Монтесори - обучение у дома-2

• 90 600
  • 268
  •   1
Отговори
# 165
За писане използвайте триъгълни ( такова да е сечението) моливи.
Четах описанията Ви за четенето и математиката, това което виждам аз в истинското Монтесори е съвсем различно.
На 4 и 8 месеца, пише и смята с числата до 100( събиране, извандане умнижение).
Думите не ги учат както вие обяснявата. Азбуката също. Учи се фонетично, нещи което ме изненада много.

# 166
това в монтесори градина ли се случва? в нашата никой от групата 4-5 г. няма такива умения newsm78

# 167
Да в монтесори градина, на 6 години умножават трицифрени числа (това като стандартен учител по математика няма как да не го отчета). За четенето и писанато-на същата възраст(6 ) години четат и пишат. В момента на 4 и 8 месеца, чете и пише едносрични думи.

# 168
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

Моят "Франкенщайн"  Mr. Green
Скрит текст:

За малката, да отваря-затваря капачки и сортира Микс-макс солети.

# 169
  • Варна
kalei, това с капачките е супер! Вчера изхвърлих един подходящ кашон, но... ще направя и аз.

# 170
 newsm03 С големия съм играла на всякакви- с подръчни материали до 3-те годинки... Малкият ми е на 2 и  рядко се вълнува от капачки, опаковки и т.н. (освен една змия от капачки която наравихме преди Коледа), но пък ги събираме за "Идея в действие"- удома, във входа на жил. кооперация съм поставила и предприехме инициативата в ДГ. Наскоро осъществих друга идея- за сезона- от портокалови корички... нека го нарека гирлянда. Ако имам възможност ще снимам удома  Wink  Grinning  Simple Smile Оформям ги (аз или детенце) със едни формички от пластилин ги режа- звезда, патенце, зайче, кръг, овал и триъгълник, след това нижем с конец и игла- помежду им може мъниста или нешо друго- дори омекнали бобчета.

# 171
  • Обетованата земя
Записвам се да ви следя  Hug

# 172
  • UK
Запис и от мен   bouquet

kalei страхотна и нагледна идея Hug Единственото ми притеснение в нея е, че децата са на този етап всичко в устата и да не вземат да глътнат нещо (тези малките капачета са ми притеснение и етикетите на бутилките, също) newsm78
А иначе, ние на 1 год и 2 месеца вече сами си затваряхме и отваряхме шишетата с мляко, вода Mr. Green Вървим към фазата на самообслужване Heart Eyes

В тази ЧДГ ги изкарахте вундеркинди тези деца Crazy И аз нямам такива наблюдения върху деца оттам Thinking

# 173
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Капачките не са чак толкова малки, това го тествах преди да го сглобя чудото.

Точно заради притеснението ми от задавяне й давам Микс-макс да си сортира вътре ( моето, като знае че става за ядене и през ум не й минава да го пробва  Joy )

# 174

В тази ЧДГ ги изкарахте вундеркинди тези деца Crazy И аз нямам такива наблюдения върху деца оттам Thinking[/color]
Предполагам, че нямаш, все пак говориш за детска градина в България.

# 175
  • UK

В тази ЧДГ ги изкарахте вундеркинди тези деца Crazy И аз нямам такива наблюдения върху деца оттам Thinking[/color]
Предполагам, че нямаш, все пак говориш за детска градина в България.

Да, визирам децата от тази ЧДГ, върху които имам наблюдения и да, за БГ става въпрос Peace

Калей на нас макси-микса няма да ни свършат работа, т.к едната госпожица е доста ядлива Mr. Green и задължително всичко първо минава през устата Joy

Но пък тези играчки нарочни сортери вършат същата работа Wink

# 176
Прекрасна тема ! И аз се записвам да ви следя! Толкова полезни неща сте написали, че ще чета и стари теми ако има:)

# 177
Здравейте ,мамита,
Да питам някой чел ли е "Чудото Монтесори или учение без мъчение и възпитание без оценки, награди и наказания" на Елена Тимошенко?
Ако да, споделете мнение Simple Smile Чудя се дали да я взимам Simple Smile

# 178
  • Пловдив
Вчера я купих,до средата съм стигнала. Още не знам какво да споделя,това е първата ми книга на тази тематика и ми е трудно да дам оценка. Тепърва навлизам в тази информация. Малката ми е на 1.4 м и имам още малко време до 2г Peace

# 179
Здравейте, от доста време се интересувам от Монтесори метода, но чак сега попадам на тази тема.
Виждам, че обсъждате направата на различни материали, и дори открих едно от нещата което направих в къщи
Скрит текст:

За книгата - днес точно говорих с приятелка, която каза, че е с добри впечатления от нея, но не мога да изкажа лично мнение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт