Монтесори - обучение у дома-2

• 90 603
  • 268
  •   1
Отговори
# 150
Рязането си е Монтесори отвсякъде Wink

# 151
# 152
  • in Wonderland
Здравейте , записвам се и аз при вас, с голям интерес ще следя темата и ще се опитвам да приложа някои неща. Истината е, че аз съм много несръчна и никога не ми се получават хендмейд нещата, но с повече желание и упоритост, по- елементарните игри и занимания бих могла да ги направя.
Имам дъщеря на 1,2г. и за сега по никакъв начин не мога да й привлека вниманието за повече от 10 минути. Прави ми впечатление, че й е много по- интересно да си играе с домашната посуда, отколкото с нейните играчки ( което май важи за всички деца ).
Благодаря ви за споделения опит и умения и ще се радвам и занапред да ви чета.
Поздрави  Hug

# 153
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Имам дъщеря на 1,2г. и за сега по никакъв начин не мога да й привлека вниманието за повече от 10 минути.

ами вниманието не трябва да се привлича и задържа.
според Монтесори се предлагат занимания и детето само решава дали иска да се занимава и за колко време.
следиш какво му харесва в момента на детето и предлагаш занимание. щом харесва посуда - дай й метални купички и дървени лъжици и я остави да тропа. или пластмасови. по нататък може да й дадеш вече и керамични.
10мин. за 1г2м. е супер постижение...

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ето тук нагледно по възраст какви задачи могат да се възлагат на децата.

# 155
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали книги на български език?

# 156
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали книги на български език?

# 157
  • in Wonderland
За много години момичета и честит празник на всички именници ! Hug Hug

asyalein, благодаря за съветите.
За сега пробвах с капачки, но не е заинтересована да ги сортираме по цвят, само ги лапа и пръска навсякъде, за това ги прибрах. Пробвах с с различни посуди да й извадя, но и с тях не се занимава много.
Най- голям успех постигнахме с картонена кутия на дупки и вкарва вътре дървени пръчици. Доста време се забавлявахме с тази игра. Чудя се след колко време да пробваме с бобчета ? И дали може на същата кутия, но от другата й страна да направя дупки за бобчетата, тъй като те ще са по- големи.
Ще се радвам да споделите и за други занимания, подходящи за периода 1-2 години.

# 158
  • София
   Бобчетата са опасни, защото ако заседнат в гърлото или се напъхат в носа се раздуват и може да стане опасно. Не бих ги дала на дете под 3 години, че и след това...

# 159
Ние си играем с бобчета и горният сценарий ми се струва като добре развито въображение  Wink
Аз му показвам как да прелива от едно метално канче в друго, а той след това импровизира. Това му е най-забавната игра, а обожава и звука на тракащият боб в метала.
Все пак всеки си познава детето, аз за моето нямам притеснения, въпреки че лапа боба (после го плюе), от годинката си играем с бобчетата, сега е на 1,4.

# 160
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Много си зависи от детето. Каката нямаше мераци да лапа дреболийки и още от годинка започнахме да си играем и с малки играчки/предмети.
Малката в момента е кошмар! Всичко достатъчно малко се пъха в устата, косата ми побелява.  ooooh!

# 161
 Simple Smile Здравейте, момичета. Нещо интересно за гр. Варна http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1389300, което смятам да посестя. Вид Монтесори презентация  newsm10 newsm10

# 162
Запис Simple Smile Аз пробвах това с бобчетата, но не му е много интересно. Затова пък от вчера открихме едно тесте с карти, и му е супер интересно да открива в тестето цветните карти (дама, поп и др.) Не знам доколко е Монтесори, но е голяма занимавка.

# 163
И аз се записвам да следя,от тук нататък и на нас ни предстоят игри и занимания Simple Smile
Много харесвам метода Монтесори и от вас ще черпя идеи за игри и занимания в къщи 😃, докато не започнем градина.

# 164
Моят син е на 4 г. и 9 месеца и ще остане вкъщи до предучилищната на есен. Занимавам го по помагалата, за които чета в интернет, че "учат" децата в градините; ползваме ги от есента. Пластелин, оцветяване, водни боички, изрязване, апликиране, куклени пиески, много четене на книжки.
Радвам се, че ви откривам, ще черпя идеи и ще ми бъде полезно   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт