ли сте в кое от тези места има по-хубав апарат?

# 556
# 557
Simple SmileМоя грешка Българо-немския е,май в него апарата е по-нов,но незнам дали е по-добър.

# 558
  • В къщурката на хълма на феите
аз снимки предимно във Верея си правя, че ми е по-удобно, апарата е доста новичък, но профилактично поставят тая жилетчица, която да предпазва от облъчване - не знам дали защото е по-скоро по протокол или защото е необходимо

# 559
  • Стара Загора
Здравейте. Трябва ми малко помощ. Ще минавам с малкия на ТЕЛК заради астмата и честите ларингити. Някой ако е минавал по тези пътеки, моля да сподели малко повече инфо. 
С астма сме от почти година вече, със 7-8 субхордални ларингита за около 10 месеца, диспансеризирани сме при д-р Калчева, пием Ефира, отскоро сме на Пулмикорт, преди бяхме на Фликсотид и Буто асма. Преди няколко дни ни изписаха от болницата, лежахме заради пневмония ( уж пневмония #2gunfire) бяхме с много тежък ларингит и този път влезнах в болницата, защото нещата наистина бяха доста опасни и драматични. Отделно сме с една огромна трета сливица, която вече мислим да оперираме към края на март при д-р Валентин Маринов ( ако споделите нещо и за нещо ще ви бъда благодарна).
Та за ТЕЛК-а къде и какви документи ще ми трябват? Знам за амбулаторни листи, епикриза, рецептурна книжка, моята лична карта, акт за раждане, естествено и копия на всичките документи.

# 560
mamito81, мога да ти препоръчам музикалният педагог на синът ми. Прекрасен човек е тази жена и също толкова прекрасен професионалист с много хубав подход. Има 2 вокални групи. Ти какво имаш предвид "за домашни уроци" ?  Пиано ли имате?
Да, имаме пиано и искам да идва у дома. Може координатите и на лични! Благодаря предварително!

# 561
Привет! Препоръки за добър дерматолог,ако има някой впечатления?
И да питам майките с по малки деца( а и не само) как стои въпроса с логопед в градините имате ли наблюдения изобщо има ли ги там или трябва да търсим другаде?
ailan За ТЕЛК не мога да помогна, но за трета сливица, мога да споделя лични премеждия. Преди години махнахме на едната щерка трета сливица,често боледуваше и беше започнала да губи слуха. Ако не беше това за слуха, никога нямаше да позволя операция. След 4 г тя пак се появи (3-та степен) и пак започна да не чува добре при настинки. Минахме какви ли не доктори, но почти всеки ми каза, че най-добре е да не се отстранява (ако не уврежда друг орган), защото след 7-8 г. всичко се израства. Не знам на колко годинки сте, но при нас с Тонзилотрен съчетан с други имуностимуланти  успяваха да намалят набъбналите сливици и така докато го израсте.  Сега да не чува дявола вече като тинейджър нещата са поносими.

# 562
Мама Ив има ги, но понеже са им крайно ограничени часовете за работа с децата, обикновено, ако става дума за ТЕЛК, пращат децата за оценка на ЛКК, а ако търсиш, просто специалист да работиш с него, ти препоръчвам да се обърнеш към ЦРМСИ към ДМД - там според мен в града най-адекватно могат да ти помогнат .. ние посещаваме същия център само че за рехабилитация, но часовете ни съвпадат с деца, работещи с логопед, та от там са ми впечатленията Peace

аз искам да ви питам - случайно да знаете магазин за платове .. аз знаех поне 2-3 и с ужас установих, че вече нито един от тях не съществува Shocked Shocked

# 563
Има някакъв нов на Чайка /видях го преди седмица, като минавах с колата.
В Универсалния няма ли магазин вече, имаше и един до Каручката.

Дано съм помогнала.

# 564
Магазин за платове има в Електродома на втория етаж, в синята сграда до Каручката, до Юнион банк и в Универсалния.

# 565
много ви благодаря за отговорите  bouquet

# 566
mecani  Благодаря ти! Не мисля, че сме за ТЕЛК имаме проблем с изговарянето на повечето съгласни и казваме "л" вместо"р",което много хора намират за много сладко, но като родител се притеснявам от тенденцията, че се обръща на навик, колкото и да я поправям.. До колкото намерих информация, това е малък проблем, които с няколко сеанса се оправя. Казаха ми, че при Ресурсните учители има логопеди и мога там да я заведа, но и там искат ТЕЛК, а не виждам причина за това. Говорила съм с госпожите от детската градина, но и те не са наясно как стои въпроса за логопед. Също така говорих и с логопеда, които беше на щат в предишната градина където изкарахме яслата, но са и съкратили щата и вече била към Ресурсните учители. Предложи ми на частна практика да се занимава с нея, но за сега съм на изчакване за по добър за мен вариант. ( А и не ми каза, че мога да ползвам услугите на Ресурсния център както друга майка ми каза )Сега се каня да говоря с директорката на градината и ще звънна в общината.
За магазин за платове, не знам дали помните преди 3-4 г. в универсалния магазин в партера имаше - беше на моята сестра. Не я рекламирам, но наистина има страхотни платове!Сега има онлайн магазин за платове и съблемации и ако иска някой мога да дам линк в ЛС .

# 567
Има ли лаборатория, която взима кръв в събота? Искам някой само да ме бодне, не да ми изследва кръвта.

# 568
Има ли лаборатория, която взима кръв в събота? Искам някой само да ме бодне, не да ми изследва кръвта.

Какво ще рече "да ме бодне" ? Искаш да ти сложат инжекция ли? Ако е така - има доста спешни кабинети и МЦ, които работят. Например - ДАР- срещу ОРБ, и на Иван Рилски има спешен кабинет...

# 569
Мами и двете ми деца са болнички и се чудя при коя да ги заведа дали при д-р Костадинова или д-р Големанова.До сега съм ходила при Сакараски,но последния път не останах доволна от прегледа.Детенцето не се оправи от предписаните лекарства и се наложи да лежим в болница в Стара Загора с двустранна пневмония.Та там имах контакт с д-р Костадинова,но нямам конкретни впечатления.Моля ви за мнения за д-р Костадинова и Д-р Големанова.Също и за телефоните им,по колко е прегледа .За всякакво инфо ще съм благодарна. newsm78
  здравейте на всички мами във форума.Аз съм майка на две вече порастнали деца.Д-р Еми Костадинова беше неотлъчно до мен и до децата ми,които непрекъснато се състезаваха кой да боледува по-често и тежко!Никога не е отказвала преглед или домашна визита без значение по кое време на денонощието сме я търсили!Изключителен човек и лекар.Съветвам ви без съмнение да се доверите на нейния професионализъм! Naughty Peace

Общи условия

Активация на акаунт