Монтесори - обучение у дома-2

• 90 562
  • 268
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Запис

# 181
Здравейте !
Има ли подобни Монтесори идеи за по-големи деца / 5-6 клас / . Искам да  онагледявам това, което учат в училище по човекът и природата, география, математика.
Видях интересно представени дроби и детето ги разбра.
Ако ви попадне нещо моля споделяйте.

# 182
Здравейте,
Темата е страхотна, от доста време се интересувам от Монтесори методи на възпитание. Но съм на мнение, че има и други също така полезни педагогики от, които може да се вземе по нещо. На скоро се запознах от части с Валдорфова педагогика. В момента съм в процес на информиране, но бих казала, че има какво да се научи. Ние Българите сме малко като овцете, без да се обижда никой, но накъдето ни завее вятъра натам се втурват всички. Затова с удоволствие ще следя темата, но същевременно смятам да проуча и другите видове педагогики. Успех на всички, които са се заели с това не леко начинание да възпитате човек, самостоятелна и независима, трезвомислеща и решителна личност. Вие давате смисъл на бъдещето, дано има повече хора, като вас!

# 183
Здравейте, някой чел ли е книгата на Тим Селдин "Как да отгледаме очарователно дете" (по метода Монтесори)? Ако има такива, дали може да споделите отзиви? Също ме интересува дали книгата съществува в електронен вариант. Опитвам се да намеря издание за Киндъл, но не успявам.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 14:02 от Кафе с Канела

# 184
аз я имам, интересна е и има много практически съвети как да се прилага методът у дома. има и електронен вариант, но аз си поръчах да ми я доставят от “хеликон“ (чаках около 40 дни обаче).

# 185
Благодаря, sylviana! А те откъде ти я доставяха - от чужбина ли или я има и преведена?

# 186
доставиха ми я от щатите, общо цената с доставката мисля, че беше около 45 лева.
няма издание на български език, макар че има инициатива за превеждането и издаването на книгата. доколкото знам, се бавят заради договорки около авторските права. не знам дали я има на други езици.

# 187
Благодаря ти много за информацията. bouquet Ще питам Хеликон в моя град за доставка, предполагам няма да има проблем с това, че не сме в София. 

# 188
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Зарибихте ме с тази книга. Thinking
През Amazon Uk ще е по-бърза и лесна доставката.  Peace

# 189
  • Англия
И мен зарибихте, аз я търсих, но в ел.вариант. Някой има ли линк?

# 190
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Само това намерих. 

# 191
В Пинтерест има много идеи за онагледяване на обучението.

# 192
Да, в Пинтерест изобилства от идеи и free printables. Аз съм фенка на една Деб, която поства много интересни неща, някой ако се интересува ще посоча пълното наименование.

# 193
Разбира се, посочи.

# 194

Общи условия

Активация на акаунт