ШЕСТИ КЛАС привършвам аз - тема № 35

• 44 902
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
31.5 и 29.7
За първото, ако приемем, че на НВО има 2 х 5.50, то на изпита по математика трябва да има около 4.80. Обаче ние не знаем последният какви оценки е имал на НВО, така че приемаме, че може и да са по-ниски за сметка на по-висока оценка от изпита по математика. Виж какви са статистиките, оценка над 5 са около 120 човека, което хич не е много.
Голяма част от децата са се явили в НПМГ и са изкарали високи оценки там, но са предпочели да отидат в езикова или в СМг, някои и в Ак и ТУЕС, така че не си мислИ, че влизат със слаби оценки.

# 661
  • София
НПМГ ме заинтригува с изпита си, някои от задачите определно не са училищни и няма от къде да се научат. Е, може би Симеонов дава подобни на курсовете си, но едва ли са достатъчно.

Имате ли представа тази година с каква оценка от изпита по математика се е влизало там (с шестици от дипломата, разбира се)?

По принцип е трудно да се прецени, тъй като балообразуването в НПМГ в много малка степен отразява  като тежест оценката от дипломата. Формулата е x+y+3z+t,където:
х- оценката за кандидатстване от изпита по математика ( сборната за  двата модула)
у- оценката от изпита по БЕЛ (пак сборната от  двата модула)
z- -оценката от изпита по математика в НПМГ
t-  годишната оценка по математика

Много е относително да знаем какви оценки е имало едно дете на двата общи изпита. Но нека условно приемем предвид тазгодишната им трудност, че едва ли има оценки под 5 и на двата. А и все  пак  се е спуснало да кандидатства с математика, което предполага, че поне що-годе я схваща на училищно ниво и там има 6. Тогава имаме:
5+5+3z+6=28, 748 <=> 3z=12,748 <=> z= 4,25 на  отделния изпит по математика в НПМГ за паралелката с немски след 2 класиране
5+5+3z+6= 31,039 <=> 3z=15,039 <=> z= 5,013 на  отделния изпит по математика в НПМГ за паралелката с английски след 2 класиране

Доста е условно обаче, при положение, че не знаем представянето на децата на двата изпита на МОМН. За шестицата в дипломата по-лесно можем да предположим.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 15:14 от пенсионирана русалка

# 662
  • София
Много ви мерси за формулата. Излиза, че балът се образува по много добър начин и превес има математиката пред БЕЛ.

А 5 на изпита в НПМГ е прилична оценка за влзиане в МГ, децата с толкова биха се правяли с материала и занапред.

Опитвам се да лобирам за НПМГ, защото детето разбира математиката и ще се справя. Но не знам дали ще успее за СМГ. Не ме притесняват матурите, а оценките по БЕЛ и математика за годината.

# 663
те са в пряка зависимост от оценките на матурите. Така че - при матури над 5,50  никой няма да ви остави 5 за година.

# 664
  • София
Изпитвам съмнения, G..D.. .

Имам големи резерви за нашите преподаватели. Имам резерви и за детето си, той не е отличник, просто се справя с математиката. Не знам къде ще го удари пубертетът, не знам колко ще го мързи.

Силно се надявам всичко да е наред. Големи вълнения ни чакат, на мен ще ми е за първи път.

# 665
  • София
Нали ще се подготвя допълнително, ако натисне здраво, има всички шансове за шестици, поне по български и математика! Важното е да съзвава добро впечатление и да ходи на училище подготвен. Винаги подготвен. Да иззоба учебника по литература от кора до кора, почти наизуст, защото оттам трябват ключовите думи и изрази за писаето на теза.

# 666
  • София
То аз трябва да натисна, той само "иска" да учи в СМГ, но не му се занимава с ученето. Разказах му колко трудно се влиза, и познайте, реши, че няма смисъл да се бори, щом било такова положението.

Трябва ни жив пример от приятелчета, а няма такива около нас.

# 667
  • София
Ще му се появи пример, не бой се! Ако е записан на курс, в един момент ще се сблъска челно с някой по-голям отличник на групата, децата също започват да си говорят към края на първия срок кой къде иска да ходи и кои са най-желаните училища, в клас също се нажежава обстановката. Няма как да го  подмине.

# 668
  • София
На курс ще ходи, въпреки че ходеше и миналата година и хич не му пукаше. Златилов като го похвалеше, се надуваше точно за 2-3 часа и му минаваше.

Ех, що не ми се паднаха 3 кротки момичета, да си седят на д-то и да учат сами.

# 669
  • София
На курс ще ходи, въпреки че ходеше и миналата година и хич не му пукаше. Златилов като го похвалеше, се надуваше точно за 2-3 часа и му минаваше.

Ех, що не ми се паднаха 3 кротки момичета, да си седят на д-то и да учат сами.

Да бе, да... На мен ми се паднаха точно 3 момичета, ама нямат нищо общо с кротките. Mr. Green
На д-то сама си сяда предимно  една от трите , другите две имат регулярна нужда аз да ги приземя леко насилствено на стола пред бюрото. Wink

# 670
[quote author=пенсионирана русалка link=topic=714256.msg25643231#msg25643231
Да бе, да... На мен ми се паднаха точно 3 момичета, ама нямат нищо общо с кротките. Mr. Green
На д-то сама си сяда предимно  една от трите , другите две имат регулярна нужда аз да ги приземя леко насилствено на стола пред бюрото. Wink
[/quote]
това с леко насилственото приземяване на стола пред бюрото много ми хареса.
Та понеже моя  разбойник е от мъжки пол,  приземяването на  стола пред бюрото не е леко насилствено, а си е направо силно насилсвено.
Да видим аз докога ще издържа  #Crazy newsm78 #2gunfire

# 671
  • София,Младост 3

Хаха, девойките ни ще са "колежки". Имам 2 от 3 дъщери, които искат да стават архитекти. И ако за друго не са ориентирани (голямата и едната близначка), то точно това го мелят  убедено от години. Да, ЕГ не са математически гимназии и не дават кой знае колко задълбочена подготовка по математика , но който иска все пак си получава необходимата основа  и си наггражда и сам в гимназиален курс. И ако наистина е убеден в искането си да следва това , избира профил математика. Все пак в 11 и 12 клас  в паралелките с профил "Математика" дори и в ЕГ се учи по учебници за профилирана подготовка и часовете по предмета са повече.

PraynigАко до завършването ни на средно образование не си смени желанието, дай боже, може и да станат  "колежки"  Wink. А иначе и Анджела твърдеше до преди около година , че ще следва дизайн , та дори след четвърти клас я преместихме в 144 СОУ изобразително изкуство. За месеци напредна много с рисуването , но пък се оказа , че на другите предмети не се отделя необходимото внимание. Изостанахме много по БЕЛ  и математика и затова  от шести клас я върнахме отново в 81 СОУ "математическа" паралелка.

Вчера вечерта , като се върнах от работа ме изненада с цели 43 решени задачи от раздел "Степенуване" (ние преговаряме шестокласният материал по раздели) , е имаше три сгрешени , но си ги обяснихме и се надявам, че този материал е изяснен.  Hug Днес обеща, че ще приключи с "Немили недраги". Дано Mr. Green

# 672
И аз силно се надявам довечера като се прибера , Немили-недраги да е прочетена. Ама много силно.  Още повече, че съм подготвила " Васко да Гама от село Рупча" и " Задача с много неизвестни" като допулнителни четива. Освен, че са невероятни книги с които съм израснала, на много от пробнигте дават откъси за прерзаказване, а ако детето е запознато с фабулата на произведението преразказът върви по-леко.
Моят бъдещ седмокласник направи шест преразказа, а когато дойде време да ги преписва на чисто, го излових, че дава  на брат си да върши тази  работа. И големия безропотно му се подчинява.  Много зор ще видя с това хлапе...

# 673
  • Варна
Много силна и любима група сте се заформили тук! Simple Smile
Ще ви чета с интерес .
Като прочетох Грета Ей ми се прииска да ви напиша един непоискан съвет.
Имайте повече вяра в децата си и бъдете сигурни ,че ще успеят да достигнат целта поставена!( отчитам си тази грешка просто Embarassed)
А щом G.D. е в темата,оптимизма ще ви заразява! Heart Eyes

# 674
Пу на мен пък ми се падна едно момиче ама пък ми стига за 3 най-непослушни.
Сега имам следния проблем с нея - по цял ден седи в къщи и играе една игра Wizard на компютъра, вече със сигурност мога да кажа че е зависима от тази игра, само това прави по цял ден. Познатите и вече са само други маниаци в тази игра.
Мразя тази игра  Crossing Arms ама как да отделя дъщеря си от нея, от началото на лятото опитвам най-ралични тактики, без да налагам крайна забрана (при нас крайните мерки са с обратен ефект), моля давайте съвет!
Все пак искам да чете книги както преди, да порешава някоя и друга задача, пък дори и да излиза навън на въздух и да общува с други деца. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт