ШЕСТИ КЛАС привършвам аз - тема № 35

• 45 054
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И още нещо от мен. Публикувала съм го в 7-класната тема. Сборник с модули 1 и 2 ниво от "Просвета" Издателство от 2013 год. Единият от авторите е Златил Златилов.

http://www.book.store.bg/p96967/tekushta-podgotovka-po-matematik … ed-7-klas-boianka
Веселин?  Simple Smile
Да, съжалявам:)

# 586
Моят решаваха от този на Пиза/да, Светле, същият е Grinning/, на Коала прес и Книга за ученика-Мая Алашка, Райна Алашка и Здравка Паскалева-изд.Архимед.Тези г-жата им в клас ги искаше като задължителни да ги имат.В момента каквото е останало нерешено, го решава Simple SmileИ от едни други решава, но не ги помня #Crazy

# 587
вторият е чудесен. Но ние в средата на годината попаднахме на един съвсем нов който се оказа голям хит:http://www.book.store.bg/p96967/tekushta-podgotovka-po-matematik … lin-zlatilov.html

Нека и Ганис се изкаже, но за мен този е най-доброто излязло до момента

# 588
вторият е чудесен. Но ние в средата на годината попаднахме на един съвсем нов който се оказа голям хит:http://www.book.store.bg/p96967/tekushta-podgotovka-po-matematik … lin-zlatilov.html

Нека и Ганис се изкаже, но за мен този е най-доброто излязло до момента
Ами тя точно за него даде линк преди малко.  Laughing

# 589
упс. сега прочетох, че докато съм го издирвала в store.bg  Ганис го е препоръчала.

# 590
  • София,Младост 3
Моят решаваха от този на Пиза...

Може ли да ми изпратите някакъв линк на тези сборници по математика по формата на PISA или инфо за точното заглавие, авторите и издателството.

А иначе моята щерка днес по обяд ми се обади да ми се похвали, че е завършила "Бай Ганьо" и че е направила 3 теста по материалът от " Бай Ганьо на гости у Иречка" (От сборника "Тестове по литература за 7 клас" на Весела Кръстева издателство Маре). От утре мисли да започва " До Чикаго и назад". След това мислим да продължи с " Немили недраги", като го свърши  "Една българка" , "По жицата" , " По жътва", а накрая ще чете и учи наизуст стихотворенията.

А нещо изпуснах темата с отпадането на някои автори и произведения от учебната програма по литература какво стана последно има ли някакви промени в списъка от произведения, които ще се изучават в 7 клас?

# 591
  • София
Ако има промени, няма да ни хване. Ще трябва и учебници да се напишат, да се обявят конкурси,....

# 592
(От сборника "Тестове по литература за 7 клас" на Весела Кръстева издателство Маре).
И аз съм фен на Весела Кръстева, досега нямам оплаквания (в 6ти клас ползвахме сборник с тестове).
Сега взех една трилогия  Joy, която според мен много помага за работа с текст, намиране на грешки и като цяло за езиковата култура:
http://www.book.store.bg/p53798/urocite-na-vesi-po-bylgarski-ezi … ela-krysteva.html

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 00:07 от peppia

# 593
  • София,Младост 3
И ние работим по същите три книжки, както и по двете книжки тестове по български език и тестове по литература.Надявам се че това ще ни помогне да намалим многобройните ни правописни, пунктоационни и граматически грешки които правим. Grinning

# 594
  • дядовата ръкавичка
Благодаря за идеята за тестове по литература. Поне ще получа реална представа, наистина ли нищо не вдява моето хлапе. Ядоса ме вчера. Нищо не разбирал от Бай Ганьо, много непознати думи имал (попрехвърлих няколко страници, няма чак пък толкова). Ей, не е глупав, сигурна съм, ама го мъъързи и явно му е скучно .... Казах му да си подчертава непознатите думи и ще му ги разяснявам след работа.

# 595
  • София
Сега погледнах темата, да ви видя как сте преди големия скок догодина.
Някой назад пита за четенето. Мисля, че лятото е времето за мотивационна и разяснителна подготовка вкъщи относно кандидатстването догодина и изграждане на мотивация у децата да работят съвестно. Четенето на книгите е резултат от разяснителната и мотивационната работа. Вие така или иначе сигурно сте започнали да обсъждате въпросите за допълнителната подготовка, сигурно вече сте наели учители или сте записали курсове, но децата все още не осъзнават какво ги чака, и че не трябва да четат книгите, колкото да отбият номера. Има време, за два месеца ще ги прочетат, нека започнат с най-леките неща, за да не се отчаят още на старта.

От личен опит - и с двете деца накупих някакви помагала, като 80 процента от тях останаха неотворени или с написани една-две задачи. На младежа работа му свършиха двете книжки по български на една учителка, май малкото й име беше Лили (а, сега видях, че е същата Весела, за която говорят по-нагоре) - едната е по български, а другата по литература. По математика - ПИЗА на Просвета, но решена оттук-оттам. По математика даденото от Ганис, то пак е решавано отчасти. Моят извод - родителите купуват помагалата най вече за собствено успокоение, а децата имат предостатъчно материали, по които работят в училище, с частните учители или от курсовете. Така че, по0спокойно я карайте с помагалата. Учителите си знаят работата, те всяка година подготвят деца - имайте им повече доверие, но все пак дръжте под око какви рецензии пишат и следете успеваемостта на децата.

# 596
  • София
Аяла, ако ще те успокоя, същата работа и вкъщи  ooooh!
Вчера разгърна "Бай Ганьо", прочете две-три странички и я захвърли,
имало прекалено много остарели думи. Може и да се умори от класика,
досега е прочел "До Чикаго и назад" и сборник с разкази и "Гераците" от Елин Пелин.
Ще си почива от А.Константинов с приказките на Оскар Уайлд - не знам защо
пак са им в задължителния списък.
Изобщо четенето при него е такава мъка, но отдавна съм се примирила, че е нечетящо
дете и нямам никакви угризения вече да го карам да чете насила.

Хвърлих поглед в седмокласната тема и съвсем се стресирах - почти никакво размърдване
след второ класиране, много деца с добри балове (май срещнах 34), останали съвсем извън
класирането. В София кандидатстването след седми клас става все по-напечено.
Рових, но не можах да открия статистика за броя на родените в София деца за 2000 г.
За страната обаче 2000 г. е пик, с увеличение от около 1400 деца спрямо 1999 г., която също
е с висока раждаемост. Това значи поне около 300 деца повече в София от нашия набор.
При това бях чела (но сега не го намерих), че за 2000 г. процентът на момчетата е
малко по-висок (над 51%), което вдига още и цялата бройка на момчетата спрямо минали години.
Добре, че за математици има и училища с отделен изпит (НПМГ и ТУЕС).

Прав е човекът, че четенето на бг-мамма не ми се отразява добре  Laughing

# 597
  • София
И аз имах терзания за  бройката на набора и се сетих как да се ориентирам за нея. Пуснах в търсачка "резултати от НВО 4 клас 2011" и  Гугъл ми отговори така:
http://www.matura.bg/maturi/VO-4kl_2011_s.pdf

66 034 деца през 2011 са се явили на НВО.  Вариант за прекалено силно покачване на бройката няма, тъй като едва ли е  масово явление неявяването. За сметка на това намалението би могло да е с идея по-осезаемо, тъй като в периода 4-7 клас вероятно има отпаднали от училище деца.

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 11:08 от пенсионирана русалка

# 598
  • дядовата ръкавичка
Рано ни е още, но ми стана интересно, това

http://sofia.dir.bg/news.php?id=14344665

как следва да се разбира Thinking

# 599
Рано ни е още, но ми стана интересно, това

http://sofia.dir.bg/news.php?id=14344665

как следва да се разбира Thinking
Елитни, елитни, колко да са елитни. Примерно нашето училище (до нас) 12то също е в тея елитни ( с шведски)

Общи условия

Активация на акаунт