Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 014
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
dessy encheva  hahaha весела история! Посмях се тихичко, че Яна тъкмо заспа.
Аз не искам да я отучвам от мляко, нека си пие, колкото иска, но принципа ни е първо да се наяде основно, десерт и тогава да пие мляко, сок, вода - каквото иска  Grinning Кисело й слагам в десертите, прясно й давам само като правя мляко с грис, ама гледам да не прекаля, че скоро имаше разстройство и се притесних да не е от прясното мляко. После й правих тиквички с ориз - взе че я хвана запек, накрая получи компот от сливи и сливи с банан и работата се регулира  Joy Пробвала съм айрян да й давам, но тя ми го връща с една такава отвратена физиономия  Tired
За тръшкането - и ние се тръшкаме. Обикновено се оказва, че освен причината заради която се е тръшнала има нещо друго, което я е изнервило - жадна, гладна, мляко, сън, ака й се, такива работи  Laughing Ама аз я оставям да се тръшка и си карам работата и тя се влачи по пода, катери се по мен и почва да се гушка, малката хитрушка. В парка хуква да ме гони, щото аз си тръгвам уж  Wink За сега ми минава номера  Laughing
Toni77 те различните млека наистина си имат различни видове според възраста на детето. Примерно нашия Хип е над 12 месеца и ние си купуваме според възрастта, тъй като производителя според нуждите на възрастовата група определя какви добавки и витамини да слага в млеката. Мисля, че хип са само до 12 плюс. Обаче Аптамила имат и 2 плюс. Амазонци, обаче най-накрая пуснаха млякото и сега направо 8 кутии ще засиля да не закъсаме пак и да купувам от тук  Whistling А и ние имахме такива моменти с по 240 мл. изпива каквото съм направила и надава вой до небесата и аз търча да правя още мляко - точно като ни никнеха кучешките зъби  Peace Иначе сега пие п 150-180 максимум.
cvm Яна не говори, плямпа нон стоп на бебешки, но нищо на български все още, ама има време аз не се тревожа за това. За бибата я отучихме случайно. Отидохме за 2 дни на Мелник и я забравихме бибата и тя като не си я вижда, не си я и търси и така. Вместо биба известно време гризеше или смучеше пелена или блузката си, текстил някакъв. Ако й скриете бибите дали няма да има ефект?
nnnnn за замразяването да ти кажа и аз се тревожих отначало, но изчетох доста материал, предимно сайтове на английски за бебешкото и детско хранене, най-вече в периода, когато готвех с адаптирано мляко и замразявах. Навсякъде мнението на авторите беше едно и също. При замразяване не се губят от хранителните стойности на храната, важното е после да го размразиш правилно и постепенно, а не от камерата в микровълновата. Дори за адаптираното мляко, приготвено нямало проблем да се замразява. Нарушавала се структурата (външния му вид), но не и хранителните му стойности. Така че смело си замразявай и не се притеснявай  Hug

# 301
  • Sofia
Цвм, две мои приятелки отучиха децата си от залъгалката, като й резнаха върха и така им я дадоха. Съответно тя не им харесва и я хвърлят сами след няколко дни. Даже го четох в едно списание това.

Ннннн, в никакъв случай не си ми досадила. Съжалявам че така се е получило.  Hug Но пък е хубаво, че щом е придобита, се израства. Дано да не се мъчите и двамата дълго време и скоро да има подобрение Кико.

Тони, ама ние още не сме я започнали стаята. Само набавяме материали и идеи, е и детските легла се правят в момента де. ММ излиза в отпуск след един месец някъде и тогава ще ремонтира.

Деси, представих си картинката с тръшкащата се Юлия и много ми е позната. И със София минах през това, даже още има редки моменти, когато се държи като бебе и изпада в подобни ситуации. Тя е кака, но си е още малка, нищо че още преди две години я приех за пораснало дете...

Елиза спи вече 3 часа и не иска да става. Но след малко ще й се наложи, защото трябва да ходим за Софи.

# 302
  • Варна
Хубаво оживление е настъпило тук!
Ради, изглеждаш много щастлива мъжка мама!  Heart Eyes Все така да ти е послушен, спокоен и поспалив малчо. А Ники да помага много.  Wink
Hariela прекрасно, че не сте имали проблем последните дни. Надявам се това да е било и скоро да се похвалиш, че сте го надраснали.  Hug
anbibian хартия и ние сме хапвали. Е не ни е практика, ама се е случало. Той всъщност също държи да опита къде що види. А манджите ми кучета ги яли.  Laughing Хубаво е, че се е появило млякото ви в Амазон. Хем да не го мислиш какво, как, откъде, хем да не се набутваш.  Laughing Направо ме изуми с това, че Яна е в хола по няколко часа сама. Ние 3 минути сами не седим..  Confused
Цвм залагалка в истинския смисъл на думата не ползва, но пък аз често играя нейната роля.  ooooh! Особено последните дни - къде го мъчат кучешките, къде в болницата и все ме търси за утеха.
Toni77 еее какво има да опикава, хайде сега, чак пък да умирише къщата.. Все пак нали ще си с нея. Ще я наблюдаваш, ще и предлагаш гърне. Ако детето е готово за тази стъпка, след седмица - десет дни ще спре да пиша навсякъде. Ако пък видиш, че не става, го отлагаш за по натам и готово. Хич не му се вързвай на ТМ. А камо ли да го приемаш така тежко. И в ДГ да махнете памперса не е такава драма. Но ако Кали е готова, няма смисъл да чакате. Когато и да го направите, едва ли ще мине без ни един фал.
За тръшкането и Даниел не остава назад. Обаче факт случва се най-вече като е изнервен по някаква причина и все по-рядко - явно вижда, че не му минава номера. Поне при мен.  Wink

Ние днес уж трябваше да сме в болницата в 8.30ч. за ехограф и 2 консулта, а откарахме до 11.20ч. Направо полудях и побеснях, че детенце се изнерви, а аз чувах само "след малко", "още малко", "ей сега" и т.н. Добре, че се появи един батко на 5г, та да мине малко време без дърпане към асансьора, сочене, че иска да излиза и рев щом мине медицинско лице. Взеха му и секрет от гърлото и нослето. Освен това се наложи пак да даваме кръв(пак венозно  ooooh!, добре, че мина не толкова драматично) за изследване на някакви други антитела. Какви точно не ми казаха. Здраве да е! В понеделник ще му пусна платения тест за хранителни алергени и във вторник ще вземем епикризата и ще коментираме резултатите с доцентката.  Praynig

# 303
Здравейте!
Вчера в най-голямата буря бяхме на цирк! Едва успяхме да влезнем, преди черното небе да ни затисне и дъждът да ни намокри! Шатрата на цирка бучеше и се огъваше като от хартия, обаче издържа-явное от някаква гумирана материя. Като пуснаха музика и започна редставлението, пищящите наоколо деца  се успокоиха-в т.ч. и Лили- и стана весело. Имаше много животни, което адски се хареса на Юлия. Имаше и една игра с деца от публиката, което също беше много забавно. На Лили най-много и харесаха акробатичните номера. Представлението беше 90 минути с 15 минути антракт, по време на който гледахме как две понита обикалят манежа с деца на гърбовете. Единствената грешка, която направих, беше, че взех много малко храна, а в цирка се продаваха пуканки и захарен памук, с които ни почерпиха познати и непознати хора Embarassed С комшийката го решихме много скоростно, обаче, и само набързо купих от магазинчето под блока едни хрупки и ч вода.
Да ви кажа, Юлия се държа по-възпитано от много други деца, по-големи от нея. Стоя мирно на едно място, докато другите сядаха, ставаха, обикаляха наоколо. Когато имаше музика, танцуваше. Ръкопляскаше въодушевено след всеки номер. Лили също има добра култура на поведение по време на такива събития-винаги изчаква всички артисти да се поклонят и светлините да изгаснат, а не ме дърпа към изхода, което забелязах,че правят болшинството от децата. Детето на моята съседка е на 3 години и беше за 1ви път на цирк. На куклен театър не пожела да го заведе заедно с нас. Горкото гледаше като хипнотизирано.
Та, мисълта ми е, че май не е рано да почвваме да ги водим по такива мероприятия. По-рано ММ смяташе,че нямало смисъл, понеже детето нямало да има в последствие никакви спомени от видяното. И така да е, важна е  емоцията на момента. Лили иска и днес да ходим на цирк, а Юлето сигурно и тя, но ще почакаме следващият д ани гостува Grinning

Тони, твоето съпруже ще излезе по-гнусливо и от мен с идеите си,че Кали ще омирише къщата ooooh!

nnnn, ама и на вас какво ви е дошло до главата! Дано бързо се размине, че ще се побъркаш сигурно! Praynig

CVM, хубава ти е разликата между децата! Децата на моя приятелка са с 14 години разлика и си е голямо облекчение! Дори каката беше споделила колко е доволна от това, че точно когато имала най-много нужда да се занимава на спокойствие с нейните си тийн-размисли и страсти , всички се занимавали с бебето и не я закачали. В последствие моята приятелка си беше редовна и на козметик, и на фитнес, докато каката се превръщаше в богиня за малкото момченце. При заети с работа родители, тя и до сега е тази, която най-много се занимава с малкия и той се научи да чете и да пише, още преди да навърши 5 години. Наесен каката ще е студент в Германия, а малчо ще навърши 6 годинки Peace

Момичета, Юлето изкара кучешките зъбчета, но си имаме нова причина да мрънкаме-влезнахме в периода "Искам": Ита да (вода), ита ам, ита тати, ита мама, ита нани, ита пате, ита бебе.....И всичко го изрежда с един тон, като Многострадална Геновева е Crazy Спомних си за детето на едни наши приятели, което на малко по-голяма възраст си беше изпросило 1 шамар с култовото "Искам да искам!" Twisted Evil

Пак много се разписах-личи ми, че от около 3 седмици не съм се събирала с мами, заради работата и семейното ни боледуване Confused

# 304
  • Пловдив
Привет,момичета  Hug И аз да се включа при всеобщото раздвижване  Crazy
Моето диваче не ми оставя никакво свободно време и много ми е мъчно за вас  Hug
Браво на всички,които напредват с махането на пампера  Peace Ние сме до кривата круша...ако няма памперс се напишва през 10мин и хич и не му пука  ooooh! Вече даже и акото не прави на гърнето...преди поне това...сега седи по половин час,става,слагам мупамперса и след 5мин се е изакал... Ще чакам по-подходящ монет явно  ooooh!
Някой питаше за бибите - ние до преди седмица заспивахме с биба...докато не ми писна...и пробвах номера със срязването  Mr. Green Веднага я изплю и ми вика "мий"  Mr. Green Помрънка половин час,после заспа без нея. На другия ден демонстративно дадох и двете биби на кучето и повече не ги е търсил   Peace
Деси,големи развлечения за това Юлче, бе  Mr. Green  Hug
Ннн,бързо оправане ви пожелавам  Hug И като си казала за инфекцията,да питам мамите на момченцата - как сте с пишоците? ooooh! Blush Нашия не съм го барала откакто се е родил и не знам сега какво да правя...бабите постоянно ми мрънкат  ooooh!
Мира,дано и при Дани всичко да е в миналото  Hug Hug
Анбибиан, и аз мисля,че може да пробваш да и дадещ кисело мляко  Rolling Eyes
Свм,добре завърнала се на работа  Hug ние с брат ми имаме 9г разлика и сега осъзнак всъщност колко мнооого съм помагала на майка ми  Peace И действам брат ми да гледа Благовест,че имам много да ми връща  Mr. Green
За говоренето - Благовест много бърбори и всеки ден има нещо ново  Mr. Green Знае и имената на повечето си приятелчета  Heart Eyes
Ради,прекрасни са то мъжете  Heart Eyes Живи и здрави да са  Hug
Много писах,ама така е като се вкючвам рядко... Отивам,че вече ме търсят да излизаме навън  Mr. Green До скоро  Hug

# 305
Готвите ли нещо по-различно на децата с царевица.
Аз освен градинска супа, крем супа и пюре, май не се сещам за друго  newsm78
А какви десерти давате освен плодови пюрета?

# 306
  • Пловдив
Анбибиан,царевица от консерва аз не обичам и затова не се сещам и на Благовест да давам,пък и не се сещам с какво да я направя  Rolling Eyes Имам замразени кочани във фризера и ги варя и му давам да си ръфa  Peace
За десертите - пюрета мноого отдавна не давам...яде пресни плодове всякакви Peace От другите му правя мляко с грис,мляко с ориз,ашуре,кисело мляко с овесени ядки и плодове,кисели- от компот,кремчета,за друго не се сещам сега... Peace Инъче яде предимно от нашата храна,само за него отделно супички му правя понеже ние не ги ядем толкова често. Нищо не замразявам,и понеже рядко му давам месо,манджичките стават много бързо и винаги успявам да му сготвя нещо  Rolling Eyes

# 307
Аз не готвя с царевица от консерва, готвя със замразена.

# 308
Днес историята с обувките на Юлия стигна до крайности! Сутринта бях много кисела, понеже не се бях наспала, а и децата бяха решили,че днес е денят, в който ще изпитат до къде ми стига търпението! Наложи се да зарежа съобразаващия се родител и да го заменя с авторитарния, за да може все пак да наддделея над капризите и мрънкането Crazy
Излязохме и реших,че ще возя Юлия с количката, понеже тя напоследък или не знае накъде да върви, или иска да я носим. Минавайки покрай кофите за боклук най-демонстративно и събух скъсаните кожени обувки и ги изхвърлих. Отидохме и купихме новите обувки, а после тя заспа в количката както си беше по чорапи.
Преди малко се наложи да отидем до магазина, защото преди обед бях толкова изтощена, че забравих да пазарувам за вечеря Blush Опитах се да обуя на Юлия новите обувки и тя, уж се съгласи, пък след секунада започна да пищи да ги събувам Crazy И какво стана, мислите? Излезе боса, като безропотно позволи да я насаня в количката Shocked Ама хич не и беше зле-опънала си краката и се вози като малък император! Следващата ми стъпка ще бъде да взема навън обувките и като поиска да слезне от количката, да се опитам да и ги обуя Crazy

Еййй, много упорито хлапе,значи! Днес определено съм и вдигнала мерника! Много обича да се закача с кака си като я удря или щипе ooooh! Ти му казваш "Не!", на него не му пука! Онази голямата пък реве и се жалва. Ей я Юлия, пристига и реве "Ита нани"-демек, иска да суче! Блъска ми лаптопа, щипе по ръцете, забивайки нокти и ме хапе по краката #Cussing out

Определено влезнахме в "ужасните 2" Crazy

# 309
dessy encheva Яна също не дава да й обувам нови обувки. А като ходихме да й търсим сандали беше пълен кошмар, защото така риташе и викаше, че не можехме да ги пробваме. Накрая харесах едни платненки на суперфит, разходихме я из мола с количката докато заспи и се върнахме да ги пробваме докато спи. И ги купихме. После първото обуване - кошмар, тя си признава само старите обувки. Обаче като успях да й ги нахлузя и я изсипах от количката с обувките, тя установи, че и те стават за ходене навън и миряса. Сега си ги носи и тях. Сандалите още не сме ги обували, то с това време...  ooooh! Ама просто тръпна в очакване какъв цирк ще бъде първото обуване.
Тия дни е страшно мрънкало. Ама страшно. Нон-стоп църка за нещо, ей сега я чувам пак тормози нещо баща си. Освен това вече не иска той да я приспива, което се превърна в практика у нас, понеже често работя вечерно време до късно. Тия дни заспива само върху мен, не мога да мръдна. Не я знам колко тежи, но като се пльосне отгоре ми  Crazy Почна да пийва и повечко млекце и да си бърка с пръсти в устата навътре - може да са почнали да й растат останалите зъби.
Време ли е вече за другите кътници? Ние имаме пълен комплакт предни, кучешки и 2 кътника  newsm78
И накрая да се похваля с ей тия бухтички
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … %85%D1%82%D0%B8-2
Отдавна търся рецептата от детството ми, но майка ми не я помнеше. Пробвах няколко накрая уцелих, е не съвсем, защото не ми станаха кръгли бухтичките, май трябваше да сложа още брашно. Но пък са точно толкова вкусни както ги помня. Ако някой реши да ги пробва - тая рецепта от сайта глътна 5 чаени чаши брашно и трябваше още да сложа. Дозата става много голяма - намалете си я. Аз не ги точа и режа както пише, а креба с лъжицата и с пръст изтиквам в олиото. Идеята е с лъжица и пръст да се оформи топче, ама моето тесто стана по-рядко и не ми се получиха топчетата  Mr. Green Яна изяде цели 3 понички, даже и няколко лъжици кисело мляко изяде покрай тях, а вече уж се беше наяла.
Щях да забравя. Днес бяхме на разходка в южния парк и там на една площадка едно 5-6 годишно момче удари Яна. Те играеха не където трябва с едни такива малки работи като пумпали и то си го изтърва. Яна отиде да го вземе, нали събираме боклуци, и момченцето си издърпа играчката от ръцете й, но това не му беше достатъчно, ами я блъсна, тя падна и то я удари. Аз бях там естествено, но всичко стана много бързо и успях да го сграбча, чак като я беше ударил вече. Хванах го за рамото, развиках му се да не я удря и то избяга. Яна се разплака и я заведох при ММ да се успокои. След малко се чу и друг рев, обръщам се гледам момченцето стои пред майка си на една пейка и реве. Реших, че от мен се е уплашило и се оплаква на майка си. По едно време се появи с майка си на площадката да ни търсят. Викам си, тая ся иде да се кара с мене, ама тя жената се оказа много възпитана. Видяла и разбрала, какво е станала, скарала му се, затова детето се разревало и накрая го доведе да ни се извини, след което и тя се извини. Радвам се, че има и такива хора, че повечето не им дреме въобще какво са свършили децата им, като онова преди месеци, дето беше скочило върху Яна и й изпищя в ухото, а майка му махна с ръка от съседната пейка и каза ами тя обича да общува - ебати общуването!

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 17:55 от anbibian

# 310
Здравейте и от мен,
В последно време не ми остава много време за форума, но реших да оставя ММ да погледа Дари, а аз да се разпиша. В понеделник сложихме Приорикса на Дари и оттогава само проблеми - отново се появи слуз в акото й, много нервна и неспокойна е, почти отказва да се храни и е само на кърма. Само се моля всичко скоро да премине и да се оправи. Praynig Започнах да й давам Линекс и се надявам малко да се нормализират нещата с коремчето.
Момичета, от всичко прочетено до тук относно поведението на нашите мъници имам съмнения, че май навлизат в един нов период от живота си - бебешки пубертет. Пускам и един линк по въпроса на който му е интересно да прочете:http://-spam070-/2011/04/11/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%82-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-1/#.UbyM5RzLxcw
anbibian, отдавна ми се беше прияло нещо сладко. Благодаря ти за рецептата.  bouquet
dessy encheva, тежък ден си имала, голяма драма с тези обувки. Пожелавам ти повече търпение и здрави нерви. Hug
Ннн,много неприятно. Надявам се скоро нещата при вас да се нормализират.  Praynig
MiRa^, стискам ви палци за изследванията в понеделник и дано резултатите да са добри.  Hug
Ради,Честито!  bouquet Всички сте много хубави на снимката. Да са ти живи и здрави малките мъже и много да те радват! Heart Eyes
Съни, как сте? Как се справяш? Разпиши се когато ти остане малко време. Simple Smile
Лека вечер на всички. Аз ще ставам, защото ме чака вечеря за приготвяне. Simple Smile

# 311
  • Варна
Хелооу! Тъкмо се върнахме от Бургас! Бяхме сватбари! Голяма забава да си с бебе на сватба. Реве, ошашка се вика "мамо, тате, бръм бръм"..  Crazy Иска да си ходи човека. Отделно сватбата беше на много добра моя приятелка и много исках да съм до нея. В интерес на истината миналата година на сватбата на брат ми(Даниел беше на 6м) ми беше три пъти по-лесно. А си мислех, че ще е обратното. Как да е, добре, че отидохме с подкрепление - взехме си баба-бавачка. Мама го разхождаше на ляво на дясно из непознатия за всички ни град и като видеше зор ми го водеше. Мина с 30 минутен сън за цял ден и въпреки това заспа чак в 21ч..  Shocked Та от сватбата най-добре разбрах, след като се приспахме, оставих го в хотела и се върнах на хорото.  Laughing После пак се беше събуждал, търсил ме, имало малко драма, но са се справили.
Днес пък голям зор да се приберем. Хем сутринта се разходихме в Бургаската морска градина, потича, поизмори се, ама голямо мрънкане в колата. Все пак с един таблет и youtube и едно спиране на зоопарк пристигнахме благополучно и заспа пред нас.  Laughing
Ия* стискам палци всичко да отшуми и да се разминете само с леки неразположения. А ти цяло яйце даваш ли? Питам, че наскоро попаднах на информация, че Приорикс се слага едва след като е въведено цяло яйце. И по-често ТМ да гледа малката, че да ни драскаш по някой ред.  Hug
Деси голямо чудо с тия ваши обувки! Ще падна..  hahaha Обаче си представям колко пък дразнещо и изнервящо може да бъде. Особено за недоспала мама..  Hug Даниел също има предпочитания за обувките, ама като е за излизане навън на всичко се съгласява.  Joy
Анбибиян аз царевица съм давала и варена на зърна, слагала съм и в ястия(правя пиле със сметана и някой друг зеленчук например), освен това на пица.  Peace
Ставам да си оправям багажите, че чудооо за ден и половина 2 сака.  Crazy

# 312
  • Варна
Здравейте момичета! Напоследък времето не ми стига за нищо. Сега станах да простра, че съм заспала преди пералнята да изпере, разсъних се и ви изчетох. Много теми са обсъждани, но едва ли ще се включа по всичките. Радост много сте хубави всички! Таралежче успешна бременност до края, а за секциото не се тревожи, важното е бебка да е добре. За малкия човек сигурно е объркващо да чува толкова различни езици около себе си- аз имам братовчед, на който майка му е рускиня, но израстна, а и живее в Германия. Сега говори 6 езика перфектно, а и някой друг поназнайва. Деси - цирк, театър... стахотни изживявания са това за децата и е вярно, че е важна емоцията на момента, а не спомените. Мира дано всички изследвания да са добри. Марси успех на изпитите! Това за Приорикса и яйцето не го бях чувала, ние сме я сложили, а още белтък не съм давала. В сряда ще сложим и ваксината за хепатит А, нищо че е препоръчителна. А сега на кратко по темите, че очите ми се затварят. От десетина дни и ние махнахме памперса, но само в къщи. В началото се стряшкаше като се напиша, но сега въобще не и прави впечатление.     Наколенки и аз слагам когато клинчето е над коленете- не понасям рани и кръв, краката ми се подкосяват, затова и рядко и пускам изследвания.   Пристъпи на самостоятелност няма, даже точно обратното, постоянно е залепена за мен и иска всичко аз да правя- да и подам водата, да си играя с играчките, да рисувам, да копая в пясъчника...даже спим на едно легло.   Моето момиче не е в периода: "Искам", а в периода: "Не искам" който е по-лош.  За тръшкането- не се тръшка, лесно и се отвлича вниманието и рядко плаче повече от десетина секунди.   Бибата за сега няма да я махаме- нека да и избият зъбите. Все още има само осем.       На въртележки и влакчета много обича да се вози, даже има едно на което я пускам сама.   Много обича и да танцува. Миналата седмица имаше уроци по самба в Морската градина и едвам си тръгнахме.     Айде стига, че стана много... Лека нощ!

# 313
  • Sofia
Здравейте и от мен, мами!

Елизето спинка все още и аз да се разпиша.  Grinning

Мира, това за Приорикса и цялото яйце и аз не го знаех, но бях въвела белтъка, преди да й я поставят. Обаче забелязвам, че от доста дечица (може би склонните към алергични реакции, не знам) тази ваксина се понася тежко. Елиза много се разболя след ваксината и две седмици беше с афти в устата, Т ... Бавно оздравя милата. Какво стана с вашите изследвания? Резултати?

Ия, дано неразположението на Дари е само безапетитие и неспокойство. Да няма други реакции!  Praynig

Анбибиян, моите деца и двете мнооооого обичат царевица, особено тази от консерва. Ядат през ден-два. Царевицата и маслините ги обожават. Не знам до колко е полезно да ядат, ама давам, какво да правя, иначе е война.  Close Иначе у дома много често слагаме царевица в салатите. А виж, че имало и други съвестни майки, не сме само ние.  Embarassed Време за реклама.  Laughing

Деси, е при вас шоуто с обувките е голямо.  hahaha Отстоява си малката маймунка и това е, няма как да я забаламосаш...  hahaha  hahaha Как е, свикна ли с новите?  Grinning И аз ги бях харесала тези гуменки от Матстар за Софи, пък после купихме други.

Аз започнах да давам от време на време на Елиза кремче, приготвено с прясно мляко, вчера й дадох мляко с грис, преди време яде бисквитена торта, опитвала е и от кремчетата на сестра й. Наскоро готвих пиле със сметанов сос, пак яде. Започнах да й давам, за да видя дали ще има някаква реакция, че нали от септември тръгва на ясла и трябва да знам има ли я в нея още тази алергия или не, за да знам какво може да яде и какво да й дават.
Ей, момичета, много пари харча напоследък, а пък нямам, от къде ги намирам и аз не знам. Т.е. нямам толкова приходи, знаете колко взимаме. Ама като отида до Карфур да пазарувам, а той е на Илиенци (аз живея близо) и като мина напред-назад и все харесвам по нещо, е как да не го купя. Днес пак взех на Софи две клинчета на цветя, много са весели, такива красоти...  Миналата седмица й купих нощничка, че искаше и тя, като мене да е. Два дни преди това си купих рокля, а преди това клин и потник... иии.... ММ ако ме знае как харча през ден, ще ме  #2gunfire

# 314
Здравейте! Hug Опитвам се поне да ви чета, но и това не успявам да правя особено Confused А и нещо се разболявам и циркът вкъщи е пълен Confused Кашлям, лошо ми е, гади ми се, боли ме главаа... Едва си стоя на краката, но нямам избор. Боян и Алина още снощи ги изпратих при майка ми. С близнаците днес помага свекито, колкото и да не ми се искаше Confused Води ги на разходка, чисти, готви... Поне в това да ме отмени. Сега спят и двамата, Али и Бо ги няма и направо не мога да повярвам каква тишина цари вкъщи Shocked
Иначе децата растат - и четиримата Laughing Добре са всички, Боян и Алина малко започнаха да дивеят. За Алина е разбираемо- тя още не може да приеме Иви и Лили, но имаме малък напредък все пак, но Боян ме очудва Confused А нищо не се е променило през последните дни, за да е такъв, не знам защо така изведнъж такава промяна. Обръщам внимание на всички, всеки получава по равно прегръдки, целувки и внимание, но...

Марси, да, кърмим се засега, но се налага и да дохранвам, а никак не ми се искаше. Но очевидно не им стига кърмата, педиатърката каза да дохранвам. Но нищо, важното е, че все пак имам и кърма, пък дано да имам поне за още два- три месеца. Praynig

Ради, момчетата ти са прекрасни! Heart Eyes Hug

За памперса - не знам дали съм се хвалила вече, или не, но ние го махнахме напълно от около две - три седмици Simple Smile Казва си вече и не сме имали проблеми с напикавания досега, но ще видим... като я знам, че е на периоди, нищо не е сигурно  Laughing

За говоренето - много говори. Прави и изречения с по две - три думи вече. Постоянно си говори нещо, постоянно обяснява нещо. Не винаги й разбираме, но определено доста думички знае и се разбираме вече Simple Smile

За тръшкането - ооо, тръщка се и още как... Не знам от къде е с такъв инат, но не стане ли нейното, веднага се започва мрънкане, след това и тръшкане, след това се започва с крокодилските сълзи и тропане с крака... С баща й накрая решихме, че е най- добре да не й обръщаме внимание, за да не свиква, че така ще получи това, което иска и до някъде постигнахме успех... Засега тия тръшкания намаляха. Опитвам се да я убеждавам с разговори, че не е хубаво така, обяснявам й, говоря й, опитвам се да я гушна и успокоя, но не стане ли така, оставям я да се нареве и натръшка...

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Ох, толкова от мен засега. Надявам се скоро да успея пак да се включа.

Общи условия

Активация на акаунт