весела история! Посмях се тихичко, че Яна тъкмо заспа. Аз не искам да я отучвам от мляко, нека си пие, колкото иска, но принципа ни е първо да се наяде основно, десерт и тогава да пие мляко, сок, вода - каквото иска
Кисело й слагам в десертите, прясно й давам само като правя мляко с грис, ама гледам да не прекаля, че скоро имаше разстройство и се притесних да не е от прясното мляко. После й правих тиквички с ориз - взе че я хвана запек, накрая получи компот от сливи и сливи с банан и работата се регулира
Пробвала съм айрян да й давам, но тя ми го връща с една такава отвратена физиономия 
За тръшкането - и ние се тръшкаме. Обикновено се оказва, че освен причината заради която се е тръшнала има нещо друго, което я е изнервило - жадна, гладна, мляко, сън, ака й се, такива работи
За сега ми минава номера Toni77 те различните млека наистина си имат различни видове според възраста на детето. Примерно нашия Хип е над 12 месеца и ние си купуваме според възрастта, тъй като производителя според нуждите на възрастовата група определя какви добавки и витамини да слага в млеката. Мисля, че хип са само до 12 плюс. Обаче Аптамила имат и 2 плюс. Амазонци, обаче най-накрая пуснаха млякото и сега направо 8 кутии ще засиля да не закъсаме пак и да купувам от тук
А и ние имахме такива моменти с по 240 мл. изпива каквото съм направила и надава вой до небесата и аз търча да правя още мляко - точно като ни никнеха кучешките зъби
Иначе сега пие п 150-180 максимум.cvm Яна не говори, плямпа нон стоп на бебешки, но нищо на български все още, ама има време аз не се тревожа за това. За бибата я отучихме случайно. Отидохме за 2 дни на Мелник и я забравихме бибата и тя като не си я вижда, не си я и търси и така. Вместо биба известно време гризеше или смучеше пелена или блузката си, текстил някакъв. Ако й скриете бибите дали няма да има ефект?
nnnnn за замразяването да ти кажа и аз се тревожих отначало, но изчетох доста материал, предимно сайтове на английски за бебешкото и детско хранене, най-вече в периода, когато готвех с адаптирано мляко и замразявах. Навсякъде мнението на авторите беше едно и също. При замразяване не се губят от хранителните стойности на храната, важното е после да го размразиш правилно и постепенно, а не от камерата в микровълновата. Дори за адаптираното мляко, приготвено нямало проблем да се замразява. Нарушавала се структурата (външния му вид), но не и хранителните му стойности. Така че смело си замразявай и не се притеснявай
Все така да ти е послушен, спокоен и поспалив малчо. А Ники да помага много.
Особено последните дни - къде го мъчат кучешките, къде в болницата и все ме търси за утеха.
Спомних си за детето на едни наши приятели, което на малко по-голяма възраст си беше изпросило 1 шамар с култовото "Искам да искам!"
Нашия не съм го барала откакто се е родил и не знам сега какво да правя...бабите постоянно ми мрънкат 

Иначе у дома много често слагаме царевица в салатите. А виж, че имало и други съвестни майки, не сме само ние.